Till salu

Danderyd - Klingsta Park
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Finnvidsvägen 11

Fin rymlig familjevilla med stram kubistisk arkitektur. Sjönära med utsikt. Bästa läge nära Mörby C

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:11 rum och kök, varav 6 sovrum. Boarea:112 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:13 kvm Tomtareal:1 375 kvm

RING FÖR ENSKILD VISNING RING 070-566 57 00.! Välkommen! Med ett magiskt högt läge utan insyn har du från ditt fönster kontroll över vad som händer i kvarteret.

Välkommen till en denna högt belägna, generösa och stora familjevilla. Bästa läge i Klingsta Park och det bästa av två världar, 1) Rymlig social och barnvänlig villa och tomt med sjöglimt mot Edsviken och nära Edsviken och dess fina omgivningar längs med sjön med bl.a. milslånga strandpromenader, båt- och badliv och lugna rogivande uppvuxna villakvarter 2) bekvämt gångavstånd till Mörby centrum med affärs- och serviceutbud samt kommunikationer med stort bussnät som tar dig kors och tvärs och framförallt tunnelbanan som tar dig till innerstaden på 15-20 minuter. Med andra ord, här möts stad och land - från storstadspulsen till villaidyllen på 20 minuter.

Villan är ursprungligen uppförd 1938 i 1,5 plan. Mindre tillbyggnad i väster skedde i slutet på 50-talet men den stora förändringen och villans nuvarande utförande tillkom genom en omfattande större tillbyggnad av en helt ny byggkropp mot gatan i 3 plan + garageplan. De båda byggkropparna sammanlänkas med ett trapphus och hallar i de båda övre planen. I samband med tillbyggnaden totalrenoverades och byggdes den gamla ursprungsdelen också om. Hiss finns från garaget och upp genom de övriga 3 våningsplanen.

Hela villan är mycket ljus med fina ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Härliga sociala ytor, sammanhängande med öppen planlösning mellan kök, matsal, hallar, vardagsrum och TV-rum. Villan slukar mycket folk, utan att det märks i allt från familjemedlemmar, gäster eller släkten vid högtidliga tillfällen. Centralt placerad öppen spis. 6 möjliga sovrum fördelade på 2 plan ger flexibla nyttjandemöjligheter. Bergvärme med låga driftskostnader. Förrådsbyggnad.

RUMSBESKRIVNING

PLAN 3 (149 kvm boyta)

Trapphuset länkar samman äldre delen av huset och tillbyggnadsdelen och bildar också en ljus öppen hall mellan det fantastiska vardagsrummet och matsal och kök.
I trapphallen är också hissen. Vardagsrummet är synnerligen trivsamt med sitt höga läge, härligt ljust med stora fönsterpartier i alla väderstreck, och fin utsikt över grannskapet och nejden. Här ges plats för både sittgrupper, läshörnan och pianot. Från vardagsrummet, är ett av flera ställen där man kommer ut till altandäcket, som löper runt huset med solen. Från köket med morgonsol i öster via söder för dagen och vidare i väster med perfekt eftermiddagssol.

Till höger från trapphallen är matsal och kök, TV-rum och 2st sovrum. Matsalen (gamla vardagsrummet) är rymligt med plats för många middagsgäster. I matsalen finns en fin öppen spis och det ligger vacker stavparkett på golvet. Innanför matsalen ligger allrum/TV-rum och innanför TV-rummet i sin tur ligger ett av två sovrum på detta plan.

Kök med köks-ö/bardel. Köket är mycket rymligt med gott om förvaring i både skåp och lådor samt generösa bänkytor för matberedning. Ljust och fräscht med vita släta luckor och dekorativ klinker på golvet. Full maskinell utrustning med bl.a. 2st kyl/svalar, 1st frys, 1st vinkyl. "riktigt" svalt skafferi. Från köket kommer man ut till altandäcket. Innanför köket genom passage kommer man till det andra sovrummet på detta plan, här finns också ett helkaklat badrum/wc.

Från matsalen når man också ett inglasat uterum/orangeri, fullt vinterbonat med klinkergolv med golvvärme. Ett härligt rum med många nyttjandemöjligheter, f.n. använder nuvarande ägare detta som arbetsrum.

PLAN 2 (96 kvm boyta, samt källarytor ej ingående i uppmätta biytor)

Huvudentrén ligger på detta plan. Ljus entréhall med marockanskt klinkergolv. Kappavhängning och trapphus med vilplan upp till övre plan 3. Till höger från hallen kommer man till det stiliga föräldrasovrum med eget badrum "en suite". Bra klädförvaring/dressingrrom i direkt anslutning sovrummet. Detta sovrum med badrum ligger i nya tillbyggnadsdelen.

Till vänster från entréhallen kommer man först in till ett allrum/TV-rum. Allrummet är ett perfekt tillhåll för husets ungdomar med kompisar. Från allrummet når man 3st sovrum som ligger i olika "hörn" av det ursprungliga huset. Ytterligare ett duschrum/wc finns i detta plan som nås från allrummet.

I souterrain ligger en stor praktisk källardel. Delvis outgrävt med berg i dagen. Detta är mycket bra biytor för förvaring, t.ex. naturlig mat-/vinkällare. Dessa utrymmen räknas inte med i biytan då det är för lågt i takhöjd.

PLAN 1 (35 kvm boyta)

Groventré. Tvättstuga, badrum, relax och bastu i gemensam kombination. Separat wc-utrymme. Elegant utförande i enhetlig stil med stora beiga kakelplattor ocg stora gråa klinkerplattor i hela gemensamma utrymmet.

PLAN 0 (37 kvm biyta)

Rymligt garage. Hissen går från garaget upp till de övriga 3 planen. I garaget finns bergvärmepumpen installerad.

OMRÅDET

Klingsta tillsammans med Nora villastad växte huvudsakligen fram under en 20-års period från mitten av 20-talet till 40-talet. Centralpunkt i västra Danderyd på denna tid var Nora Torg, Danderyds dåvarande centrum med butiker, bagerier, frisörer m.m. fram till 60 talet. Centrum förflyttades successivt till Mörby centrum under 60-talet och tunnelbanan invigdes 1978. Finnvidsvägen 11 ligger mycket centralt i förhållande till Mörby centrum och alla fördelar med det. Det är 8-10 minuters promenad till Mörby C. Nära till populära skolor och barnomsorg. Nära till Danderydsvallen allehanda idrottsaktiviteter utövas. Kvarnparken är ett eldorado för barnen att leka i med stora härliga gräsytor för lek och spel, traditionella Valborgs- och midsommarfirande m.m. Under sommarmånaderna är det tempererade utomhusbadet en given samlingspunkt.
Byggnadssätt
Byggnadstyp:
3 plan + garageplan
Byggnadsår:
1938
Mark:
Betongsten
Grund:
Grundsulor/källare samt krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Liggande träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor (delvis plåttak)
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glasfönster isoler
Ventilation:
Självdrag, delvis mekanisk från badrum
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
1947
Tomten
Tomtarea 1 375 m² (friköpt). Tomten har växlande karaktär, en övre del, med övervägande berg och naturtomt och en nedre plan del med gräsmatteytor och anlagda ytor. Trädgården är anlagd med perenner som blommar från tidig vår till sen höst. Det finns både bärbuskar och fruktträd. I sluttningen mellan övre och nedre del och mot entréerna är det fint anlagda stentrappor som länkar samman. Villan har ett fantastiskt högt läge med sol precis hela dagen från arla morgon till sena kvällen. Fin utsikt över nejden och trädtopparna. Uteplats Stort altandäck som sträcker sig runt stora delar av huset i 3 väderstreck. Altandäcket är på vissa delar format efter berget och är omgärdat med smidesräcken. Utgång till altandäcket sker från vardagsrummet, köket och uterummet.
Bilplats
Infarten är bred och djup med plats för flertalet bilar. Infarten är anlagd med marksten. Från infarten har man access in till garaget som ligger i tillbyggnadsdelen.
TV och bredband
Internet:
Villafiber finns indraget
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen