Till salu

Djursholm
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Skirnervägen 22

Stilren funkisvilla. Detta är funktionalismen när den är som bäst. Omsorgsfullt totalrenoverad. Tillbyggd 2005. Härlig stor tomt med högt soligt läge.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 5 sovrum. Boarea:250 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:117 kvm Tomtareal:2 170 kvm

Välkommen till en fantastiskt fin och stilren äkta funkisvilla, varsamt totalrenoverad senare år och smakfullt tillbyggd 2005. Stor möda har lagts på att bevara originaldetaljer och det tistypiska i funkisstilen. Hela villan är i mycket gott skick och andas en härlig atmosfär och med en mycket bra funktionell planlösning, bl.a. 4 sovrum på samma plan. Generös ljus och luftig sällskapsdel med vardagsrum och matsal i fin harmoni med varandra. Magnifikt stort kök med köksö och gott om förvaring i skåp och lådor och stora beredningsytor. Bänkskivor av carrara-marmor och vitvaror i rostfritt. Panoramfönster mot baksidan gör att ljuset flödar in och samtidigt ger en skön närkontakt med naturen. 3 st moderna fräscha bad-/duschrum.

Härlig stor tomt med högt soligt läge både av trädgårdskaraktär men också med naturtomtskaraktär.

Villan kan på ett naturligt och enkelt sätt avdelas och därmed få till en uthyrningsdel med egen entré, allrum, sovrum, pentry och badrum. ( tvättpelare.

Rumsbeskrivning

ENTRÉ-/SOUTERRAINPLAN:

Välkomnade entré med kappavhängning. Gästtoalett i anslutning till entrén. Vackert kalkstensgolv i entré, hall och gästtoaletten. Till höger är ett sovrum/arbetsrum, detta rum har stavparkettgolv.

Till vänster ett stort allrum. Allrummet har en öppen spis med insatskassett, stavparkettgolv och spotlights i taket. Ett pentry är installerat i ena gaveln på rummet och i anslutning till allrummet kommer man också in till ett fräscht duschrum/wc (från 2010). Från allrummet leder dörr ut till uteplats i S/V-läge.

Mycket vacker trappa med svängt trapphus (180 grader) från hallen leder upp till övre planet. En kul detalj i trapphuset är det runda fönstret med färgglatt havsmotiv.

Källardelen består dels av den gamla källardelen och dels den nya tillbyggnadsdelen, och i den äldre delen inryms hall/passage med förrådsmöjlighete, garage, kombinerad tvättstuga och teknikrum med bergvärmeanläggningen. Kökstrappa leder upp till övre planet invid köket från källarhallen. I tillbyggnadsdelen inryms stort bio-rum, vinkällare och stort förrådsrum alt. hobbyrum. Generellt är det mycket goda förrrådsutrymmen i huset.

ÖVRE PLAN:

När man kommer upp från trappan till övre hallen vilken flyter in i ett med vardagsrummet slås man direkt av den härliga atmosfären och den personliga känslan. Fina originaldetajler som trapplejdare, marmorbänkar på räcken och fönster, vackra stavparkettgolv är bara några exempel. Representativ och generös sällskapsdel med både stort vardagsrum och matsal med bra kontakt mellan rummen. Utmärkt för stort socialt umgänge eller stora familjehögtiden med släkten. Utgång till balkongen från vardagrummet och en öppen spis i vardagsrummet. Köket är efter tillbyggnaden magnifikt stort. Äldre delen av köket är ett Lidhult-kök i massiv lönn, nyligen vitlackat. Stora arbetsytor, bänkskivor i marmor, köksö, rikligt med skåp och lådor. Glasparti/glasvägg mot baksidan från golv till tak gör att ljuset flödar in. Hela köket är fin kombination av funktion och skönhet. Invid köket är en köksentré med klädförvaring. Även denna entré ingår som en enhet med glaspartiet i köket. 4 st bra sovrum på detta plan. 2 st moderna helkaklade bad-/duschrum/wc med golvvärme. Stavparkettgolv i vardagsrum, matsal, hall och föräldrasovrum. Eklammellgolv i sovrum 2. Bambugolv i köket och i sovrum 3 och 4.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan (varav 1 plan i souterrain)
Byggnadsår:
1940
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Betongsulor, delvis krypgrund
Stomme:
Betonghålsten/trä
Bjälklag:
Trä (gamla), gjutet (tillbyggn)
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Gummiduksbeläggning (2005)
Plåtarbete:
Plåtisol (nytt 2005)
Fönster:
2-glasfönster (3-glas tillbyggn)
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme IVT (inst. år 2000, borrdjup 175 m)
Renoveringar
2005
Tomten
Stor härlig tomt med ett högt läge och lätt sluttande i söder. En blandning av anlagd trädgårdstomt med gräsmatteytor och naturtomt med bl.a. blåbärsris m.m. Tomtarea 2 170 m² (friköpt). Uteplats En uteplats i S/V till vänster om entrén och delvis skyddad av balkongen ovanför. Utgång till uteplatsen från allrummet. Balkong i S/V med utgång från vardagsrummet. Trädäck/terrass på baksidan med norrläge med morgonsol, en skön avskild plats för avkoppling, morgonkaffet eller grillmiddagen. Utgång till terrassen från köket genom köksentrén.
Övriga utrymmen
Nyare förråd c:a 15 kvm med el.
Äldre förråd/vedbod på baksidan.
TV och bredband
TV:
TV via och egen parabol.
Internet:
Bredband f.n. via tele-lösning.
Övrigt

VÄSENTLIGA RENOVERINGAR SENARE ÅR:- tillbyggt 2005

- samtliga ytskick är genomgångna

- Lidhult-kök, vitlackade luckor 2015

- nya bänkskivor i carrara-marmor 2015

- 3 st moderna bad-/duschrum

- tilläggsisolerat gamla delen och omputsat

- yttertaket är omlagt

- nya plåtdetaljer, stuprör och hängrännor

- nyare ytterdörrar och garageportar

- omdränerat motfyllda ytterväggar i gamla delen

- ny V/A-servise ut till kommunala nätet

- skorstensrenovering med tätning

- bergvärmeinstallation

- nyare förrådsbyggnad

NÄROMRÅDET:Skirnervägen är en idyllisk villagata på gångavstånd från Djursholms Golfbana som utöver golf bjuder på vällagade luncher och middagar i trevlig miljö. Vintertid nyttjas banan av flitiga skidåkare och barnen har mycket nära till Danderyds bästa pulkabacke, Eddabacken.Från Skirnervägen promenerar du lätt till strandpromenaden med båthamnar, tennisbanor och badplatser. För den sportintresserade är det också nära till tennishallen och Altorpskogen med fina motionsslingor.Roslagsbanan stannar något kvarter bort vid Altorps station dä även bussar går. Från Framnäsviken går det bussar till Djursholms Centrum, Mörby Centrum och Danderys Sjukhus.För barn och ungdomar finns många bra skolor i närområdet och en mängd populära fritidsaktiviteter. Läs gärna mer på kommunens informativa hemsida www.danderyd.se

Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen