Till salu

Stocksund
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Alpstigen 2

Vacker paradvåning i sekelskiftesfastighet från 1912 med högt i tak, sjöutsikt rymliga sällskapsrum, renoverat badrum, solig terrass och uthyrningsdel

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:5 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea:165 kvm Avgift:6 185 kr

Härlig våning som disponerar mellanplanet i en sekelskiftesfastighet med sjöutsikt och ett högt, fritt läge. Våningen är genomgående ljus, c:a 3 m i takhöjd, stora fönster i alla väderstreck, nyrenoverat badrum, rymliga sällskapsrum, öppen spis, fina parkettgolv, terrass och trädgård. Möjlig uthyrningsdel om ett rum och kök. Nära till kommunikationer.

Rumsbeskrivning

Våningen sträcker sig över mellanplanet och består av två lägenheter som öppnats upp till en fantastisk, representativ våning. Här kan du njuta av umgänget med familj och vänner i sällskapsrummen, det ena med en mysig öppen spis och det andra med sjöutsikt och södersolen som flödar in över den oljade ekparketten.

Våningen har egen entré med förstukvist. Hallen är rymlig med uppvärmt klinkergolv och garderob med skjutdörrar. Här finns en nymålad gästtoalett med ny wc och handfat. Det nyrenoverade badrummet når man från hallen och är utrustat med kakel, klinker på golvet, rymlig dusch, badkar, golvvärme, handdukstork, infällda spotlights och handfat med förvaringsmöbel.
Från hallen når man ett sovrum med burspråk och liten balkong. På golvet ligger en ljus heltäckningsmatta som är enkel att ta bort och under finns ett laserat trägolv. Behöver man fler sovrum kan detta delas av till två sovrum med separata ingångar. Se alternativ planlösning

Det stora sällskapsrummet är öppet och ljust med burspråk, stora fönster i sydväst och härlig takhöjd på ca 3 meter. Sjöutsikt över Stocksundets vatten.
I anslutning ligger det andra sällskapsrummet med skjutdörrar mellan. Detta rum har en braskamin som sprider skön värme. Sällskapsrummen har oljad fiskbensmönstrad ekparkett.

Från sällskapsrummet når man med några trappsteg ett stort sovrum med pentry och helkaklat badrum med dusch. Det finns en egen entré till denna avdelning. Perfekt om man har äldre tonårsbarn som kan rå sig själva eller för barnflicka. Det är även en möjlig uthyrningsdel.
I fil med det stora sällskapsrummet finns ett sovrum som har utgång till en stor terrass. Man har även möjlighet att dela rummet till två sovrum med separata ingångar. Se alternativ planlösning.
Sovrummet och serveringsgången har enhetliga parkettgolv.

Hemtrevligt kök med rejäl matplats för 6-8 personer. Köket har vita snickerier och bänkskivor i trä. Praktisk köksentré och härifrån når man även källarplanet, med tvättstuga och förråd. De ursprungliga serveringsskåpen är bevarade vilket höjer charmfaktorn.
Man tar sig snabbt ner till Stockholmsvägen då fastigheten även har entré från Bergstigen den nedre delen, med bekvämt gångavstånd till Roslagsbana, T-bana och bussar.
Föreningen har anlagt en ny parkeringsplats med infart från Bergstigen med plats för flertalet bilar. Utanför entrén har man uppställningsplats för bilar en plats tillhör våningen.

Välkomna till denna charmiga och ljusa våning i en välskött förening med ett centralt och idylliskt läge.

Byggnad
Byggnadsår:
1912
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el och öppen spis med braskassett
Renoveringar
Tillbyggt 1952. löpande underhåll.
Balkong/uteplats
Stor terrass i söder med fritt läge och härlig utsikt och liten balkong i sydväst.
Övriga utrymmen
Det finns källarförråd och en bra utrustad tvättstuga. Det finns bastu i källaren.
Bilplats
Utanför entrén finns en nyanlagd uppställningsplats för bilar, varav en plats tillhör våningen. Det finns även en nyanlagd parkering för flera bilar på Bergstigen, från den nedre ingången till fastigheten.
TV och bredband
Internet:
Tv och internet via fiber.
Ekonomi, månadsavgift 6 185 kr/mån inkl. vatten förråd och parkering
Föreningen
Namn:
Byggmästaren 22
Antal lägenheter:
4 st
Renoveringar:
Fastigheten har löpande renoverats. Föreningen har under 2017 anlagt ny parkeringsplats på Bergstigen. Ny ingång till källarförråd i gamla garaget samt fyllt igen garageinfarten och renoverat parkeringen utanför huset.
Kommande renoveringar:
-Åtgärd av mindre sprickor i puts på fasad.
-Målning av fönsterbleck.

Se årsredovisningen för mer info om renoveringar
Andel i föreningen:
38.823%
Föreningens ekonomi:
Inga planerade avgiftshöjningar
Övrigt

OMRÅDET

Alpstigen är en lugn återvändsgata i anrika villakvarter. Natursköna promenadstråk finns t.ex. i Cedergrenska parken eller längs Stocksundets vatten med båthamn och sommarkrog

I kvarteret finns en stor Lidl-butik. Fler affärer och restauranger finns vid Stocksunds torg som även har bibliotek, vårdcentral m.m. I Inverness på andra sidan motorvägen finns också restaurang, blomsteraffär, närbutik m.m.

Härifrån är det nära till bra skolor för barn i alla åldrar. Läs gärna mer på kommunens informativa hemsida www.danderyd.se

KOMMUNIKATIONER

Nära Alpstigen är Roslagsbanan med tåg som tar dig från Stocksund till Stockholms Östra vid Tekniska Högskolan på 6 minuter. Det är även nära till T-bana vid Danderyds sjukhus där också bussarna stannar för vidare transport till andra kommuner.

BUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.

Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.

Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Anna Alteg
Ansvarig mäklare
Anna Alteg
anna@vincent.se
070-634 41 44

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen