Till salu

Danderyd - Stocksund
Alla bilder Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Egilsvägen 4, 2 tr

Charmig våning med mycket låg avgift. 2-4 sovrum, stort vardagsrum, renoverat kök och badrum. Lummig trädgård. Nära kommunikationer och skola.
Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:4 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea:121 kvm
Golvyta ca 130 kvm.
Pris:6 300 000 kr Avgift:3 274 kr

Nu yppas ett unikt tillfälle att förvärva etagevåningen i Villa Ersbo, en fastighet som är ritad av Lars Israel Wahlman och uppfördes år 1905. Bland kända byggnader som Wahlman ritat är Tjolöholms slott, Engelbrektskyrkan, Villa Tallom och även varit delaktig i Cedergrenska Tornet i Stocksund. Fastigheten ingår bland särskild värdefulla kulturminnen i Danderyds kommuns program för kulturminnesvård.
Föreningen är mycket välskött och fastigheten har underhållits med stor omsorg med låga driftskostnader och nästan inga lån och kan därmed hålla låga avgifter där t.o.m. den egna hushållselen ingår. Våningen når man via den smala kökstrappan. Våningen är fördelad på två plan med vardagsrum, kök och sovrum på entréplanet. En trappa upp är det ett stort sovrum med braskamin och ett genomgångsrum som används som arbetsrum. Övre plan kan delas av så man får ytterligare två sovrum. Lummig trädgård med uteplatser och gångavstånd till Roslagsbana, T-bana och bussar.


Våningen är mycket trivsam med strålande utsikt.
Gemensam entré och ta kökstrappan till den övre hallen med ingång till lägenheten.
Hall med garderober och badrum. Badrummet är renoverat med helkaklade väggar, värmegolv, duschhörna, wc och stort handfat med förvaring.

Köket är ett praktiskt arbetskök som är fullt utrustat med vita snickerier och renoverades år 2013. Egen tvättmaskin finns på våningsplanet Trivsam matplats i vardagsrummet som är naturligt avgränsad.

Från köket är det ingång till ett sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i en stor inbyggd garderob. Från sovrummet är det också ingång till vardagsrummet.

Vardagsrummet är öppet och luftigt, två trappsteg upp från hallen. Vardagsrummet har lägre takhöjd då biblioteket i våningen under fick vid en utbyggnad 1918 en takhöjd på 3 m. 44 kvm av våningens 121 kvm har en lägre takhöjd med balkar i taket. Från vardagsrummet är det härlig utsikt från de blyinfattade fönstren. Vardagsrummet är stort och det finns gott om plats för soffhörna och matsalsdel.

Till övre plan är det en öppen trappa från vardagsrummet. Här är det trägolv och är uppdelat på två rum. Ett stort sovrum med braskamin, som kan delas av till ytterligare ett sovrum. Det andra rummet används som arbetsrum med bra förvaring i hel garderobsvägg. Detta rum kan också delas av till ett sovrum, så man kan få 3 sovrum på övre plan.

Välkommen till denna charmiga och ljusa våning i en välskött förening med ett centralt och idylliskt läge.

Byggnad
Byggnadsår:
1905 och 1918
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Balkong/uteplats
För den som vill känna gräs under fötterna finns en trevlig uteplats i trädgården. I trädgården växer både hallon och vinbär.
Övriga utrymmen
I källaren finns ett rymligt förråd som idag delvis nyttjas som vinkällare. Det f.d. garaget används gemensamt till förvaring av trädgårdsredskap, trädgårdsmöber, cyklar m.m.
I källaren finns också en gemensam tvättstuga.
Bilplats
På gårdsplanen framför huset finns uppställningsplats för medlemmarnas fordon. En plats med el disponeras av ägarna till denna bostad.
TV och bredband
TV:
TV och internet via fiber. Varje medlem tecknar eget abonnemang hos Telia och väljer själva det utbud som passar.
Ekonomi, månadsavgift 3 274 kr/mån inkl. värme, vatten och el.
Driftskostnad
Försäkring:
200 kr
Summa:
200 kr/mån
Energideklaration
Status:
Utförd
Prestanda:
78 kWh/m² år
Föreningen
Namn:
Brf Bamsehus
Renoveringar:

1998: Nytt tak och samtliga plåtrännor
2010: Renovering av fönster
2011: Målning av fastigheten
2016: Byte från olja till nytt bergvärmesystem och ny värmepump.
Andel i föreningen:
23%
Föreningens ekonomi:
Föreningens ekonomi är mycket god med låga avgifter. Föreningen har ett lån på 200 000 kr.
Inga avgiftsförändringar är planerade.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja

I föreningen finns 4 bostadsrätter och en bostadsrättslokal i källaren. Föreningen äger fastigheten som omfattar en 2.368 kvm stor tomt.

Övrigt

OMRÅDET

Egilsvägen är en lugn återvändsgata i anrika villakvarter. Natursköna promenadstråk finns t.ex. i Cedergrenska parken eller längs Stocksundets vatten med båthamn och sommarkrog.

I kvarteret finns en stor Lidl-butik. Fler affärer och restauranger finns vid Stocksunds torg som även har bibliotek, vårdcentral m.m. I Inverness på andra sidan motorvägen finns också restaurang, blomsteraffär, närbutik m.m.

Härifrån är det nära till bra skolor för barn i alla åldrar. Läs gärna mer på kommunens informativa hemsida www.danderyd.se

KOMMUNIKATIONER

En kort (c:a 5 min) promenad från Egilsvägen är Roslagsbanan med tåg som tar dig till Stockholms Östra vid Tekniska Högskolan på mindre än 10 minuter. Det är även nära till T-bana vid Danderyds sjukhus där också bussarna stannar för vidare transport till andra kommuner.

DOKUMENT

Energideklaration Stadgar


INTRESSEANMÄLAN

Anna Alteg
Ansvarig mäklare
Anna Alteg
anna@vincent.se
070-634 41 44

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen