Till salu

Djursholm - Svalnäs
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Burevägen 23

VISNING 18/3 kl. 12.00.! Etage-vån. om 4,5 rum med charm och hög trivselfaktor i anrik och ståtlig villafastighet från 1906. Högt läge med sjöutsikt.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:4.5 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea:152 kvm Avgift:6 661 kr

På toppen i Svalnäs är ni välkomna till denna fina våning om 4,5 rum med villakänsla. Högt läge med sjöutsikt över Stora Värtan och vy över nejden. Lägenheten andas charm, tradition och trivsel.

Lägenheten ligger i anrik och ståtlig villafastighet som ritades av den välkände arkitekten Rudolf S. Enblom som själv bosatte sig i Djursholm och ritat c:a 50 st pampiga villor i Djursholm i början av förra seklet.

Fastigheten byggdes om till 3 st lägenheter under 1980-talet och blev formell bostadsrättsförening 1995. Föreningens fastighet ligger på en mycket stor och lummig hörntomt Burevägen 23 / Vikingavägen 10 A som lägenhetsinnehavarna gemensamt disponerar. Tomten utgörs av en övre del, mestadels av trädgårdskaraktär och en nedre del som till övervägande del är naturtomt och ängsmark. Här finns också en gammal lekstuga "Chateau Hugin" numera vedförråd.

Omkringliggande fastigheter är alla ståtliga villafastigheter från början av förra seklet.

Lägenheten är mycket charmig, ljus och trivsam. Fina detaljer såsom vackra spröjsade fönster, parkettgolv med fris, högt i tak, spegeldörrar, öppen spis m.m.

Lägenheten har en egen balkong med soligt S/V-läge.

Närhet till golfbana, båthamn, strövomåden längs med Stora Värtan eller i Altorpsskogen med motionsspår, Roslagsbanan samt till skolor och förskolor.

Rumsbeskrivning

Stentrappa leder upp till fastighetens huvudentré och en gemensam trapphall och trapphus från vilken en vacker entrédörr med dekorglas leder in till denna våning.

Våningen är i två etage med hallar, kök, sällskapsdel och gäst-wc som ligger i entréplanet och en trappa upp ligger en familjedel med 3 st sovrum (alt. nyttjas något av dessa rum som allrum/TV-rum), flera klädkammare och stort badrum. Generellt för båda planen är att det är högt i tak, vilket ger en härlig rymd och känsla.

Entréhall med kappavhängning. Entréhallen övergår i en inre hall där det vackra vardagsrummet öppnar upp. Direkt till vänster i hallen ligger köket. Köket har gedigna skåp och luckor i ek och har full maskinell utrustning. Arbetsytor och förvaringssskåp på flera väggsidor i köket och i köket finns också plats för ett matbord för 4-5 personer. Från köket har man utsikt i öster ut över Stora Värtan och grannskapet. Stavparkettgolv i köket.

Vackert och rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från dels fint burspråk och dels från "verandan"/matrummet som har glasade väggsidor. Matrummet ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet. Även vardagsrummet och matrummet har fin sjöutsikt över Stora Värtan. Vacker vitslammad öppen spis centralt i sällskapsdelen bidrar till en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man gärna höra brasan spraka och vila ögonen på elden. Fint stavparkettgolv med fris i vardagsrrummet. Från "verandan" /matrummet kommer man ut till en balkong med fint söderläge och som vetter ut mot trädgården.

I hallen finns gästtoalett med sobra marmorplattor på väggarna med nischer för spegel och förvaring.

ÖVRE PLAN

Svängd trappa leder upp till övervåningen och en övre hall. I denna övre delen av våningen finns tre stängbara rum som alla tre kan vara tänkbara naturliga sovrum men där något rum alternativt kan nyttjas som t.ex. arbetsrum/TV-rum. Två av rummen är mycket rymliga och stora. Föräldrasovrummet har direktaccess till en klädkammare från sovrummet.
Ytterligare en klädkammare och flera graderober finns med ingång från hallen. Det är brädgolv i de tre rummen. Det höga läget gör att det blir fin utsikt mot söder och väster från denna delen av våningen.

Stort badrum med kaklade väggar i blått och mönstrat klinkersgolv. Inbyggt fast badkar i nisch med stådusch, komod med spegelskåp och handfat med förvaring under. Toalett och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare i badrummet.

Byggnad
Byggnadsår:
1906
Renoveringar
Byggnaden är uppförd i 2,5 plan + souterrain-/källarvåning.

Fastigheten byggdes om under 1980-talet då de 3 st lägenheterna i fastigheten skapades. Formell bostadsrättsförening blev det 1995.
Balkong/uteplats
Egen balkong med soligt S/V-läge. Utgång till balkongen sker från matrummet. Det finns tillgång till gemensamma uteplatser på föreningens tomtmark.
Övriga utrymmen
Det finns ett källarförråd.
Bilplats
1 parkeringsplats med eluttag finns till denna lägenhet. Totalt finns 5 st biluppställningsplatser.
TV och bredband
Internet:
ADSL. Det finns bredband/fiberkabel i tomtgräns men bostadsrättsföreningen har inte anslutit sig till denna ännu.
Ekonomi, månadsavgift 6 661 kr/mån inkl. värme, vatten Utöver månadsavgiften tillkommer kostnader för hushållsel och premiekostnaden för en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
Föreningen
Namn:
Brf Hugin 16
Antal lägenheter:
3 st
Andel i föreningen:
36.4%
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen