Till salu

Danderyd - Mörbyskogen
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Mörbydalen 1, 4 tr.

Två stambytta badrum, öppen planlösning, nya golv, väggar och tak. Två inglasade balkonger, milsvid utsikt, tillgång till garage. Välkomna upp!

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:4 rum och kök. Boarea:98.3 kvm
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Avgift:4 804 kr

Rumsbeskrivning

Tag hissen upp till denna perfekt disponerade 4:a högt över trädtopparna och med en fantastisk utsikt mot bl.a. Askrikefjärden. Nuvarande ägare har öppnat upp mellan hall, kök och vardagsrum så att du möts av ljuset redan när du kliver över tröskeln. Ett flertal nya eluttag har installerats med dold kabeldragning i ihåliga golvsocklar (gör det enkelt att flytta eller utöka med ännu fler uttag utan att sladdarna syns). Dimmers är installerade i alla rum utom i hallen.

I hallen finns nya garderober med skjutdörrar och på golvet ligger ett nytt klinkergolv som löper vidare in i köket. I köket är originalskåpen målade i sobert grått. I väggen där kyl och frys står, är det förberett för installation av skåpsmonterad ugn och mikrovågsugn (ström är framdragen och separat säkring är monterad i det nya säkringsskåpet med snabbsäkringar). Från köket kan du kliva ut på den inglasade balkongen med trägolv från 2014 - här har du träden utanför som enda granne.

I vardagsrummet liksom i två av sovrummen är originalparketten slipad och lackad 2012, i det tredje sovrummet lades ny parkett 2012. Vardagsrummet är lättmöblerat och ljust tack vare nymålade väggar och fönster i två väderstreck.

Vid stambytet investerades i två nya badrum. Båda är försedda med golvvärme, spotlights, stor handdukstork, infällbara duschväggar med stor takdusch och handfat med förvaring under. Det badrum som ligger i anslutning till ett av sovrummen har dessutom en förberedd plats för tvättpelare bredvid vädringsfönstret (vanligen hamnar i dessa lägenheter tvättmaskin/tvättpelare framför vädringsfönstret).

De tre sovrummen ligger ostört i var sitt hörn i lägenheten. Alla är försedda med garderober. Sovrummet till vänster har utgång till en stor inglasad balkong i soligt västerläge och trägolv från 2014. Sovrummet till höger liksom sovrummet innanför köket är helt insynsfria och bjuder båda på vidunderlig utsikt mot Djursholm och Stocksund.

Välkommen till en perfekt disponerad bostad med hänförande utsikt i en stabil och välskött förening på bekvämt gångavstånd till Mörby Centrum och Danderyds Sjukhus.

Byggnad
Byggnadsår:
1963
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme
Renoveringar
De senare åren har bl.a. följande genomförts:
- Rengöring och impregnering av fasaderna
- Renovering av balkonger samt inglasning
- Byten av portar
- Övergång till fjärrvärme
- Stambyte
- Hissbyte

Av årsredovisningen framgår vilka övriga reparationer som genomförts
Balkong/uteplats
Lägenheten har två inglasade balkonger med trägolv. Den mindre utanför köket har ett insynsfritt läge åt norr. Den större balkongen löper längs med hela ena sovrummet och bjuder på skön eftermiddags- och kvällssol.

Utöver balkongerna kan du med fördel ta hissen upp till den gemensamma takterrassen med milsvid utsikt. Här kan du t.ex. beundra nyårsfyrverkerierna i inte mindre än 5 kommuner!
Övriga utrymmen
Till lägenheten finns ett källarförråd.

Det finns också cykelförråd, barnvagnsförråd, sophus, grovsoprum och behållare för returpapper.

En av de stora och välutrustade tvättstugorna finns runt hörnet på Mörbydalen 7 och är utrustad med 6 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp och en tvättmaskin för mattor.
Bilplats
Direkt utanför porten finns parkeringsdäck och garage. Totalt i föreningen finns 292 garageplatser och 120 parkeringsplatser varav 12 med eluttag. Det finns även 25 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser i området.

Garageplatserna kostar 450:-/månad och en P-plats kostar 150:-/månad.

Lediga garageplatser finns och ansökan görs via föreningens hemsida.
TV och bredband
TV:
Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet:
Bredband via Com Hem med möjlighet till IP-telefoni.
Ekonomi, månadsavgift 4 804 kr/mån
Föreningen
Namn:
Brf Mörbyskogen 2
Antal lägenheter:
373 st
Andel i föreningen:
0.36406%
Andel av årsavgift:
0.37253%
Föreningens ekonomi:
Det finns inga planerade avgiftshöjningar.
Avgifterna till föreningen höjdes 2013 med 12 % och 2014 med 10 % som en följd av det omfattande stamrenoveringsprojektet. Den tredje höjningen på 8 % behövde ej genomföras. Istället gjordes en avgiftssänkning 2016 då månadsavgiften för december månad utgick.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

Föreningens hus uppfördes under åren 1962-1964. I föreningen finns fem höghus och två låghus.Föreningens hemsida är mycket informativ www.morbyskogen2.se

Övrigt

OMRÅDET MÖRBY I DANDERYD

Mörbyskogen är ett eftertraktat bostadsområde som ligger centralt bredvid Mörby Centrum. I föreningens lokaler finns en välsorterad ICA-butik, förskola, frisör m.m. I Mörby Centrum finns förutom T-bana och en bra blandning av fina butiker, även läkare, tandläkare, Friskis o Svettis och andra hälsoinriktade verksamheter, restauranger, videouthyrning, torghandel m.m.Från lägenheten är det inte långt till natursköna platser. Strandpromenaden längs Edsviken är helt fantastisk och bjuder på många timmars naturskön motion. Edsviken bjuder också på många bra badplatser och vintertid är isen flitigt nyttjad av skridskoåkare och pimplare.Kevinge golfbana finns på promenadavstånd. Den bjuder inte bara på golf och en förnämlig restaurang, utan vintertid nyttjas den flitigt av skidåkare och pulkåkande barn med familjer.På gångavstånd finns också många bra skolor och förskolor för barn i alla åldrar. En populär plats är Kvarnparksbadet med stora gräsytor och bassänger för alla åldrar. Här möts motionssimmare, soldyrkare och simskolebarn med sina familjer i en mycket gemytlig miljö. Vintertid finns det nyrenoverande Mörbybadet på bekvämt gångavstånd.Besök gärna kommunens informativa hemsida på www.danderyd.seBUDGIVNING

Vårt utgångspris anger det pris säljaren önskar inleda en eventuell budgivning på. Vi tillämpar en öppen budgivning där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas genom e-bud. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Säljarna har alltid rätt att besluta om vid vilken tidpunkt de vill sälja och till vem. Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.

Eva-Karin Ottersgård
Ansvarig mäklare
Eva-Karin Ottersgård
eko@vincent.se
0708-14 28 64

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen