Till salu

Danderyd - Kevinge Strand
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Kevinge Strand 31 A

Fantastiskt läge vid Edsviken med strålande sjöutsikt i söder. Granne med anrika Kevinge golfbana. Tidstypisk 30-tals funkisvilla

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea:183 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Tomtareal:1 450 kvm

Tidstypiskt klassisk funkisvilla när det är som bäst. Uppförd 1938 med många fina originaldetaljer bevarade.

Huset är mycket ljust och luftigt och ligger med upphöjt läge och södervänt mot Edsvikens glittrande vatten. Sjöutsikt från de flesta rummen i huset. Harmoni och hemtrevnad infinner sig så snart man stiger innanför dörren. Planlösningen är väl genomtänkt och yteffektiv i äkta funktionalistisk anda. Sällskapsrum för socialt umgänge på entréplanet och familjedel med allrum, 4 st sovrum och 2 st badrum på övre planet. 2 st öppna spisar. Traditionell källare.

Fin lummig tomt väl insynsskyddad och med flertalet fruktträd.

Synnerligen attraktivt bostadsläge i härlig rogivande miljö och omgivningar mellan Edsvikens vatten och anrika Kevinge golfbana. Mycket lugnt läge på återvändsgata.

Liten promenad tar dig till Mörby centrum med allehanda service och butiker. Mycket goda kommunikationer med bussnät, tunnelbana och Roslagsbanan vid Danderyds sjukhus.

Snett över viken ligger kungliga renässansslottet Ulriksdals Slott (uppfört 1644) som ingår i Nationalstadsparken. Strandpromenaden tar vid c:a 100 meter nedanför huset och sträcker sig flera kilometer norrut längs med Edsviken. 100 meter till 17:e green på Kevinge golfbana. Vintertid åker man skridskor på Edsviken och skidor och pulka på golfbanan.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Välkomnande entré med kapprum. I kapprummet finns en gästtoalett och ett mindre förråd. Entrén/kapprummet övergår i en inre möblerbar hall från vilket bl.a. trappa leder upp till övre planet.

Från hallen når man till höger vardagsrummet och rakt fram köket. Vardagsrummet är mycket ljust och luftigt. Från två stycken pardörrar i vardagsrummet leds man ut till den rakt i söder belägna terrassen. Dekorativa fönsterluckor omgärdar pardörrarna. I vardagsrummet finns en pampig öppen spis som bidrar till en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man höra brasan spraka och vila ögonen på elden. Vardagsrummet ligger i fil med matsalen. Mellan dessa rum finns det infällda skjutdörrar. Även matsalen har pardörrar ut till terrassen. Matsalen nås även från köket - man kan alltså "gå runt" hall - kök - matsal -vardagsrum - hall.

Stort kök med gott om beredningsytor och förvaring i skåp och lådor. Rymlig matplats i köket. Köksentré och en äldre serveringsgång med skåpsförvaring.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till en övre hall. Det första man möts av är ett trevligt allrum/TV-rum med öppen spis. Från allrummet leder balkongpardörr ut till kungsbalkongen som sträcker sig över hela söderfasaden. Från balkongen är det fin sjöutsikt. Det är fyra sovrum på detta övre plan. Två av dessa är stora hörnrum med fönster i gavlarna och balkongpardörrar ut till balkongen och med ljus från två väderstreck blir dessa båda sovrum behagligt ljusa. De två andra sovrummen är normalstora. Fasta garderober i tre av sovrummen. Mellan två av sovrummen finns ett tvättutrymme med handfat.

Ett helkaklat badrum med badkar (från 1988). I anslutning till detta badrum finns en separat toalett. Ett modernt helkaklat duschrum med toalett (från 2013). Duschrummet har golvvärme.

KÄLLARE

Svale. Från svalen når man en separat toalett, mat-/vinkällare ett midre förråd och ett större förrådsrum. Från svalen kommer man också till garaget och till ett pannrum med bergvärmepumpen installerad. Innanför pannrummet ligger tvättstugan. Tvättstugan har en groventré.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan med källare
Byggnadsår:
1938
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä/plankstomme
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Betongpannor
Fönster:
2-glas kopplade
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (inst. 2012)
Tomten
Insynsskyddad fin och lummigt grönskande trädgårdstomt. Plana ytor för lek och spel. Flertalet frukträd. Tomtarea 1 450 m² (friköpt). Uteplats Stor terrass med bästa söderläge med utgång från sällskapsdelen från flera håll. Terrassen är belagd med kalksandsten.

Stor kungsbalkong längs med hela söderfasaden med utsikt över Edsviken. Utgång via pardörrar från två av sovrummen och allrummet på övre plan.
Bilplats
Garage i huset. Uppställningsplats för flertalet bilar på infarten.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen