Till salu

Djursholm
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Danderydsvägen 69 A, 3tr

Mycket attraktiv vindsvåning. Våningen fullkomligt flödar i ljus o. med härlig rymd. Solig rymlig infälld takterrass

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Bostadsrättslägenhet Rum:3 rum och kök, varav 2-3 sovrum. Boarea:99 kvm
Areauppgifter enligt bostadsföreningen.
Avgift:2 762 kr

Rumsbeskrivning

Får vi presentera en mycket attraktiv vindslägenhet med fri utsikt över hästhagar och ängar. Vindslägenheten nyproducerades i samband med att det gamla anrika huset "Mjölkcentralen" byggdes om till bostäder 2002/2003 och då bildade en ny bostadsrättsförening.

Lägenheten fullkomligt flödar i ljus, med en öppen planlösning och är producerad med en mycket hög standard. Väldisponerade ytor. Högt i tak och synliga takbjälkar. En fantastisk solig och skön "infälld" takterrass med behaglig utsikt över grönskande hagar bidrar till att göra denna vindsvåning till ett unikt drömboende.

PLANLÖSNING:
Från det möblerade och ombonade trapphuset kommer man in till en välkomnade hall med kappavhängning. Ljuset och den öppna planlösning slår emot en direkt. Sällskapsdelen öppnar upp sig med en vardagsrumsdel och en matsalsdel. Dekorativ vitkalkad murstock går centralt genom våningen och enl. uppgift finns lediga rökkanaler med möjlighet att installera eldstad. Även köket är med öppen planlösning mot sällskapsdelen. Mitt i våningen breder den generösa takterrassen ut sig. Takterrassen vetter åt söder och det är sol på terrassen från morgon till kväll. Terrassen har en stor markis och kommer vara belagd med helt nytt kompositgolv. Köket är ett sobert ek-kök med massiva luckor och vitvaror i rostfritt. Trivsam köksö att hacka löken på eller att sitta ner och ta snabbfrukosten vid. Alla fönster mot söder är 2019 försedda med solfilm.

Idag inrymmer våningen 2 st stora sovrum, bägge med fönsternischer och bjälkar. Det bortersta sovrummet har tidigare varit delat i två jämnstora sovrum och kan enkelt återställas om man önskar 3 st sovrum. Masterbedroom har en stor klädkammare. Ovan klädkammaren finns ett loft för antingen förvaring eller som sängplats. Rymligt trendigt och helkaklat duschrum med kommod i ek och med sandstensskiva samt sjösten på golvet med golvvärme. I duschrummet finns tvättpelare med ny tvättmaskin och ny torktumlare. Hela våningen exkl. duschrummet har enhetliga fina ekparkettgolv.

I källaren finns ett sedvanligt förråd om ca 4 kvm. Lägenheten har säkerhetsdörr.

Rumsbeskrivning

LÄGE:
Beläget c:a 1 km n/v om Djursholms Torg, en promenad på 10-15 min. Här finns bl.a. livsmedelsaffärer, restauranger, banker och andra butiker m.m.
Större centrum är annars Mörby Centrum, avstånd c:a 3 km. Populära Ekebyskolan ligger 5 min. från fastigheten för er med skolbarn.

Roslagsbanan tar dig med tåg till Stockholm och Östra station på dryga 10 minuter och till hållplatsen Östberga hpl är det endast ett 100-tal meter.
På Danderydsvägen utanför fastigheten går bussar i båda riktningarna till Djursholms Torg resp. Mörby Centrum.

Byggnad
Byggnadsår:
1923, 2003
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
Total ombyggnad till bostäder skedde 2002/2003.
Balkong/uteplats
Egen takterrass om c:a 10 kvm med härligt fin fin utsikt över hästhagar och ängar. Soligt söderläge. Tillgång till föreningens anlagda uteplats på innergården med bl.a. springbrunn.
Bilplats
P-plats med elstolpe för motorvärmare finns att hyra till varje lägenhet. Det är ingen kö. Avgift 200 kr/mån. Utöver egen p-plats finns för gäster ett flertal besöksplatser.
TV och bredband
Internet:
Fiber indraget
Ekonomi, månadsavgift 2 762 kr/mån inkl. Tillkommer gör kostnad för egen el och 200 kr för parkeringsplats med elstolpe.
Föreningen
Namn:
Brf Ängsliljan
Antal lägenheter:
17 st
Antal lokaler:
1 st
Andel i föreningen:
6.2647%
Föreningens ekonomi:
Föreningens ekonomi är stabil med goda hyresintäkter från butiken Englesson.
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Övrigt

Detta vackra tegelhus uppfördes 1923 som mejeri åt Mjölkcentralen, en verksamhet som pågick fram till c:a 1950. Efter en kort tid i privat ägo övertog kommunen fastigheten på slutet av 50-talet men sålde densamma 1982 till Staffan Englesson. Under åren 1982 fram till 2002 har Englessons bedrivit kontor, tillverkning och försäljning av möbler i fastigheten. 2002 såldes fastigheten till bostadsrättsföreningen Ängsliljan och huset byggdes om till idag 17 st mycket fina lägenheter. Englessons har fortfarande en fin utställnings- och försäljningslokal i huset som man hyr på långtidskontrakt av bostadsrättsföreningen, vilket bidrar till bostadsrättsföreningens mycket goda ekonomi och som därför kan hålla låga avgifter.Anders Tjärnvall
Ansvarig mäklare
Anders Tjärnvall
anders@vincent.se
0708-755 170

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen