Till salu

Danderyd - Skogsvik
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Skogsviks Strand 16

Med fantastiskt läge och makalös sjöutsikt över Edsviken ligger denna arkitektritade souterrängvilla från 1969. Utmärkta solförhållanden.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 5 sovrum. Boarea:174 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:92 kvm Tomtareal:803 kvm

LÄGE, LÄGE, LÄGE !!

Med fantastiskt sjöläge och makalös sjöutsikt i sydväst över Edsviken ligger denna arkitektritade souterrängvilla från 1969. Sjöutsikt från i princip alla rum. Helt enkelt så nära sjötomt man kan komma utan att äga vatten, strandlinje och brygga.

Väl tilltagen sällskapsdel med stora öppna ytor. Öppen spis. Stort dubbelgarage insprängt i berget.

Villan är i varierat skick med vissa moderniserings-/renoveringsbehov. Dock med mycket goda förutsättningar att utveckla/förädla och här skapa ett drömhem!

LÄGE / OMGIVNINGAR

Trevligt lugnt och tyst läge längst in på liten lokal återvändsgata i attraktiva Skogsvik i Danderyd. Nära till populära Baldersskolan (lågstadiet). Härlig närmiljö vid Edsviken och fina promenadstråk längs med kilometerlång strandpromenad från Stocksundsbron till Sollentuna. Edsvikens vatten erbjuder bad-/båtliv och skridskoåkning på vintern m.m. Lokalbussen för dig snabbt upp till Mörby centrum med affärsutbud, bussnät och T-bana.

Rumsbeskrivning

Sjöutsikt från i princip alla rum.

ENTRÉPLAN / SOUTERRÄNGPLAN

Rymlig hall/allrum med kappförvaring och parkettgolv. Vid trappan finns gott om garderober. Från hallen leder en trappa till övervåningen, samt dörrar till bibliotek/allrum, sovrum, dusch/bastu, härifrån nås även trappan till garageplanet.

I den nordvästra delen av entreplanet finns ett bibliotek/allrum, två sovrum, ett badrum samt en inre hall med pentry. I den sydöstra delen finns ett helkaklat duschrum (90-tal), en bastu från byggåret samt ytterligare ett sovrum.

ÖVRE PLAN

Trappan leder oss upp till ett stort sällskapsrum med ekparkettgolv, öppen spis , vackert trätak och en hänförande sjöutsikt. Direkt till vänster ligger kök och tvättstuga, rakt fram balkongen. Den bortre delen leder vidare till sovrummen på övervåningen.

Köket är renoverat under 1990-talet och har en liten matplats. Kyl, frys och tvättmaskin från Miele är nyligen utbytta. Från köket finns dörr ut på kortsidan av huset.

De två mindre sovrummen i övre plan ligger i anslutning till ett badrum och en inre hall. För spekulanter som inte är i behov av fem sovrum kan denna yta omdisponeras till ett ordentligt Master bedroom med walk in closet och badrum ensuite.

GARAGEPLAN
Nedre hall med klädförvaring, förrådsrum under trappan samt generöst garage för två bilar med automatiska fjärrstyrda portar. Vidare finns två outgrävda utrymmen, det ena nås med dörr från garagerummet, det andra med lucka.

BERGRUM
De båda outgrävda rummen är förbundna med varandra i ett bergrum som i princip går längsmed husets baksida och nordvästra kortsida. Bergrummet har ca 6m takhöjd. Villan är inte byggd med motfyllnad mot berget och detta är mycket bra ur fukthänseende.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan med delvis källare
Byggnadsår:
1968
Mark:
Betong
Grund:
Betong
Stomme:
Betong, lättbetong
Bjälklag:
Betong
Fasad:
Betongsten, träpanel
Takbeklädnad:
Papp
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el
Renoveringar
2011 Byte till 3-glas fönster.
2017 Installation av fiberbredband (pågår)
Tomten
Sluttningstomt av mestadels naturkaraktär. Tomtarea 803 m² (friköpt). Tomten: sjöutsikt. Uteplats Stor terrass i entréplan samt balkong i övre plan båda med storslagen utsikt mot Edsviken.
Bilplats
Bilplats 1: Garage om ca 32 m² med plats för 2 bilar.
Bilplats 2: Uppfart med plats för 2 bilar.
TV och bredband
TV:
TV-antenn och egen parabol. Dekoder ingår ej.
Internet:
Fiberbredband installeras under hösten 2017.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

Magnus Engdahl
Fastighetsmäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen