Till salu

Danderyd - Nora
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Skogsviksvägen 36

På mycket solig södervänd och stor tomt ligger denna charmiga 30-tals villa. Generös byggrätt. Eftertraktat bostadsläge i "Nora Trädgårdsstad"

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:5 rum och kök, varav 2-3 sovrum. Boarea:130 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:60 kvm Tomtareal:1 387 kvm

Mycket charmig 30-talsvilla i "Nora Trädgårdsstad". Villan är tidstypisk för 30-talet med bl.a. brutet tak, vackra spröjsade fönster, bröstpaneler, spegeldörrar m.m. Många originaldetaljer finns bevarade. Villan är renoverad och moderniserad under senare år och är i mycket gott skick. En sann villadröm för många. Villan ligger på en lätt sluttande, barnvänlig, uppvuxen trädgårdstomt med bl.a. gräsmatteytor för lek och spel, ett äppelträd och en gammal jordkällare finns också på tomten. Tomten är solig och södervänd.

Villan är lagom stor och är perfekt som t.ex. ett första villaboende. Vill man expandera och bygga till finns goda sådana möjligheter då detaljplanen medger 1/5-dels byggyta av tomtarealen. Nuvarande ägare byggde till åt norr år 1992, då matsalen och allrummet i källaren tillkom. Dubbelgarage uppfördes under 80-talet.


OMRÅDET

Uppvuxna villakvarter och en genuin villaidyll med mestadels äldre villabebyggelse på större tomter. Bostadsläget är mycket attraktivt och eftertraktat och med omedelbar närhet till flera dagis och nära gångavstånd i Åsevägens förlängning till populära Baldersskolan (årskurs 0-3). Några minuters promenad till Edsvikens vatten med sköna omgivningar bl.a. med strandpromenad. Mindre mataffär, frisör och kvarterspizzeria finns vid Nora Torg. Lokalbussen tar dig på några minuter till Mörby C. och för ev. vidare transport med tunnelbanan.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Entrégång leder fram till entrén och in till en pittoresk farstukvist med härligt ljusinsläpp från många fönster. Kappavhängning i farstukvisten. Från farstukvisten kommer man in till hallen från vilken man når köket rakt fram och vardagsrummet till höger. I hallen finns också trapphusen som leder upp till både övre planet och ner till källaren.

Köket är mycket trivsamt och rustikt i lantlig stil och renoverades 2004. Vitvaror från Miele. Gott om skåpsförvaring i skåp och lådor och stora beredningsytor för matlagningen. Liten matplats mitt i köket. Genom köket kommer man till den mycket fina matsalen. Matsalen är rymlig och med hög takvolym och stora fönsterpartier med ett härligt ljusinsläpp. Matsalen tillkom genom en tillbyggnad 1992 och ligger naturligt placerad mellan köket och vardagsrummet.

Vardagsrummet ligger mellan hallen och matsalen. Vardagsrummet har ett charmigt burspråk och även ett fönster mot söder gör att ljus kommer in från två väderstreck. I vardagsrummet finns en kakelugn. Vardagsrummet är en naturlig samlingsplats för hela familjen.

Planlösningen medger att man kan "gå runt" hall-vardagsrum-matsal-kök-hall. Generellt för hela entréplanet är att det är brädgolv med breda tiljor.


ÖVRE PLAN

Vacker svängd trappa leder upp till det övre planet och en övre hall. Från övre hallen kommer man ut till en södervänd balkong.

Två stora sovrum i övre planet. Flertalet fasta garderober längs med hela ena långsidan från både hallen och ena sovrummet. Brädgolv i båda sovrummen och i hallen.

Helkaklat duschrum/wc med stora vita kakelplattor på väggarna och sjösten på golvet med elgolvvärme. Duschrummet totalrenoverades 2000. Nytt takfönster installerades 2014.


KÄLLARE

Nedre hall/svale övergående till pannrum med bland annat bergvärmepumpen och ackumulatortanken installerade och plats för förvaring. Trappförråd under trappan. Innanför pannrummet ligger ett mindre rum som idag används som sy-/arbetsrum.

Hobbyrum/förråd med egen källarentré och fönster. Genom detta rum kommer man till ett fint inrett allrum. Allrummet används idag som TV-rum och kontor men kan även vara ett bra sovrum. Flertalet källarfönster ger bra ljusinsläpp i allrummet. I allrummet ligger klinker med vattenburen golvvärme.

Kombinerad tvättstuga och badrum. Det är kakel på väggarna och klinker med elgolvvärme. I tvättstugan finns ett separat toalettutrymme och en f.d. bastu som idag endast är förråd med kan återställas till bastu vid behov. I tvättstugan finns också fasta skåp för klädförvaring. Tvättmaskinen och torktumlaren från Miele är c:a 10 år gamla.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1,5 plan med inredd källare
Byggnadsår:
1930
Mark:
Betonghålsten, Leca
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Träpanel (putsad källarsockel)
Takbeklädnad:
Plåt
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glasfönster kopplade, några 3-glas
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme IVT (inst. 2012)
Renoveringar
1992
Tomten
Uppvuxen trädgårdstomt, lätt sluttande soligt söderläge. Tomten är barnvänlig med bl.a. gräsmatteytor för lek och spel. Ett äppelträd och en gammal jordkällare finns på tomten. Tomtarea 1 387 m² (friköpt). Uteplats Anlagda uteplatser av trätrall utanför entrén och utanför källarentrén.
Övriga utrymmen
Förråd under farstukvisten. Förrådsdel ovanpå dubbelgaraget. Det finns en gammal jordkällare på tomten.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen