Till salu

Danderyd - Mörbyskogen
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Mörbydalen 6, 7tr

Stor och luftig 5:a i Mörbyskogen! Högt läge med panoramutsikt, två inglasade balkonger och fönster i tre väderstreck. Nära ICA Myran och Mörby C.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:5 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea:106.7 kvm Avgift:5 165 kr

Här är bostaden för dig som uppskattar ett högt läge med panoramautsikt. Tilltalande planlösning med fönster i tre väderstreck. Vardagsrum och matsal i fil. Två inglasade balkonger. Stambytt badrum och separat gästtoalett. Genomgående ytskiktsrenoverad. Bra förvaring. Lägenheten är mycket ljus. Tillgång till garage. ICA Myran i området. Gångavstånd till Mörby C och Danderyds Sjukhus med tunnelbana och nära till Roslagsbanan .

Rumsbeskrivning

Ta hissen sju trappor upp och du välkomnas till en mycket välplanerad bostad. En trevlig sällskapsavdelning och en separat sovrumsavdelning med tre rymliga sovrum samt badrum i anslutning. Hela lägenheten upplevs som mycket ljus med fönster i tre väderstreck och öppen planlösning. Hela lägenheten målades och tapetserades under dec 2014 och januari 2015, även tak lister och element målades. Tapeter från bl.a Josef Frank och nytt golv i kök och ett av sovrummen.

Välkomnande entré med säkerhetsdörr. Hallen har förvaring i tre garderober som ursprungligen kommer från biograf Draken vid Fridhemsplan. Hallen har en fin fondtapet från Josef Frank och målade väggar. Härifrån får man en god överblick av bostaden. I hallen finns en helkaklad gästtoalett med kakel från Höganäs och specialanpassat handfat.

Köket har snickerier i trä och frikostiga beredningsytor. Köket är utrustat med spis med ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Från köket når man en inglasad balkong med panoramautsikt. Perfekt för morgonkaffet. På balkongen är det sol på morgonen och senare på kvällen. Liten matplats i köket. Från köket är det ingång till matsalen.

Vardagsrummet är öppet och ljust med parkettgolv och utgång till en stor inglasad balkong i bästa västerläge. I fil med vardagsrummet ligger matsalen som med fördel kan användas som sovrum. Det är glasade dubbeldörrar mellan sällskapsrummen och på golvet ligger det parkett.

Sovrummen är rymliga och ligger samlade i ena delen av lägenheten. Två av sovrummen har garderober. Hallen utanför erbjuder bra förvaring i garderober med överskåp. Från sovrummen har man utsikt mot Askrikefjärden.

Badrummet är stambytt 2015 och är helkaklat med handdukstork, handfat, badkar med tassar, spotlights, kakel från Höganäs, tvättmaskin från 2015 och fönster i klarglas för extra ljusinsläpp. Solen tittar in i badrummet på kvällen.

Välkomna till en ljus och rymlig bostad med ett ypperligt läge i en mycket välskött förening.

Byggnad
Byggnadsår:
1962-1964
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme
Renoveringar
2003 installation och övergång till fjärrvärme
2003-2004 Renovering av fasader och inglasning av balkonger
2013-2016 Renovering av vatten- och avloppsstammar samt badrum
2014-2017 Byte till nya hissar
På föreningens hemsida finns en utförlig lista över de reparationer och underhållsarbeten som skett.
Större underhållsåtgärder som planeras för de kommande åren är takomläggningar, upprustning och effektivisering av värme- och ventilationsanläggning, fortsatt trapprenovering samt garagerenovering.
Balkong/uteplats
Lägenheten har två inglasade balkonger. Den mindre med frukostplats för två, ligger utanför köket med sol på morgonen och även sol på kvällen. Den större balkongen i skönt västerläge löper längs med hela vardagsrummet. Balkongerna renoverades 2015, målades vita samt trägolv las in. Stora balkongen har eluttag för tex elgrill eller brödrost. Stora balkongen är förberedd för infravärme.


Utöver balkongerna finns en gemensamma takterrassen med milsvid utsikt.
Övriga utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. I källaren finns också cykelförråd. Extra förråd finns att hyra, separat kö. Inom föreningens område finns två tvättstugor. Den ena ligger i låghuset Mörbydalen 7 och den andra i låghuset Mörbydalen 14, båda med ingång från respektive gavel.
Bilplats
Föreningen har 2 garagebyggnader med 292 garageplatser och 117 parkeringsplatser. Dessutom finns 25 avgiftsbelagda parkeringsplatser för besökande. För besökare finns det 25 avgiftsbelagda besöksparkeringsplatser, av dessa besöksplatser ligger 17 platser på Mörbydalen mitt emot Mörbydalen 6-8-10 och 8 platser på parkeringsdäcket G3 med infart från Mörbyleden.
TV och bredband
TV:
I föreningsavgiften (månadsavgiften) ingår digital kabel-TV, bredband och IP-telefoni från ComHem. TV omfattar ComHems basutbud analogt och digitalt. Bredbandet har bandbredden 50 Mb.

Ekonomi, månadsavgift 5 165 kr/mån
Föreningen
Namn:
Brf Mörbyskogen 2
Antal lägenheter:
373 st
Andel i föreningen:
0.3882%
Andel av årsavgift:
0.40055%
Föreningens ekonomi:
Det finns inga planerade avgiftshöjningar.
Avgifterna till föreningen höjdes 2013 med 12 % och 2014 med 10 % som en följd av det omfattande stamrenoveringsprojektet. Den tredje höjningen på 8 % behövde ej genomföras. Istället gjordes en avgiftssänkning 2016 då månadsavgiften för december månad utgick.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

Föreningens hus uppfördes under åren 1962-1964. I föreningen finns fem höghus och två låghus.Föreningens hemsida är mycket informativ www.morbyskogen2.se

Övrigt

OMRÅDET MÖRBY I DANDERYD

Mörbyskogen är ett eftertraktat bostadsområde som ligger centralt nära Mörby Centrum. I området finns en välsorterad ICA-butik och förskola. I Mörby Centrum finns förutom T-bana och en bra blandning av fina butiker, även läkare, tandläkare, Friskis&Svettis och andra hälsoinriktade verksamheter, restauranger, torghandel m.m. Till SATS är det lika nära.Från lägenheten är det inte långt till natursköna platser. Strandpromenaden längs Edsviken är helt fantastisk och bjuder på många timmars naturskön motion. Edsviken bjuder också på många bra badplatser och vintertid är isen flitigt nyttjad av skridskoåkare och pimplare.Kevinge golfbana finns på promenadavstånd. Den bjuder inte bara på golf och en förnämlig restaurang, utan vintertid nyttjas den flitigt av skidåkare och pulkåkande barn med familjer.På gångavstånd finns också många bra skolor och förskolor för barn i alla åldrar. En populär plats är Kvarnparksbadet med stora gräsytor och bassänger för alla åldrar. Här möts motionssimmare, soldyrkare och simskolebarn med sina familjer i en mycket gemytlig miljö. Vintertid finns Mörbybadet på bekvämt gångavstånd.Besök gärna kommunens informativa hemsida på www.danderyd.seBUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Anna Alteg
Ansvarig mäklare
Anna Alteg
anna@vincent.se
070-634 41 44

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen