Till salu

Danderyd - Stocksund
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Alpstigen 4

Ljus vindsvåning i genuin fastighet från 1904 med milsvid panoramavy över vattnet och nejden, en bostad utöver det vanliga. Bygglov för balkong finns

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea:72 kvm
Areauppgifter enligt ekonomiska planen.
Avgift:2 809 kr

Rumsbeskrivning

Välkomna till en ljus vindsvåning i en genuin fastighet från 1904 med milsvid panoramavy över vattnet och Stockholms takåsar - en bostad utöver det vanliga.

Högst upp i denna ståtliga sekelskiftesbyggnad ligger den rymliga 2:a i fint skick med genomgående ljusa ytskikt mot i huvudsak omslipade parkettgolv. Samtliga innerdörrar och dörrfoder är varsamt renoverade för att bibehålla karaktären i huset. Synliga bjälkar, snedtak och takkupor bidrar till charmen i lägenheten.

I entréhallen ligger ett ljust marmorgolv och här finns gott om plats för ytterkläder och skor. I taket finns en taklucka med nedfällbar stege som leder upp till råvinden. Vinden som sträcker sig över hela lägenheten är till stora delar belagd med golvplank och erbjuder mycket gott om förvaringsutrymmen

Vardagsrummet är ljust och rymligt med utsikt i två väderstreck. Nuvarande ägare har ansökt om och beviljats bygglov för en balkong i burspråket som är vänt mot vattnet. Parketten är omslipad, väggarna är slätspacklade och vitmålade och en stilmässig bokhylla med tillhörande TV-bänk är platsbyggd. För den som vill skapa en ännu större rymd, går vardagsrummet att expandera genom att frilägga takstolarna på samma vis som i köket.

Köket är mysigt med bl.a. frilagda takstolar och matplats vid fönstret. Det renoverades 2003 och är väl bevarat med gott om förvaringsutrymmen i skåpsinredning av ek, vitvaror i borstat stål och infälld spishäll.

Sovrummet är rymligt med omlackad garderobsvägg, slipad parkett och två fönster med den vidunderliga utsikten som pricken över i.

Badrummet är kaklat i vitt med ett sobert, uppvärmt sjöstensgolv och dusch med infällbar glasvägg. Här är det ljust och luftigt med ett takfönster som släpper in dagsljuset och en praktiskt iordningställd plats för både tvättmaskin, förvaringsskåp och arbetsbänk.

Välkomna till f.d. Pensionat Solhäll som numera är en gemytlig bostadsrättsförening med bra ekonomi på toppen av gamla Stocksund!

Byggnad
Byggnadsår:
1904
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
Hela huset byggdes om 1987 i samband med att bostadsrättsföreningen bildades. De senaste åren har bl.a. följande arbeten utförts:
- Relining av stammarna 2014
- Renovering av trapphuset 2012
- Oljepannan ersattes 2009 med en ny bergvärmeanläggning
- Tidigare har det även genomförts fasadrenovering, tak- och plåtarbeten och iordningsställande av trädgården
Balkong/uteplats
Nedanför huset finns en fint anlagd, gemensam trädgård med uteplats m.m.

Nuvarande ägare har ansökt om och beviljats bygglov för en balkong i burspråket vänt mot vattnet.
Övriga utrymmen
Råvinden ovanpå lägenheten erbjuder generösa förvaringsutrymmen. Den nås via taklucka i entréhallen i lägenheten.

Föreningen har gemensamt cykelförråd, trädgårdsförråd, soprum och extra utrymmen vid pannrummet.
Bilplats
Ägarna till lägenheten disponerar en parkeringsplats med el som ingår i månadsavgiften.
TV och bredband
TV:
Via egen boxer.
Internet:
Via ADSL. Föreningen diskuterar att ansluta sig till det fibernät som håller på att dras i området. Något formellt beslut är ej fattat.
Ekonomi, månadsavgift 2 809 kr/mån
Föreningen
Namn:
Brf Solhäll
Renoveringar:
Under våren kommer föreningen ombesörja fönsterrenovering.

Beslut är taget om att ansluta sig till fibernätet som installeras i området. Detta kan medföra en hyreshöjning för att inkludera internet via fiber i avgiften.
Andel i föreningen:
9.36%
Föreningens ekonomi:
Föreningens ekonomi är stabil med strax över 1 milj. kr i lån. Månadsavgifterna har varit desamma i många år, någon förändring är inte aviserad
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

I föreningen finns 8 bostadsrätter

Övrigt

OMRÅDET

Brf Solhäll har ett av de högsta bostadslägena i Stocksund i äldre villakvarter med Stocksunds gamla vattentorn som nära granne. Härifrån är det nära till Roslagsbana (genväg via trappa ner från trädgården till Bergstigen), bussar och en stor Lidl-butik.I Stocksunds centrum några kvarter bort finns restauranger, bibliotek och butiker. I Inverness precis på andra sidan motorvägen finns också en mycket uppskattad restaurang och fantastisk blomsteraffär.Nedanför Brf Solhäll ligger Marina läroverket och Hamnkrogen som sommartid bjuder på god mat och dryck i idyllisk miljö vid båthamnen.BUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Eva-Karin Ottersgård
Ansvarig mäklare
Eva-Karin Ottersgård
eko@vincent.se
0708-14 28 64

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen