Till salu

Djursholm - Svalnäs
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Burevägen 23

Härlig etage 3:a med charm och hög trivselfaktor med villakänsla. Lägenheten ligger i en anrik villafastighet "Forest Hill" från 1906. Egen uteplats

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:3 rum och kök, varav 1-2 sovrum. Boarea:134 kvm
Uppmätt boyta enl. svensk standard är 114 kvm och biyta 20 kvm..
Avgift:5 948 kr

På toppen i Svalnäs är ni välkomna till denna fina etage 3:a med villakänsla. Lägenheten andas Charm, Tradition och Trivsel.

Lägenheten ligger i anrik fastighet "Villa Forest Hill" som ritades av den välkände arkitekten Rudolf S. Enblom som själv bosatte sig i Djursholm och ritat c:a 50 st ståtliga villor i Djursholm i början av seklet.

Fastigheten byggdes om till 3 st lägenheter under 1980-talet och blev formell bostadsrättsförening 1995. Föreningens fastighet ligger på en mycket stor och lummig hörntomt Burevägen 23 / Vikingavägen 10 A som man gemensamt disponerar. Tomten utgörs av en övre del, mestadels av trädgårdskaraktär och en nedre del som till övervägande del är naturtomt. Här finns också en gammal lekstuga "Chateau Hugin" numera vedförråd.

Lägenheten är mycket charmig, ljus och trivsam. Fina detaljer såsom, vackra spröjsade fönster, några av dessa utvändigt utsmyckade med tegelboard, parkettgolv med fris, högt i tak, spegeldörrar, öppen spis m.m.

Lägenheten har egen uteplats, c:a 12 kvm, med soligt västerläge och lummigt inbäddad i grönska helt utan insyn och dessutom disponerar man den gemensamma trädgården med bl.a. fruktträd.

Lägenhetens totalyta är 134 kvm, varav officiell boyta enl. svensk standard är 114 kvm och 20 kvm är biyta men är en egen del av lägenheten där man bl.a. har den egna tvättstugan

Rumsbeskrivning

Egen entrétrappa som leder upp till en farstukvist och entrén. Vid farstukvisten finns en dörr in till husets gemensamma trapphus. Entrén har kappavhängning och från entrén kommer man vidare in till en förhall. I förhallen finns en gästtoalett. Från förhallen kommer man in till den stora hallen. I hallen leder trappa ner till nedre planet. Från hallen når man också det ljusa och trevliga köket. Parkettgolv i de båda hallarna.

Köket har en rejäl matplats, gott om skåps- och lådförvaring samt stora beredningsytor för matlagning. Fint ljus med fönster i två väderstreck. Golvet är grå-vit-rutigt kvartsvinyl.

Från hallen når man det härligt generösa vardagsrummet som är stort för flera sittgrupper och ev. matsalsbord. I vardagsrummet finns en fin öppen spis som vid eldning ger en extra dos av mys och trivselfaktor. Vackra stora fönster och stavparkettgolv med fris. Rummet går att stänga mot hallen med en skjutdörr.

1 TRAPPA NER / SOUTERAINPLAN

Nedre hall. Till vänster kommer man in till ett större allrum/TV-rum. Detta rum går att med enkla medel disponera om till ett ytterligare sovrum vid behov. Från allrummet leder altandörr ut till en egen uteplats om c:a 12 kvm.

Genom allrummet kommer man in till sovrummet. Sovrummet är rymligt och har en klädkammare. Parkettgolv i både allrummet och sovrummet.
Djupa fönsternischer då ytterväggarna är gamla grundmuren av natursten.

Till höger i hallen ligger en passage med en hel garderobsrad och ett förrådsutrymme. Vidare genom passagen kommer man dels till badrummet och dels till den egna tvättstugan.

Badrummet har badkar, toalett och handfat. Vita kaklade väggar och plastmatta på golvet. I badrummet finns ett fönster. Tvättstugan har tvättmaskin, torktumlare och en tvättvask. Vita kaklade väggar och plastmatta på golvet.

Byggnad
Byggnadstyp:
2,5 plan med källare
Byggnadsår:
1906
Renoveringar
Byggnaden är uppförd i 2,5 plan + souterrain-/källarvåning.

Fastigheten byggdes om under 1980-talet då de 3 st lägenheterna i fastigheten skapades. Formell bostadsrättsförening blev det 1995.
Balkong/uteplats
Egen uteplats med utgång från allrummet 1 tr. ner. Uteplatsen är c:a 12 kvm och ligger i väster. Det är lummigt grönt kring uteplatsen och den är helt fri från insyn.
Övriga utrymmen
Det finns källarförråd.
Bilplats
1 parkeringsplats med eluttag finns till denna lägenhet. Totalt finns 5 st biluppställningsplatser.
TV och bredband
Internet:
ADSL. Det finns bredband/fiberkabel i tomtgräns men bostadsrättsföreningen har inte anslutit sig till denna ännu.
Ekonomi, månadsavgift 5 948 kr/mån inkl. värme, vatten Utöver månadsavgiften tillkommer c:a 210 kr/mån. för hushållsel och premiekostnaden för en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
Föreningen
Namn:
Brf Hugin 16
Antal lägenheter:
3 st
Andel i föreningen:
32.5%
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen