Till salu

Djursholms Centrum
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Auravägen 25, 1 tr.

Fint renoverat sekelskifte med högt i tak, höga spröjsade fönster och en insyns- skyddad terrass i sydväst. Ypperligt läge i centrala Djursholm!

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:2 rum och kök. Boarea:76 kvm
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Biarean avser terrassen..
Biarea:12 kvm Avgift:4 284 kr

Rumsbeskrivning

Välkommen till en fint renoverad sekelskiftesfastighet med en stor tomt som rymmer både trädäckad uteplats, ev. trädgårdsland, gräsytor och grusad uppställningsplats för medlemmarnas fordon.

En trappa upp välkomnas du i entrén till denna gavellägenhet som har fönster åt tre väderstreck och en takhöjd på nästan 3 meter.

I den ljusa entréhallen ligger ett praktiskt stengolv och det finns plats för kläder och skor. Du kliver vidare in i vardagsrummet som liksom övriga våningen har ett fint oljat ekparkettgolv. Här flödar ljuset in genom de många höga fönstren med tidsenlig spröjs och de vackra dubbeldörrarna som leder ut till den trädäckade altanen. Sommartid har du här ett fantastiskt extra rum med hel sittbänk med förvaring under och gott om plats för utemöbler och blomsterarrangemang.

Via en inre hall kommer du in i köket som är i mycket bra skick och modernt utrustat. Två höga fönster gör köket ljust och hemtrevligt runt matplatsen som kan rymma upp till c:a 8 personer.

Sovrummet har fönster i både öster och söder och en hel garderobsvägg med spegeldörrar som slukar extra stora mängder med kläder tack vare den funktionella inredningen från golv till tak (ytterligare förvaring finns i en mindre klädkammare som nås från vardagsrummet).

Utanför sovrummet finns badrummet med duschhörn där dörrarna kan fällas in för att spara utrymme. Här är det förberett för tvättmaskin och tumlare som komplement till föreningens gemensamma tvättstuga i källaren. Badrummet är helkaklat och klinkrat i sobra färger med sköna värmeslingor att gå på.

Välkommen till en ljus och rymlig bostad som erbjuder ett synnerligen hemtrevligt boende med ypperligt läge i centrala Djursholm.

Byggnad
Byggnadsår:
1897
Uppvärmningssystem:
Bergvärme med olja som komplement
Renoveringar
Hela fastigheten totalrenoverades i samband med att den ombildades till bostadsrättsförening (nya rörstammar, ny el och ny bergvärmeanläggning, omdränering, nytt tak, ny fasadbeläggning, breddade garageportar, iordningställda rökkanaler m.m.)
Balkong/uteplats
Lägenheten har en drygt 12 kvm stor trädäckad altan med två vindskyddande väggar och sol större delen av dagen.

Föreningens tomt nyttjas gemensamt av de fem medlemsfamiljerna. Här finns också en trädäckad uteplats med möbler och grill.
Övriga utrymmen
I den nyrenoverade källaren finns förutom panncentral och garage en välutrustad tvättstuga, bastu med dusch samt ett mindre källarförråd.
Bilplats
En parkeringsplats med el ingår i månadsavgiften.
TV och bredband
TV:
Eget abonnemang (t.ex. Boxer). Egen parabol finns på terrassen.
Internet:
Eget abonnemang via ADSL/mobilt bredband.
Ekonomi, månadsavgift 4 284 kr/mån inkl. värme, vatten
Föreningen
Namn:
Brf Villa Midgård
Renoveringar:
Fortlöpande underhåll kommer att utföras.
Fastigheten totalrenoverades 2003-2004.
Andel i föreningen:
13.39%
Andel av årsavgift:
13.39%
Föreningens ekonomi:
Inga avgitshöjningar är beslutade.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

Fastigheten har en stor gemensam tomt på 2 660 kvm. Huset rymmer 5 bostadsrätter, 3 garage och en källare med förråd, tvättstuga och bastu.

Övrigt

OMRÅDET

Auravägen 25 ligger i hörnet mot Midgårdsvägen som är en lugn villagata. Ändå är det endast ett stenkast till centrumgatan med mataffärer, bagerier, restauranger, högkvalitativa butiker, banker och andra serviceinrättningar, hälsocentral och apotek m.m.I slutet av centrumgatan ligger strandpromenaden med ett aktivt bad- och båtliv.För barn och ungdomar finns många bra skolor i närområdet och en mängd populära fritidsaktiviteter. Läs gärna mer på kommunens informativa hemsida www.danderyd.seBUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Eva-Karin Ottersgård
Ansvarig mäklare
Eva-Karin Ottersgård
eko@vincent.se
0708-14 28 64

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen