Till salu

Djursholm
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Slottsstigen 6

Välkommen till en fint renoverad våning med rymligt entréplan, ett helt vindsplan och högst upp ett tornrum med balkong och en fantastisk utsikt.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:6 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea:188 kvm
Till lägenheten hör även en oinredd del av vinden som idag utgör förråd..
Biarea:44 kvm Avgift:7 260 kr

I ett av Djursholms kulturskyddade områden, finns denna modernt utrustade och stilfullt inredda lägenhet i ett helrenoverat flerfamiljshus från 1904. Lägenheten präglas av hemtrevnad och rymd tack vare de vitsåpade trägolven, de specialsnickrade inredningsdetaljerna och en generös takhöjd. Den är modernt utrustad med fina inslag av sekelskiftescharm.

Rumsbeskrivning

Entréplan: Via entrén på östra gaveln och två trappor upp, välkomnas du till denna våning med två extra plan. Du möts av en ljus entré med härlig takhöjd, inbyggd sittplats och praktisk förvaring.

Hallen som tar dig vidare in i lägenheten har försetts med en hel biblioteksvägg av specialsnickrade hyllor och infälld belysning. Takhöjden förstärks av spotlights och en finurlig ljusslinga i golvet. Läckert runt fönster mot trapphus. Gästtoalett finns.

Köket är stort och fullt modernt utrustat. Här är skåp och lådor modernt vita med infällda handtag i borstat stål. Ena bänken är av valnöt och på andra sidan finns en mycket praktisk extra djup rostfri bänk. Vid köket finns en ljus och rymlig matplats så att den som ansvarar för disk och matlagning samtidigt kan delta i umgänget med familj och vänner. Här finns en varm tapetserad fondvägg som tar upp färgen i plattorna mellan bänkskivor och överskåp.

På andra sidan hallen finns två sällskapsrum i fil. Här finns ett härligt fönster med sekelskiftscharm, takkupa, inbyggd bokhylla och vackra tapeter som bidrar till att skapa en mysig hemtrevnad.

På entréplanet finns också tre smakfullt inredda sovrum, varje rum med sitt unika inslag av vindsvåningskaraktär, mysfaktor och förvaringslösningar.

Badrummet är totalrenoverat hösten 2012. Lyxigt inrett med varmt stengolv, helkaklat, hörndusch, designat handfat och ett härligt fönster med fri utsikt över nejden. Även gästtoaletten vid entrén har fina golv och inredningsstil.

Vindsplan: En trappa upp når du vinden som sträcker sig över hela planet. Här har ägaren inrett drygt halva ytan till tonårsrum med eget modernt designat dusch- och toalettrum. Takhöjden är som mest 1,90 och är nog många barns och tonåringars dröm om en egen våning.

Andra halvan av vinden är oinredd och utgör idag förråd.

Tornrum: Trappan till vinden fortsätter upp till ett fantastiskt tornrum. Här finns en flitigt utnyttjad balkong som bjuder på sol hela dagen och en enastående utsikt mot bl.a. Stora Värtan.

Välkommen till ett unikt boende i klassiska Djursholm.

Byggnad
Byggnadsår:
1904
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
Hela lägenheten renoverades från golv till tak 1994.

De senaste åren har hela lägenheten ånyo renoverats med nytt badrum, nytt kök, ny gästtoalett, alla golv har slipats, väggarna tapetserats, hallen har försetts med specialsnickrade hyllor, halva vinden har inretts och försetts med egen dusch och WC m.m.
Balkong/uteplats
I den gemensamma trädgården finns en separat uteplats reserverad för denna lägenhet.

Från tornrummet nås en balkong med sol hela dagen och en fantastisk utsikt över bl.a. Stora Värtan.
Övriga utrymmen
Det finns cykelförråd och tvättstuga i källaren.
Bilplats
Det finns parkeringsplats med el för medlemmarna uppe vid huset. Besökare uppmanas parkera på Tulevägen där trappan leder upp till huset.
Ekonomi, månadsavgift 7 260 kr/mån
Föreningen
Namn:
Brf Lorride 2 & 3
Antal lägenheter:
3 st
Renoveringar:
Fortlöpande reparationer består mest i underhåll av målningsarbeten.
Andel i föreningen:
32%
Föreningens ekonomi:
Föreningens ekonomi är stabil med c:a 1,8 milj. i lån.
Inga kommande avgiftshöjningar är kända av säljaren.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

Fastigheten ombildades till andelslägenheter 1981/1982 då den också genomgick en total renovering med bl.a stambyte, ny el, tilläggsisolering, installation av bergvärme, 3-glas isolerfönster m.m. Bergvärmepumpen är utbytt för några år sedan.År 1994 bildades bostadsrättsföreningen.

Övrigt

Fastigheten har ett eftertraktat läge med närhet till Framnäsviken, badstrand, tennishall, tennisbanor utomhus, Djursholms Centrum, Djursholms Golfklubb, Ridskola m.m. Det är nära till kommunala kommunikationer som bussar och Roslagsbanan.Här finns också uppskattade promenadstråk längs bl.a. Strandvägen och gamla nedlagda banvallen. För den som hellre joggar finns också natursköna motionsslingor runt hörnet. I området finns flera mycket bra skolor för barn i alla åldrar. För mer info, se gärna kommunens informativa hemsida på www.danderyd.se.

Anders Tjärnvall
Ansvarig mäklare
Anders Tjärnvall
anders@vincent.se
0708-755 170

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen