Till salu

Danderyd
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Tallstigen 20

Charmig 50-talsvilla på lugna gatan i eftertraktade kvarter nära Edsviken och Baldersskolan. Sjöutsikt. Bergvärme.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:174 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:56 kvm Tomtareal:1 001 kvm

Välkommen till Tallstigen 20 och denna 50-talsvilla med sjöutsikt över Edsviken. Tallstigen är en liten återvändsgata i Skogsvik/Sätra äng. Bergvärme ger för låga driftskostnader.

Villan uppfördes 1952 och förvärvades av nuvarande ägare 1975. 50-talsvillor kännetecknas av kvalitet och gedigenhet med hög materialstandard från tiden t.ex. stenmaterial i väggar och stomme, marmor på vissa golv och fönsterbänkar, kärnvirke i fönster m.m. Fastigheten har ett uppsamlat renoveringsbehov men fantastisk potential som måste upplevas på plats.

Här har barn fostrats, vuxit upp och flugit ut sedan länge. Nu är det dags att för en ny familj att slå ner sina bopålar här. Det är ett t.ex. ett perfekt "första hus" för en händig barnfamilj.

Nästa ägare behöver modernisera och renovera villan för att anpassa den till en yngre och modern familjs krav på boendestandard. Men här finns alla möjligheter att skapa ett drömboende.

Promenadavstånd till badplats i Edsviken endast 400 meter från villan. Söndagspromenaden eller joggingrundan sker med fördel längs den ljuvliga strandpromenaden som sträcker sig flera kilometer mellan Stocksundsbron och Sollentuna. Rekreation i skog och mark, bär-/svamplockning eller hundpromenaden kan också ske i stora Rinkebyskogen som är endast några minuter bort.

Rumsbeskrivning

Innanför ytterdörren finner vi en stor möblerbar nedre hall. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och ett vackert stengolv. Direkt till vänster ligger två rum som antingen kan disponeras som två sovrum eller, som idag, uthyrningsdel med allrum+sovrum. Vidare finns i detta våningsplan ett pannrum, en bastu med dusch, en tvättstuga, ett garage och WC.

Trappan från den stora entrén leder upp i en övre hall. Från hallen nås vardagsrum med matsal, kök och tre sovrum. Sovrummen har gott om förvaring.

Vardagsrummet har balkong på kortsidan av huset mot Edsviken och sjöutsikten. Rummet sitter ihop med matsalen som har dörrar till altanen på baksidan.

Köket har stor potential och goda möjligheter att bli ett drömkök. Förslagsvis kan väggen mellan köket och matsalen tas ner för att skapa en öppen planlösning.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 plan med källare/souterrainplan
Byggnadsår:
1952
Grund:
Grundsula
Stomme:
Lättbetong
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Tegel
Plåtarbete:
Plåtisol
Fönster:
2-glasfönster
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Tomten
Tomtarea 1 001 m² (friköpt).
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen