Till salu

Danderyd - Mörbyskogen
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Mörbydalen 11, 5 tr.

Högt, insynsfritt läge med milsvid utsikt. Stambytt badrum och gästtoalett. Äldre men välbevarad standard i övriga rum. Två inglasade balkonger m.m.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:5 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea:106.7 kvm
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Avgift:5 140 kr

Rumsbeskrivning

Här är bostaden för dig som söker ett insynsfritt läge så pass högt upp att du har utsikt långt över nejden. Ytskikten är äldre med dåtidens materialval på väggar och golv. I vardagsrum, hall och första sovrummet är det ekparkett.

Via säkerhetsdörren välkomnas du i den rymliga hallen som är försedd med garderober och plats för byrå eller annat. Redan här ser du utsikten åt tre väderstreck och de vackra innerdörrarna med blyat glas.

Till vänster är det rymliga vardagsrummet med en inglasad balkong utanför. Den är vänd åt väster och om solen blir för gassande finns en gardinskena längs med hela glaspartiet för uppsättning av tunna solskyddsgardiner.

I fil med vardagsrummet är den rymliga matsalen. Dörren mellan matsalen och köket är igensatt men kan öppnas upp igen för den som vill återställa originalplanlösningen.

Köket är ombonat med furutak och matchande köksskåp, djuprött kakel och 70-tals-klassiskt, rött plastgolv. Här finns mycket gott om förvaringsplats. Framme vid fönstret finns en matplats för 4-5 personer och utgång till den inglasade balkongen med helt fri vy åt norr. Vitvarorna är äldre.

De tre sovrummen är alla vända åt öster med milsvid utsikt mot Djursholm. Det första har ekparkettgolv och de två andra heltäckningsmatta. I hallen utanför finns inte mindre än sju garderober och dessutom har det bortre sovrummet fyra platsbyggda garderober och en fristående garderob med tillhörande skrivbord och hyllor.

Det stambytta badrummet är rymligt med vikbara duschväggar av glas, förberedd plats för tvättmaskin, handdukstork och ett praktiskt vädringsfönster. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet är av ljusgrått klinker. Samma golv återfinns i den separata gästtoaletten vid entrén.

Välkomna upp till en synnerligen välplanerad, insynsfri bostad med potential att bli din nya drömbostad.

Byggnad
Byggnadsår:
1962-64
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme
Renoveringar
De senare åren har bl.a. följande genomförts:
- Rengöring och impregnering av fasaderna
- Renovering av balkonger samt inglasning
- Byten av portar
- Övergång till fjärrvärme
- Stambyte
- Hissbyte pågår
Av årsredovisningen framgår vilka övriga reparationer som genomförts
Balkong/uteplats
Lägenheten har två balkonger som i samband med inglasningen "breddades" genom att stagen till balkongräcket kunde tas bort.

Den mindre balkongen med frukostplats för två, ligger utanför köket och den större balkongen löper längs med hela vardagsrummet.

Utöver balkongerna kan du med fördel ta hissen upp till den gemensamma takterrassen med milsvid utsikt. Här kan du t.ex. beundra nyårsfyrverkerierna i inte mindre än 5 kommuner
Övriga utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Det finns också cykelförråd, barnvagnsförråd och grovsoprum.

En av de stora och välutrustade tvättstugorna finns runt hörnet på Mörbydalen 7 med 6 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin för mattor och annat, 2 torktumlare och 2 torkskåp.
Bilplats
Direkt utanför porten finns parkeringsdäck och garage. Totalt i föreningen finns 292 garageplatser och 119 parkeringsplatser varav 11 med eluttag. Det finns även 25 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser i området.

Garageplatserna kostar 450:-/månad och en P-plats kostar 150:-/månad.
TV och bredband
TV:
Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet:
Bredband via Com Hem med möjlighet till IP-telefoni.
Ekonomi, månadsavgift 5 140 kr/mån
Föreningen
Namn:
Brf Mörbyskogen 2
Antal lägenheter:
373 st
Andel i föreningen:
0.38547%
Andel av årsavgift:
0.38547%
Föreningens ekonomi:
Det finns inga planerade avgiftshöjningar.
Avgifterna till föreningen höjdes 2013 med 12 % och 2014 med 10 % som en följd av det omfattande stamrenoveringsprojektet. Den tredje höjningen på 8 % behövde ej genomföras. Istället gjordes en avgiftssänkning 2016 då månadsavgiften för december månad utgick.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

Föreningens hus uppfördes under åren 1962-1964. I föreningen finns fem höghus och två låghus.Föreningens hemsida är mycket informativ www.morbyskogen2.se

Övrigt

OMRÅDET MÖRBY I DANDERYD

Mörbyskogen är ett eftertraktat bostadsområde som ligger centralt bredvid Mörby Centrum. I föreningens lokaler finns en välsorterad ICA-butik, förskola, frisör m.m. I Mörby Centrum finns förutom T-bana och en bra blandning av fina butiker, även läkare, tandläkare, Friskis o Svettis och andra hälsoinriktade verksamheter, restauranger, videouthyrning, torghandel m.m.Det är också promenadavstånd till Danderyds Sjukhus med roslagsbanan, T-bana och busscentral för vidare transport i hela Storstockholm.Från lägenheten är det inte långt till natursköna platser. Strandpromenaden längs Edsviken är helt fantastisk och bjuder på många timmars naturskön motion. Edsviken bjuder också på många bra badplatser och vintertid är isen flitigt nyttjad av skridskoåkare och pimplare.Kevinge golfbana finns på promenadavstånd. Den bjuder inte bara på golf och en förnämlig restaurang, utan vintertid nyttjas den flitigt av skidåkare och pulkåkande barn med familjer.På gångavstånd finns också många bra skolor och förskolor för barn i alla åldrar. Vintertid kan du bada i nyrenoverade Mörbybadet och sommartid finns Kvarnparksbadet med stora gräsytor och bassänger för alla åldrar. Här möts motionssimmare, soldyrkare och simskolebarn med sina familjer i en mycket gemytlig miljö.Besök gärna kommunens informativa hemsida på www.danderyd.seBUDGIVNING

Vårt utgångspris anger det pris säljaren önskar inleda en eventuell budgivning på. Vi tillämpar en öppen budgivning där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas genom e-bud. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Säljarna har alltid rätt att besluta om vid vilken tidpunkt de vill sälja och till vem. Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.

Eva-Karin Ottersgård
Ansvarig mäklare
Eva-Karin Ottersgård
eko@vincent.se
0708-14 28 64

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen