Till salu

Danderyd - Mörbyskogen
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Mörbydalen 13, 6 tr.

Högt, fritt läge med ljus från öster och väster - bör upplevas på plats. Stambytt badrum, renoverat/ombyggt kök med ett extra rum. Inglasad balkong.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:3.5 rum och kök. Boarea:78.4 kvm
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Avgift:3 945 kr

Rumsbeskrivning

Välkommen sex trappor upp för att njuta av utsikten mot Djursholm och Stora Värtans vatten. På den inglasade balkongen skiner solen från lunch och resten av dagen - det finns gott om plats för sittmöbler, matgrupp eller annat.

Hall, klädkammare och kök har enhetligt ekparkettgolv med ett praktiskt, svart stenparti innanför ytterdörren. Här finns plats för ytterkläder och skor i linneskåp, garderob och klädkammare.

Badrummet är stambytt med klarblått klinkergolv och vita väggar. Det är inrett med spotlights i taket, massagebadkar, egen tvättmaskin, handdukstork och badrumsmöbel med förvaring.

I samband med att köket renoverades, byggdes ett tredje sovrum på en del av matplatsen och klädkammaren. Kvar finns ändå en frukostplats för fyra. Vita originalskåp och en bänkskiva av ek som bl.a. har en infälld bred spishäll. Köket är fullt utrustat med diskmaskin och inbyggd ugn och micro i bekväm arbetshöjd.

Vardagsrummet är ljust, rymligt och insynsfritt med en ståtlig tallkrona utanför balkongen. Här finns plats för både TV-soffa och middagsbord för den som önskar. Blir solen för gassande finns rullgardiner att dra ner på den inglasade balkongen utanför både vardagsrummet och sovrummet.

I det största sovrummet ligger en ny, diskret mönstrad plastmatta. Här finns inbyggda garderober - och vidunderlig utsikt. Sovrummet bredvid vardagsrummet har plastmatta och en egen klädkammare. I det mista rummet vid köket ligger ett ekparkettgolv (väggen är inte skruvad i parketten) och här finns plats för säng och skrivbord med hänförande vy.

Välkomna upp!

Byggnad
Byggnadsår:
1962-64
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme
Renoveringar
De senare åren har bl.a. följande genomförts:
- Rengöring och impregnering av fasaderna
- Renovering av balkonger samt inglasning
- Byten av portar
- Övergång till fjärrvärme
- Stambyte
- Hissbyte pågår
Av årsredovisningen framgår vilka övriga reparationer som genomförts
Balkong/uteplats
Lägenheten har en balkong i väster som i samband med inglasningen "breddades" genom att stagen till balkongräcket togs bort.

Högst upp i huset finns en gemensam takterrass med milsvid utsikt. Här kan du t.ex. beundra nyårsfyrverkerierna i 3 kommuner.
Övriga utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Det finns också cykelförråd, barnvagnsförråd och grovsoprum.

En av de stora och välutrustade tvättstugorna finns runt hörnet på Mörbydalen 7 med 6 tvättmaskiner, 1 grovtvättmaskin för mattor och annat, 2 torktumlare och 2 torkskåp.
Bilplats
Direkt utanför porten finns parkeringsdäck och garage. Totalt i föreningen finns 292 garageplatser och 119 parkeringsplatser varav 11 med eluttag. Det finns även 25 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser i området.

Garageplatserna kostar 450:-/månad och en P-plats kostar 150:-/månad.
TV och bredband
TV:
Ansluten till kabelnät via Com Hem.
Internet:
Bredband via Com Hem med möjlighet till IP-telefoni.
Ekonomi, månadsavgift 3 945 kr/mån
Föreningen
Namn:
Brf Mörbyskogen 2
Antal lägenheter:
373 st
Andel i föreningen:
0.30857%
Andel av årsavgift:
0.30857%
Föreningens ekonomi:
Det finns inga planerade avgiftshöjningar.
Avgifterna till föreningen höjdes 2013 med 12 % och 2014 med 10 % som en följd av det omfattande stamrenoveringsprojektet. Den tredje höjningen på 8 % behövde ej genomföras. Istället gjordes en avgiftssänkning 2016 då månadsavgiften för december månad utgick.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

Föreningens hus uppfördes under åren 1962-1964. I föreningen finns fem höghus och två låghus.Föreningens hemsida är mycket informativ www.morbyskogen2.se

Övrigt

OMRÅDET MÖRBY I DANDERYD

Mörbyskogen är ett eftertraktat bostadsområde som ligger centralt bredvid Mörby Centrum. I området finns en välsorterad ICA-butik, förskola, frisör m.m. I Mörby Centrum finns förutom T-bana och en bra blandning av fina butiker, även läkare, tandläkare, Friskis o Svettis och andra hälsoinriktade verksamheter, restauranger, videouthyrning, torghandel m.m. Till SATS är det lika nära.Från lägenheten är det inte långt till natursköna platser. Strandpromenaden längs Edsviken är helt fantastisk och bjuder på många timmars naturskön motion. Edsviken bjuder också på många bra badplatser och vintertid är isen flitigt nyttjad av skridskoåkare och pimplare.Kevinge golfbana finns på promenadavstånd. Den bjuder inte bara på golf och en förnämlig restaurang, utan vintertid nyttjas den flitigt av skidåkare och pulkåkande barn med familjer.På gångavstånd finns också många bra skolor och förskolor för barn i alla åldrar. En populär plats är Kvarnparksbadet med stora gräsytor och bassänger för alla åldrar. Här möts motionssimmare, soldyrkare och simskolebarn med sina familjer i en mycket gemytlig miljö. Vintertid finns Mörbybadet på bekvämt gångavstånd.Besök gärna kommunens informativa hemsida på www.danderyd.seBUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Eva-Karin Ottersgård
Ansvarig mäklare
Eva-Karin Ottersgård
eko@vincent.se
0708-14 28 64

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen