Till salu

Stocksund - Inverness
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Skeppsvägen 5

Charmigt "engelskt" bostadsrättsradhus i tre plan i stambytt fastighet. Idylliskt familjeboende med flera uteplatser och 100 m till vattnet.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättsradhus Rum:5 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea:141 kvm
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.
Avgift:5 400 kr

Rumsbeskrivning

Välkommen till en härlig familjebostad med stora ytor att umgås på både inne och ute. Fastigheten är helt inbäddad i grönska med välskött gemensam entrésida och enskilda, insynsfria terrasser och trädgårdar på baksidan.

Här har du en privat entré med stort trädäck nedanför trappan. Du kliver sedan över tröskeln in på ett praktiskt svart stengolv med skön golvvärme. Det är öppet med köket till vänster och klädförvaring i garderober till höger (där det även finns plats för ett matbord, soffa, skrivbord eller annat efter önskemål).

Köket har praktiska arbetsytor och bra förvaring ända upp till tak så att dammet inte får fäste ovanpå skåpen. Här finns ett lyxigt brett kylskåp/frys och högskåp för alla specerier. Bänkskivor, en bred induktionshäll med 5 värmezoner, ugn och fläkt sattes in år 2012. I år byttes diskmaskinen ut.

I förlängningen av köket finns en serveringsgång med plats för t.ex. vitrinskåp, vinskåp eller buffébänk innan du kliver in i den kombinerade matsalen och vardagsrummet. Här flödar ljuset in genom skjutdörrarna i glas ut mot den trädäckade balkongen och genom det charmiga burspråksfönstret à la 40-tal.

En trappa ner är det minst sagt rymliga allrummet med en flitigt nyttjad öppen spis och fönster med glasdörr ut till den del av föreningens insynsskyddade trädgård som fritt får nyttjas. Här ligger ett stort trädäck med regnskyddad matplats under balkongen ovanför och en liten trädgårdstäppa med bl.a. fruktträd.

På detta nedre plan finns ett bra förråd under trappan. En dörr leder härifrån och ut till den gemensamma delen av föreningens fastighet med bl.a. tvättstuga och stort torkrum. Ännu en trappa ner finns en källare med gemensamma förvaringsytor såväl som de båda förråd som får disponeras av ägarna till den här bostaden.

På det övre planet i huset är de tre sovrummen samlade runt hallen som har garderob och klädkammare. Här har nuvarande ägare inrett en liten arbetshörna som alternativt kan bli lekstuga, ett extra förråd eller annat. Det går också att helt ta bort utrymmet för den som hellre vill öppna upp trapphuset.

Familjebadrummet gjordes i ordning 2012 i samband med stambytet och är helkaklat med skönt uppvärmt klinkergolv. Badkaret är inbyggt vid det praktiska vädringsfönstret och här finns även tvättmaskin och torktumlare som komplement till föreningens gemensamma tvättstuga. En separat gästtoalett som också gjordes i ordning förra året finns på entréplanet.

Välkommen till ett "engelskt radhus" som erbjuder det bästa från två världar; det egna husets tillgång till uteplatser och rymd över flera våningsplan och bostadsrättens delade ansvar för yttre underhåll etc.

Byggnad
Byggnadsår:
1945
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme
Balkong/uteplats
Entrésidan är omgärdad av en tät, grönskande häck med gemensam gräsyta och plattbelagda gångar. Vid den privata entrén finns ett rejält trädäck med plats för utemöblerna.

På entréplanet finns på andra sidan huset en rejäl balkong utanför matsal/vardagsrum med skönt trägolv att kliva ut på.

På det nedre planet finns en trädäckad terrass med regnskydd från balkongen ovanför. I förlängningen av terrassen har varje medlem en liten del av föreningens idylliska tomt.

På översta planet finns en praktisk vädringsbalkong utanför ett av sovrummen.
Övriga utrymmen
I nivå med det nedre planet finns föreningens tvättstuga med stort torkrum.

En trappa ner disponeras två källarförråd inredda med hyllor och med trätrall på golvet. I källaren finns även gemensamma utrymmen för förvaring av väskor, trädgårdsmöbler m.m.
TV och bredband
TV:
Ansluten till kabelnät.
Ekonomi, månadsavgift 5 400 kr/mån inkl. kabeltv, värme, vatten
Föreningen
Namn:
Brf Livbojen 1
Renoveringar:
Målning av fönster, fönsterbleck och burspråk har diskuterats. Det finns en misstänkt skada på ett utvändigt avloppsrör som ska undersökas/åtgärdas.

Stambyte genomfördes 2012
Taket av plåt målades och säkerhetsanordningar monterades 2012.
Andel i föreningen:
25%
Andel av årsavgift:
25%
Föreningens ekonomi:
Föreningens ekonomi förvaltas av Hofmeijer Ekonomi AB.
Inga avgiftsförändringar är planerade.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

Föreningen äger fastigheten Livbojen 1 som omfattar en areal på totalt 1.327 kvm. I huset finns 4 bostadsrätter och en lokal som för närvarande hyser en frisersalong.

Övrigt

OMRÅDET INVERNESS

I Inverness finns en blandning av villor och flerfamiljshus. Närheten till Edsviken är påtaglig där Stocksunds Båtklubb har sina platser vid Skeppsvägen slut c:a 100 meter ner längs gatan. Strandpromenaden vid Edsviken är helt fantastisk och erbjuder många timmars naturskön motion. Här finns också många bra badplatser och vintertid är isen flitigt nyttjad av skridskoåkare och pimplare. En liten bit bort längs vattnet ligger Hamnkrogen, en mycket populär sommarrestaurang.Vid infarten till Inverness möts du av torget med bl.a. närbutik, blomsterhandel och en mycket trevlig lunchrestaurang. Strax utanför ligger en stor Lidl-butik och yogastudio.Härifrån är det bra kommunikationer med bussar, T-bana och Roslagsbana - Stockholm City är bara 20 minuter bort. Avståndet till Mörby Centrum är inte heller långt. Där finns en bra blandning av fina butiker,  läkare, tandläkare, Friskis o Svettis och andra hälsoinriktade verksamheter, restauranger, videouthyrning, torghandel m.m. Ungefär lika nära är det till Stocksunds torg med restauranger, ICA-handlare, bibliotek m.m.I närområdet finns bra skolor och förskolor för barn i alla åldrar. Besök gärna kommunens informativa hemsida på www.danderyd.se.

BUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Eva-Karin Ottersgård
Ansvarig mäklare
Eva-Karin Ottersgård
eko@vincent.se
0708-14 28 64

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen