Till salu

Danderyd - Klingsta
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Klockar Malms Väg 25

Soligt gavelläge med bevarad 50-talscharm, öppen spis och balkong. 3 bra sovrum. Helkaklat badrum och gästtoalett. Gångavstånd till Mörby C.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea:96 kvm Avgift:5 558 kr

Rumsbeskrivning

I entrén finns inbyggda garderober och platsbyggd sittbänk med skoförvaring.
Från hallen når man det rymliga vardagsrummet. Vardagsrummet har sol från både söder och väster som flödar in på det oljade parkettgolvet. Här kan du njuta av en sprakande brasa i den öppna spisen. Vid burspråket är utgången till balkongen i söderläge med lummig grönska utanför.

Intill vardagsrummet är det som ursprungligen var tänkt som matsal men som idag utgör ett rymligt föräldrasovrum med inbyggd förvaring. Dörren från detta rum in till köket är borttagen för att skapa en mysig matplats i det intilliggande köket. Här har nuvarande ägare byggt en sittbänk med förvaring under. Matplatsen är vid fönstret som vetter ut mot den lummiga innergården med lekplats, fruktträd och annan grönska att njuta av. Köket är i fint skick med vita snickerier och fullhöjds kyl och frys.

Utöver föräldrasovrummet/matsalen finns två insynsfria sovrum på andra sidan hallen. Det ena har plats för dubbelsäng och en praktisk klädkammare. Det andra har inbyggda garderober utanför. Båda sovrummen är inredda med mjuka heltäckningsmattor.

Utöver badrummet som är helkaklat med golvvärme, handdukstork, dusch och fönster, finns en separat gästtoalett i hallen utanför sovrummen.

Nuvarande ägare har målat alla ytskikt, bytt köksluckor, lagt nytt golv i hallen och heltäckningsmatta i två sovrum. Byggt hallmöbel och kökssoffa med förvaring.

Välkomna till en perfekt belägen fyra med villakänsla!

Byggnad
Byggnadsår:
1952
Uppvärmningssystem:
Fjärrvärme
Renoveringar
2006 Stambyte
Balkong/uteplats
Balkong i söder.
Övriga utrymmen
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd samt matkällare. Rymlig tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner. Torkrum med två torkskåp och torktumlare. I källaren finns även cykelförråd.
Bilplats
På gården finns två parkeringsplatser och två garageplatser. I området finns parkering.
TV och bredband
TV:
I månadsavgiften ingår TV från Telia med flertalet kanaler.
Internet:
Internet via fiber från Telia, varje medlem tecknar själv den hastighet man önskar.
Ekonomi, månadsavgift 5 558 kr/mån inkl. kabeltv, värme, vatten , tvättstuga och förråd
Föreningen
Namn:
Brf Lärargården
Antal lägenheter:
15 st
Antal lokaler:
4 st
Renoveringar:
Föreningen planerar målning av trapphusen.
Andel i föreningen:
9.407%
Föreningens ekonomi:
Ingen planerad avgiftshöjning.

Föreningen förvärvade fastigheten Danderyd Lärargården 1,  2004-12-28. Byggnaderna uppfördes 1952.

Övrigt

NÄROMRÅDET

Föreningen är belägen i ett område med de nybyggda bostadsrätterna i The Garden som närmsta grannar. Härifrån är det endast 600 m till Mörby Centrum med allehanda butiker, restauranger och T-bana. Nära till busshållplatsen runt hörnet.

Danderyds kommun erbjuder förskolor och skolor för barn i alla åldrar. Närmast ligger Kyrkskolan med 6-årsverksamhet, låg-, mellanstadium och fritids. Åk 7-9 finns också på gångavstånd på Fribergaskolan och Mörbyskolan. Inför gymnasiet erbjuds de flesta linjer på Danderyds Gymnasium och Viktor Rydbergs gymnasium.

I närområdet finns allehanda fritidsaktiviteter för hela familjen. En knapp kilometer bort ligger Kvarnparksbadet - ett utomhusbad med fler bassänger, simskola, stora gräsytor, servering, omklädningsrum och en urcharmig lokal att hyra för t.ex. födelsedagskalas. Vintertid finns nyrenoverade Mörbybadet på andra sidan Mörby Centrum. Till närmsta SATS är det 500 m, Friskis och Svettis finns i Mörby Centrum liksom gymet Må bra hälsa. Danderydsvallen en dryg kilometer bort har hockeyrink och fotbollsplaner med konstgräs. Strax bortom denna är Edsviken med fantastiska promenadstråk. För de minsta barnen finns en “mini-körbana”; en övningsplats för de minsta att lära sig trafikvett i lekfull miljö

HISTORIK

Gatan har fått sitt namn efter Carl Fredrik Malm, “orgelnist” och klockare i Danderyds församling 1803-1840. Hans berättelser sägs ligga till grund för författaren August Blanches bok “Klockaren i Danderyd”. Enligt Blanche var klockare Malm av stor betydenhet inom sin socken. Han var en utmärkt organist och sångare. Trots att han ej var promoverad ansågs han dessutom som den skickligaste läkaren på många mil omkring. Han använde till och med latinska benämningar i sina recept. Visserligen var han ingen pedantisk latinare, ty han föreskrev t ex “Mandeloleum” och dylikt, men hans recept mottogs och expedierades på alla apotek i Stockholm. Han åkte bara i bondkärra och kurerade mestadels blott drängar och pigor. Blanche och klockare Malm blev mycket goda vänner och bytte om kvällarna många historier med varandra. Klockare Malm ligger begravd strax väster om ingången till Danderyds kyrka.

Anna Alteg
Ansvarig mäklare
Anna Alteg
anna@vincent.se
070-634 41 44

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen