Till salu

Stocksund
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Bergstigen 25

Charmig våning med sekelskifteskaraktären bevarad. Fritt läge och öppna ytor i Villa Hexa. Stor gemensam trädgård med utmärkt bostadsläge i Stocksund!

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea:101 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Avgift:5 506 kr

Rumsbeskrivning

Tilltalande och charmig våning belägen i Villa Hexa, ett av gamla Stocksunds kanske mest spännande sekelskifteshus. Villa Hexa ritades 1901 av R L Lindqvist och uppfördes år 1902. Det är ett välkänt och omistligt landmärke med en byggnadsstil som är influerad av franska medeltidsborgar både när det gäller stilen och de olika dekorationsdetaljerna på fastigheten.

Idag erbjuder Villa Hexa ett historiskt boende med modern standard för fem medlemsfamiljer som delar på den charmiga trädgården - en oas för både stora och små.

Entré sker via husets generösa och representativa port och trapphus. Våningen är väldisponerad och man välkomnas i hallen med plats för avhängning och en stor skjutdörrsgarderob.

Vardagsrummet är öppet och ljust med generös takhöjd, fiskbensmönstrad parkett, inbyggd bokhylla och vackra fönster som ger karaktär åt rummet. Vardagsrummet har plats för en sällskapsdel och en matsalsdel vid fönstret. Härifrån når man den soliga terrassen som är rymlig.

Från vardagsrummet når man master bedroom som har förvaring i en hel garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Sovrummet är målad i en sober grön färg. Från sovrummet når man en rymlig balkong.

Köket är luftigt och fullt utrustat med ljusa vitlaserade snickerier och mycket bra arbetsytor. Trivsam matplats i köket för 6-8 personer.

En halvtrappa ner från entréhallen återfinns ett fint helkaklat badrum med badkar, wc och tvättmaskin. Samt ett sovrum med garderober och väggfast arbetshörna. Sovrummet är nymålat med nylagt parkettgolv.
Från hallen nås en liten balkong åt öster för vädring och morgonkaffet.

Välkommen till denna charmiga och ljusa våning i en välskött förening med ett centralt och idylliskt läge.

Byggnad
Byggnadsår:
1902
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
Ombyggt till brf 1989.
Balkong/uteplats
En stor terrass med fritt härligt sydvästläge samt två balkonger, en mindre i öster samt en större åt nordost.
Bilplats
En garageplats och en p-plats tillhör våningen och ingår i månadsavgiften.
TV och bredband
Internet:
Ansluten till fiber.
Ekonomi, månadsavgift 5 506 kr/mån inkl. värme, vatten TV, Internet samt en garageplats och en p-plats.
Föreningen
Namn:
Brf Bergstigen
Renoveringar:
Inga större renoveringar är planerade.
Fastigheten stambyttes och renoverades grundligt år 1989 i samband med att föreningen bildades. År 2003 installerades bergvärmepumpen. År 2010-2011 reparerades fasaden och balkongerna. År 2012 gicks tak och takplåtar igenom och målades. År 2013 alla fönster renoverades och målades liksom utvändiga dörrar och garageportar. År 2014 installerades ny värmepatron i varmvattenberedaren. År 2015 nya rosbuskar planterades och grusgångar samt parkeringsplatser iordningställdes, trapphuset renoveras med återinstallerat originalräcke, slipade och oljade trappor samt ommålning. Renovering av alla rökkanalerna i huset. År 2016 slipades och målades balkongräcket för den stora balkongen, nya brevlådor, fiber ink Telias tv och Wi-Fi indraget till samtliga lägenheter, byte av ett av trapphusets värmeelement, avstängning av icke fungerande vattenbaserad golvvärme i en av lägenheterna, ersatt av element. Tilläggsisolering av kattvind plan 4, installation av ny varmvattenberedare. År 2017 optimering av värmesystemet i samband med bytet av varmvattenberedaren.
Andel i föreningen:
22.36%
Föreningens ekonomi:
Inga avgiftshöjningar är planerade. Föreningen har 500 tkr, motsvarande två års månadsavgifter i kassan.

I föreningen finns 4 bostadsrätter och 1 bostadsrättslokal samt en fristående garagebyggnad. På tomten finns även 5 parkeringsplatser.

Övrigt

OMRÅDET

Villa Hexa ligger ett stenkast från Stocksunds centrum med ICA-butik, restauranger, bibliotek, vårdcentral och affärer. Det är heller inte långt till Stocksundets vatten med båthamn och hamnkrog.

I närområdet finns flera bra skolor för barn i alla åldrar, läs gärna mer på kommunens informativa hemsida www.danderyd.se.

KOMMUNIKATIONER

En kort promenad från Villa Hexa är Roslagsbanan med tåg som tar dig till Stockholms Östra vid Tekniska Högskolan på 7 minuter. Det är också gångavstånd till T-bana vid Danderyds sjukhus där också bussarna stannar för vidare transport till andra kommuner.

Ett kvarter bort på Stockholmsvägen kör bussarna till bl.a. Djursholms centrum och Danderyds sjukhus.Anna Alteg
Ansvarig mäklare
Anna Alteg
anna@vincent.se
070-634 41 44

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen