Till salu

Danderyd - Hammarbacken
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Hammarbacken 14

Stambytt takvåning med bästa, insynsfria gavelläget, takterrass och panoramautsikt mot Edsviken. Visas efter önskemål - flexibelt tillträde.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea:137.5 kvm
Areauppgifter enligt ekonomiska planen.
Avgift:7 909 kr

Rumsbeskrivning

Välkommen till en fantastisk takvåning med bästa insynsfria gavelläget som ger ljus från tre väderstreck med panoramavy mot Edsviken från kök, vardagsrum och två av sovrummen.

Lägenheten är synnerligen hemtrevlig med bl.a. charmiga takkupor med 3-glas isoler. Gästtoaletten och badrummet är stambytt och i samband med detta drogs elen om, nya eluttag och en ny elcentral med automatsäkringar installerades.

När du kommer via den egna entrétrappan och upp i lägenheten, välkomnas du i en mycket ljus och stor entréhall med gott om plats för kläder och skor bakom dubbla spegelskjutdörrar. Här finns också två mindre klädkammare, en mysig walk-in-closet och extra förvaringsutrymmen i kattvinden.

Köket präglas av den vackra utsikten och har gott om arbetsytor och skåp. Via serveringsgången med inbyggd förvaring kommer du in till matplatsen i vardagsrummet. Härifrån kan du kliva ut på den insynsfria takterrassen med bästa solläge och utsikt.

Vardagsrummet sträcker sig över hela gaveln och är så stort att det kan avdelas i en matsalsdel, en vardagsrumsdel och en biblioteksdel (på originalritningen är denna del ett separat rum). Vid biblioteksdelen finns en platsbyggd bokhylla som även sträcker sig över dubbeldörrarna i glas.

I sovrumsavdelningen på andra sidan hallen finns tre bra sovrum. Det största har en perfekt plats för klädskåp, garderober eller annat efter önskemål. De båda andra har den fina utsikten utanför fönstren och det ena har en liten klädkammare.

Bekvämt beläget vid sovrummen är det stambytta badrummet som i samband med detta gjordes extra stort genom att väggen mot föräldrasovrummet flyttades. Här finns idag både badkar, tvättmaskin, vägghängd toalett, duschhörn, handdukstork och handfat med underskåp. Ett fönster gör att det känns än ljusare och fräschare.

Välkomna till denna unika takvåning i en uppskattad förening med natursköna omgivningar!

Byggnad
Byggnadsår:
1954-1955
Uppvärmningssystem:
Bergvärme med olja som komplement
Renoveringar
De senaste åren har
- Stambyte genomförts,
- Grönområdena runt husen gjorts fina,
- Ny lekplats iordningställts,
- Ny asfalt lagts,
- Bergvärme installerats,
- Balkongerna renoverats,
- Taket lagts om,
- Fasaden putsats om och
- Oljepannan har bytts ut.
Balkong/uteplats
En insynsskyddad terrass om c:a 10 kvm med soligt sydvästerläge och panoramavy över Edsviken samt tallbacke och klippor.
Övriga utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matförråd. Tvättstuga med nyare maskiner finns ett par portar bort.
Bilplats
I föreningen finns 23 garageplatser och 22 P-platser. Till dessa är det separat kö (kölistan till garageplatserna finns uppsatta i respektive portuppgång).

Precis utanför huset finns en avgiftsfri besöksparkering.
TV och bredband
TV:
Ansluten till Transit Kabel-TV med några kanaler som ingår i månadsavgiften. Medlemmarna får själva kontakta Transit för abonnemang utöver baskanalerna.
Internet:
Via Kabel-TV eller via ADSL.
Ekonomi, månadsavgift 7 909 kr/mån inkl. kabeltv, värme, vatten
Föreningen
Namn:
Brf Betslet
Andel i föreningen:
2.7205%
Andel av årsavgift:
2.72059%
Föreningens ekonomi:
Månadsavgifterna höjdes i samband med stamrenoveringen 2012, och har sedan dess varit oförändrade.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

Brf Betslet I föreningen finns 68 bostadsrätter.

Övrigt

OMRÅDET RUNT HAMMARBACKEN

Föreningen har sina hus högst uppe på en höjd med kringliggande villor. Att bo på Hammarbacken är ett behagligt lugnt boende. Från terrassen på takvåningen kan man ostört njuta av Edsvikens glimrande vatten och solnedgångar.Det är en naturskön miljö med fina promenadstråk längs med Edsviken och möjlighet att bada vid någon av klippavsatserna eller vid badviken i Sätra Äng med både sandstrand och en stor gräsäng att tillbringa soliga sommardagar på. På vintern, när isen lagt sig, plogas spår för långfärdsåkning såväl på skidor som skridskor. Här finns även en och annan pimpelfiskare och korvförsäljare.I Sätra Äng finns områdets egna pizzeria med en härlig terrass som sommartid sprudlar av liv. Här finns också en frisersalong och diverse affärsverksamheter med bl.a. sushibar och café. På andra sidan Edsbergsvägen finns elbelysta motionsspår i Rinkebyskogen.En liten bit åt andra hållet finns Danderydsvallen med hockeyrink och konstgräs för de fotbollsintresserade. Här ligger också populära Kvarnparksbadet med bassängbad för alla åldrar.För den golfintresserade finns både Danderyds Golfbana som har skolat tusentals juniorer samt Stockholms Golfklubb i närområdet.Ett stenkast från Hammarbacken stannar bussarna som tar dig till bl.a. Mörby Centrum (med all tänkbar service och T-bana) samt Danderds Sjukhus. Det är också nära till bussar som tar dig vidare till Sollentuna.För mer info om t.ex. alla områdets skolor, besök kommunens informativa hemsida på www.danderyd.se.BUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Eva-Karin Ottersgård
Ansvarig mäklare
Eva-Karin Ottersgård
eko@vincent.se
0708-14 28 64

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen