Till salu

Stocksund
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Alpstigen 2

Charmig våning med högt i tak, rymligt sällskapsrum, öppen spis, balkong i söder, uppvuxen trädgård, fastighet i gott skick nära, till kommunikationer

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea:140 kvm Avgift:4 858 kr

Öppen och ljus våning som disponerar större delan av mellanplanet. Idag är lägenheten sammanslagen med en 1:a om 25 kvm som tillsammans blir en stor våning om 165kvm. lägenheterna kan säljas var för sig eller tillsammans.

Rumsbeskrivning

Charmig våning som disponerar större delen av mellanplanet i en sekelskiftesfastighet med sjöutsikt och ett högt, fritt läge. Våningen är renoverad med sekelskiftescharmen bevarad. Genomgående ljus, c:a 3 meter i takhöjd, stora fönster i alla väderstreck. Grönskande insynsfri trädgård som föreningens medlemmar disponerar tillsammans.

Våningen har egen entré med förstukvist. Hallen är rymlig med praktiskt uppvärmt stengolv och gott om plats för kläder och skor.

Badrummet som ligger i anslutning till entrén är helkaklat med uppvärmt klinkergolv och är idag utrustat med badkar, dusch, handfat och inbyggda hyllor. Separat toalett i hallen.

Från hallen når man ett sovrum med burspråk och liten balkong. På golvet ligger en ljus heltäckningsmatta som är enkel att ta bort och under finns ett laserat trägolv. Behöver man fler sovrum kan detta delas av till två sovrum med separata ingångar. Se alternativ planlösning.

Vardagsrummet är öppet och ljust med fint burspråk, stora fönster i sydväst, infällda spotlights i taket och oljad fiskbensparkett på golvet.

I anslutning till vardagsrummet finns ett sällskapsrum som med fördel kan användas som sovrum. Det är skjutdörrar mellan rummen. Här finns en braskamin som ger skön värme och även här oljad fiskbensparkett på golvet.

I fil med vardagsrummet når man ett sovrum som har utgång till en stor terrass. Man har även möjlighet att dela rummet till två sovrum med separata ingångar.
Se alternativ planlösning.

Hemtrevligt kök med rejäl matplats för 6-8 personer. Köket har vita snickerier och är fullt utrustat. Praktisk köksentré och härifrån når man även källarplanet. De ursprungliga serveringsskåpen är bevarade vilket höjer charmfaktorn.

Man tar sig snabbt ner till Stockholmsvägen då fastigheten även har entré från Bergstigen den nedre delen med bekvämt gångavstånd till Roslagsbana, T-bana och bussar.

Välkomna till denna charmiga och ljusa våning i en välskött förening med ett centralt och idylliskt läge.

Byggnad
Byggnadsår:
1912
Renoveringar
Tillbyggt 1952, löpande underhåll.
Balkong/uteplats
Stor terrass i sydväst med fritt läge och härlig utsikt samt en liten balkong.
Övriga utrymmen
Det finns källarförråd och en bra utrustad tvättstuga. Det finns bastu i källaren.
Bilplats
Utanför huset finns uppställningsplats för två bilar varav en plats tillhör våningen. Nyanlagd parkeing vid Bergstigen finns också.
TV och bredband
Internet:
Ansluten till fiber.
Ekonomi, månadsavgift 4 858 kr/mån
Föreningen
Namn:
Byggmästaren 22
Antal lägenheter:
4 st
Renoveringar:
Fastigheten har löpande renoverats. Föreningen har under 2017 anlagt ny parkeringsplats på Bergstigen. Ny ingång till källarförråd i gamla garaget samt fyllt igen garageinfarten och renoverat parkeringen utanför huset.
Kommande renoveringar:
-Åtgärd av mindre sprickor i puts på fasad.
-Målning av fönsterbleck.

Se årsredovisningen för mer info om renoveringar
Andel i föreningen:
32.941%
Föreningens ekonomi:
Inga planerade avgiftshöjningar
Övrigt

OMRÅDET

Alpstigen är en lugn återvändsgata i anrika villakvarter. Natursköna promenadstråk finns t.ex. i Cedergrenska parken eller längs Stocksundets vatten med båthamn och sommarkrogI kvarteret finns en stor Lidl-butik. Fler affärer och restauranger finns vid Stocksunds torg som även har bibliotek, vårdcentral m.m. I Inverness på andra sidan motorvägen finns också restaurang, blomsteraffär, närbutik m.m.Härifrån är det nära till bra skolor för barn i alla åldrar. Läs gärna mer på kommunens informativa hemsida www.danderyd.seKOMMUNIKATIONER

Nära Alpstigen är Roslagsbanan med tåg som tar dig från Stocksund till Stockholms Östra vid Tekniska Högskolan på 6 minuter. Det är även nära till T-bana vid Danderyds sjukhus där också bussarna stannar för vidare transport till andra kommuner.BUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Anna Alteg
Ansvarig mäklare
Anna Alteg
anna@vincent.se
070-634 41 44

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen