Till salu

Enebyberg
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Marövägen 24

Mycket tilltalande familjevilla som byggts till- och om samt renoverats fortlöpande under senare år och är i mycket gott skick. Bara att flytta in!!

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Villa Rum:7 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea:162 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:84 kvm Tomtareal:1 210 kvm

En allt igenom mycket trivsam och fint renoverad familjevilla med utmärkt lugnt och eftertraktat bostadsläge i Enebyberg.

Villan är ursprungligen uppförd 1948 som en tidstypisk och traditionell s.k. "Enebybergsvilla" som präglar stora delar av västra Enebyberg. Dessa växte fram under 40- och 50-talet när denna delen av Enebyberg exploaterades. Nuvarande ägare har under årens lopp genom både till- och ombyggnader och fina renoveringsinsatser utvecklat villan successivt till att idag vara en mycket smakfull och innehållsrik familjevilla med flexibla utnyttjandemöjligheter för familjen med både små barn som de med äldre ungdomar.

Här finns sociala utrymmen i både entréplanet med allrum/gillestuga och på övre planet med stort vardagsrum med angränsande matsal och stort modernt kök. Båda allrummen har öppna spisar. 3 sovrum i övre planet och ett sovrum i entréplanet. Två mycket fräscha renoverade bad-/duschrum, ett i vardera planet och det i entréplanet är mycket generöst stort som en relaxdel med både badkar, dusch, bastu och utrymme för vilstolar.

I anslutning till sällskapsdelen finns ett härligt stort altandäck att "flyta" ut till när svenska sommaren är som bäst. Altandäcket går delvis i liv med tomten och berg i dagen gör denna fina utemiljö till ett extra vardagsrum. Här avnjuter man med fördel söndagsfrukosten och det är den självklara och naturliga platsen för grillmiddagen. Mingelpartyt och kräftskivan har också sin givna plats här och blir det något ruggigare väder slår man sig ner i "sommarhuset"/uterummet som ligger i direkt anslutning till altandäcket.

OMGIVNINGARNA

Mycket nära Rinkebyskogen för all sorts rekreation. Ta på dig joggingsskorna, skidorna föer en runda i bl.a. elbelysta motionsspår, eller koppla hunden i huset och ge dig direkt ut i skogen på en långpromenad. Genom skogen till Rösjön och bad är det c:a 2 km.

Det är nära till dagis och Enebyberg är allmänt känt för sina bra skolor. Enebybergs IP med allehanda idrottsutövning ligger ett stenkast från huset. Till bussen är det c:a 700 meter. Handlar gör man vid nya expansiva Eneby Torg eller Enebyängen eller om man vill till ett centrum är det endast några miuter med bil till antingen Täby Centrum eller Mörby Centrum.

Rumsbeskrivning

Nylagd stensatt entrégång leder dig fram till entrén med skyddande nybyggt skärmtak.

ENTRÉ-/SOUTERRAINPLAN

Rymlig entréhall med kappavhängning och trapphuset upp till övre planet. Från entréhallen leder också en passage in till övriga i entré-/souterrainplanet. I entréhallen ligger mönstrat klinkergolv med golvvärme. I anslutning till entréhallen finns en gästtoalett.

I passagen till vänster ligger ett stort sovrum. Sovrummet har en kombinerad och snygg fast garderobs- och skåpslösning. Parkettgolv i sovrummet.

Rakt fram via passagen kommer man till ett trivsamt allrum/gillstuga med en murad öppen spis. Den öppna spisen är en fin stämningshöjare speciellt vid kulna höst- och vinterdagar då den även sprider värme. Detta är utmärkt rum för t.ex. TV'n eller musikanläggningen men också ett trevligt rum att bara umgås i. Allrummet har brädgolv.

Till höger i passagen finns ett förråd och vidare till höger kommer till relaxdelen. Relaxdelen är tufft och smakfullt inredd i modern design med kakel och klinker i en mixad blanding av svart och vitt. Relaxdelen inrymmer fast badkar, duschhörna, bastu med glasvägg, tvättställ och stor möblerbar plats för vilstolar m.m. Golvvärme i badutrymmet. Ett betongglasparti i ytterväggen ger visst dagsljusinsläpp.

Från vildelen i relaxdelen når man det tillbyggda varmgaraget. I garaget finns bergvärmeanläggningen installerad. Till vänster vid entrén, som en del av souterraindelen finns ett cykel-/trädgårdsförråd med separat entrédörr.

ÖVRE PLAN

Övre hall. Från hallen når man direkt de 3 st sovrummen i detta plan. Alla sovrummen har fasta garderobslösningar och 2 st av sovrummen har parkettgolv och sovrum 2 har laminatgolv.

Ljust härligt vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck, söder och väster. Från vardagsrummet kommer man ut till en balkong med soligt söderläge. I vardagsrummet finns en fin murad öppen spis i tidtsypisk funkisstil i tegel och med infällda nischer för vedförvaring eller som hyllor för dekorativa prydnadsföremål. Här sitter man gärna och kopplar av och njuter av rogivande sprak från brasan och vilar ögonen på elden. I öppen planlösning med vardagsrummet ligger matsalen. Matsalen är stor och det finns gott om plats för stora middagssällskap. I ena änden av matsalen finns snygg fast skåpsinredning för praktisk förvaring. Matsalen nås förutom från vardagsrummet också från hallen. I matsalen leder dubbla altandörrar ut till altandäcket. Parkettgolv i vardagsrummet. Via matsalen kommer man till köket.

Köket ligger i tillbyggnadsdelen och är från 2003. Köket är genomtänkt i sin layout, fräscht inrett med många fina detaljer, och mycket rymligt med en bl.a. en bra matplats, gott om skåps- och lådförvaring samt bra med bänkytor för bl.a. matlagningen. Skåp och stommar är från Ballingslöv, en bänkskiva i granitsten. Vitvaror av varierande ålder (se ägarens spec.). Fina detaljer som bl.a. en tegelvägg med infälld ugn, betongglasparti, höj och sänkbar fläktkåpa i rostfritt stål. Det är massiva trägolv i köket och i matsalen. Från köket kommer man ut till det härliga altandäcket.

Innanför köket ligger tvättstugan. Klinker på golvet och delvis kaklat. Vask och gott om skåpsförvaring. Fönster med fransk balkong.

Nyrenoverat (2013) duschrum i modern sober stil med stora vita kakelplattor, och mörka klinkerplattor med golvvärme. Duschvägg i glas, kommod med skåpsförvaring under, handdukstork och vägghängd toalett.


Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan, varav 1 plan i souterrain
Byggnadsår:
1948
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts (nygjord 2011)
Takbeklädnad:
Betongpannor (omlagt 1999)
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glas och 3-glas fönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (nyinstallerad 2011)
Renoveringar
Tillbyggt 2002.

Se spec. under dokument "säljarens åtgärder".

Tomten
Fin barnvänlig hörntomt som till övervägande del är plan. Stora gräsmatteytor för lek och spel. Två av tomtens sidor har en nyanlagd mur i tomtgräns mot gatsidan. Tomtarea 1 210 m² (friköpt). Uteplats Härligt altandäck i olika etappar och som delvis flyter in i marknivån och berg i dagen. Utgång till altandäcket sker via altandörrar antingen från matsalen eller från köket. Altandäcket är så pass stort att det alltid finns sol någonstans på däcket närhelst solen är framme, men övervägande väderstrecket är ett S/V-läge.

Från vardagsrummet kommer ut till en stor balkong med söderläge. Balkongen renoverades med nygjuten platta, renovering av pelare och nya smidesräcken 2012.
Övriga utrymmen
"Sommarhus"/uterum i anslutning till altandäcket. Sommarhuset/uterummet har vikbara glasdörrar. Uterummet uppfördes 2012.
TV och bredband
Internet:
Villafiber är indraget i huset.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen