Till salu

Danderyd - Stocksund
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Alpstigen 4, 2 tr.

Välkommen till en omsorgsfullt ombyggd och renoverad sekelskiftesvåning med hänförande havsutsikt och högt, insynsfritt läge.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrätt Rum:3 rum och kök. Boarea:99.5 kvm
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Avgift:3 860 kr

Rumsbeskrivning

Här är bostaden för dig som söker sekelskiftescharm med moderna bekvämligheter och sober touch. Huset ligger högt och alla rum är insynsfria med ljus från tre väderstreck. De spröjsade fönstren sitter i djupa fönsternischer med snickarglädje och ny, infälld belysning.

Nuvarande ägare lät bygga om hela våningen år 2007 då inget lämnades åt slumpen. Köket flyttades, väggar togs bort och sattes igen, taken höjdes en aning och spotlights fälldes in, samtliga golv revs och ny vitlaserad fiskbensparkett lades in, originaldörrarna renoverades och tidsenliga golvlister och dörrfoder sattes på plats, all el frästes in i väggarna och ett bosesystem finns förberett i kök och vardagsrum.

Du välkomnas i entrén som har platsbyggda garderober med överskåp upp till tak - 2,65 m. Köket är platsbyggt med vit bänkskiva som erbjuder gott om arbetsytor och en fantastisk utsikt över Värtans vatten. Stekhäll, inbyggd ugn och micro är från Siemens. Diskmaskinen är integrerad och kyl/frys är i borstat stål (idag är den försedd med en svart griffel-plastfilm). Här kan du duka upp till middag för familj, släkt och vänner.

Mellan kök och vardagsrum är numera två breda öppningar. Den del som idag används som TV-hörna kan utgöra ett tredje sovrum vid behov. I andra delen finns också plats för soffgrupp och här kan du dessutom kliva ut på balkongen och njuta av sol och utsikt hela dagen lång. Kvällstid finns här belysning och de spröjsade dubbeldörrarna kan fällas in vertikalt.

Föräldrasovrummet rymmer både dubbelsäng och arbetsplats med den fina havsutsikten för ögonen. Här finns fristående garderober och extra förvaring finns i den stora klädkammaren utanför.

Det andra sovrummet är också rymligt med plats för klädskåp, skrivbord, bred säng eller annat efter önskemål.

Familjebadrummet är försett med inbyggd tvättpelare, badkar, handfat med förvaring och vägghängd toalett. Här finns ett fönster som släpper in dagsljuset. Bredvid badrummet är en separat gästtoalett som också den är utrustad med vägghängd toalett.

Välkommen upp till Brf Solhäll och en hänförande våning med alla rätt!

Byggnad
Byggnadsår:
1904
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
Hela huset byggdes om 1987 i samband med att bostadsrättsföreningen bildades. De senaste åren har bl.a. följande arbeten utförts:
- Relining av stammarna 2014
- Renovering av trapphuset 2012
- Oljepannan ersattes 2009 med en ny bergvärmeanläggning
- Tidigare har det även genomförts fasadrenovering, tak- och plåtarbeten och iordningsställande av trädgården
Balkong/uteplats
Längs med vardagsrummet är en balkong i söder med hänförande utsikt.

Som medlem i föreningen har du tillgång till en fint anlagd trädgård med uteplats m.m.

Ingen upplåten mark hör till denna bostadsrätt, föreningen äger all mark.
Övriga utrymmen
Ägaren disponerar ett källarförråd på 4-5 m².

Föreningen har gemensamt cykelförråd, trädgårdsförråd, soprum och extra utrymmen vid pannrummet.
Bilplats
Ägarna till lägenheten disponerar en parkeringsplats med el som ingår i månadsavgiften.
Ekonomi, månadsavgift 3 860 kr/mån
Föreningen
Namn:
Brf Solhäll
Renoveringar:
Under våren kommer föreningen ombesörja fönsterrenovering.

Beslut är taget om att ansluta sig till fibernätet som installeras i området. Detta kan medföra en hyreshöjning för att inkludera internet via fiber i avgiften.
Andel i föreningen:
12.87%
Andel av årsavgift:
12.87%
Föreningens ekonomi:
Föreningens ekonomi är stabil med strax över 1 milj. kr i lån. Månadsavgifterna har varit desamma i många år, någon förändring är inte aviserad
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

I föreningen finns 8 bostadsrätter

Övrigt

OMRÅDET

Brf Solhäll har ett av de högsta bostadslägena i Stocksund i äldre villakvarter med Stocksunds gamla vattentorn som nära granne. Härifrån är det nära till Roslagsbana (genväg via trappa ner från trädgården till Bergstigen), bussar och en stor Lidl-butik.I Stocksunds centrum några kvarter bort finns restauranger, bibliotek och butiker. I Inverness precis på andra sidan motorvägen finns också en mycket uppskattad restaurang och fantastisk blomsteraffär.Nedanför Brf Solhäll ligger Marina läroverket och Hamnkrogen som sommartid bjuder på god mat och dryck i idyllisk miljö vid båthamnen.BUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Eva-Karin Ottersgård
Ansvarig mäklare
Eva-Karin Ottersgård
eko@vincent.se
0708-14 28 64

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen