Till salu

Djursholm - Ösby
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Rindastigen 4

Totalyta 617 kvm. Vacker sekelskiftesvilla som är smakfullt och tidsenligt totalrenoverad. Ett underbart hem för familj och fest.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:11 rum och kök, varav 6 sovrum. Boarea:384 kvm
Areauppgifter enligt uppmätning.
Biarea:233 kvm Tomtareal:2 692 kvm

Herrgårdsvilla på underbar trädgårdstomt. Byggår 1909. Smakfullt totalrenoverad under senare år. Ljus och trivsel präglar detta unika hus. Gammal tidstypisk charm blandad med modern teknik gör detta hus till ett riktigt drömboende för den stora familjen med krav på boendet. Härligt bostadsläge på liten otrafikerad väg med fördelaktigt läge nära kommunikationer och skolor.

"VILLA VIBODA Anno 1909"

Vacker stilren klassisk herrgårdsstil på parkliknande tomt. Huset såväl exteriört som interiört ger ett varmt och ljust intryck med en underbar atmosfär och patina. Huset ger redan vid första anblicken känslan av "HÄR VILL JAG BO". Här finns alla de attribut den kräsne vill ha. Högt i tak, stora originalfönster med antikglas, flertalet vackra eldstäder, fiskbensparkett stuckaturer och originaldetaljer i en smakfull blandning med det senaste inom modern teknik och utförande.

Totalt inredd yta 617 kvm varav boyta 384 kvm. 5 sällskapsrum, 6 sovrum, 4 bad/duschrum och 5 toaletter. Dessutom finns relax med bastu. Att köket därtill är rymligt och topputrustat samt att vinkällare naturligtvis finns känns bara naturligt. Bergvärme ger behagliga driftkostnader och bilarna parkerar man i dubbelgaraget.
Vind och källare är likaså fullt inredda i stil med huset i övrigt. Gäster/barnflicka kan med fördel bo avskilt på den ovan garaget inredda lilla mysiga lägenheten med eget kök och badrum.

Entréplan:

Huvudentré på husets ena långsida via ingångsveranda under tak. Vindfång leder via blyinfattade dubbeldörrar in i den stora möblerbara entréhallen med vacker kakelugn. Vid hallen ligger kapprummet där även en gästwc finns.
Från hallen där även huvudtrappan till övre plan finns "strålar" huset ut i vardagsrum, matsal, bibliotek/tv-rum samt köket.

Vardagsrummet är centralt placerat och var ursprungligen husets matsal. Här finns en fin kakelugn och utgång till en loggia med markkontakt. Matsalen, i fil med vardagsrummet, har plats för ca 16 sittande gäster och även den utgång till loggian.
Biblioteket/tv-rummet nås via hallen och är även det ett trevligt sällskapsrum.
Det stora välutrustade köket är en naturlig samlingsplats och är uppdelat i 2 delar, en matlagningsdel samt en vardagsmatplats. Köket är tidslöst designat och den framtagna murstocken i rödtegel ger det karaktär. Köksinredning från Siematic i stram vit inredning och golv med carreramarmor med värmeslingor. Vitvaror från Gaggenau och Miele.
Utgång från köket till den stora terrassen med underbar kvällssol.
"Pigtrappan" från kök till övre plan finns kvar. Även källaren nås via trappa från köket.

Övre plan:

Bägge trapporna leder upp till varsin hall som är sammanlänkade. Den stora övre hallen är möblerbar och har utgång till stor balkong ovan husets huvudentré.
I detta plan finns 4 riktigt bra sovrum, bad och duschrum samt wc.
Masterbedroom har en fin kakelugn ett en-suite badrum med golvvärme och dubbla duschar samt en walk in closet. Det har även utgång till balkong i syd-sydost läge.
Ytterligare 3 bra sovrum varav ett har utgång till samma balkong som master bedroom.
Stort helkaklat badrum med golvvärme, dusch och badkar. Här ligger även husets tvättstuga numera. Utanför badrummet ligger en separat wc.

Vindsplan:

Nås via trappa från den mindre av hallarna i övre plan.
Här finns ett fantastiskt stort och tilltalande allrum med vindskaraktär. Synliga takbjälkar, takfönster och 4 meter i tak bidrar till intrycket av vindsvåning. De bägge murstockarna markerar ytterligare rummets karaktär. Här finns en gjutjärnskamin installerad.
Vidare finns 2 sovrum och ett helkaklat badrum med dusch och wc.

Källarplan:

Källaren nås via trappan i köket eller via separat groventré från trädgården.
Hall med plats för avhängning, wc samt hunddusch. Golvvärme i hela utrymmet.
Stort allrum/motionsrum eller dylikt. Här finns dold husets bergvärmeanläggning och dubbla varmvattenberedare.
Relaxavdelning med japansk "touch" med duschar och traditionell bastu utrustad även med ångfunktion. Golvvärme.
Rymligt rum idag använt som förråd/kontor. Innanför detta rum finns ett riktigt bra förrådsrum med smart hyllsystem.
Slutligen finns i källaren husets vin/matkällare likaså med sedvanlig hyllinredning.
Utanför källaren i anslutning till dess entré och under terrassen utanför köket finns ett stort kallförråd.

Garaget:

2-bils varmgarage uppfört med känsla i stil med huset. Interiört helkaklat med varm och kallvatten indraget. Framför garaget p-platser för flera bilar.
Ovanpå garaget finns en inredd lägenhet med rum med köksdel och sovalkov. Helkaklat duschrum med toalett, handfat och tvättmaskin.
Lägenheten nås via trappa till solaltan på garagets baksida.

Tillträde/övertagande ses gärna i början av augusti 2018.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan med inredd vind och hel källare
Byggnadsår:
1909
Mark:
Natursten
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong, trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Taktegel
Plåtarbete:
Galvaniserad målad plåt
Fönster:
2-glasfönster med spröjs
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme från 2001. Fabrikat Thermia. 2 borrhål a 170 meter. Ny kompressor 2016.
Renoveringar
Fastigheten är besiktigad, uppmätt och energideklarerad. Se protokoll.

Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 2011 och är endast ägare nr 3 till densamma. Första ägarfamiljen ägde fastigheten sedan byggnadsåret till 2001 i 2 generationer. ägare 2 ägde fastigheten 2001- 2011.

Hus och tomt har sedan 2001 genomgått en omfattande totalrenovering från källare till taknock. Såväl exteriört som interiört har en genomgripande renovering med känsla för klassiska detaljer enligt originalritningar till modern inredning med senaste teknik skett. Tomten är likaså med hjälp av trädgårdsarkitekt iordninggjord och är idag en verkligen inbjudande trädgårdstomt.

Se gärna separata dokument med föregående ägares beskrivning av huset och deras renoveringar samt nyvarande ägares kompletterande beskrivning av renoveringar utförda från 2011.

För kännedom kan nämnas att fastighetens byggrätt är generös. 1/8-del av fastighetens yta får bebyggas om utbyggnad skulle vara av intresse.
Tomten
Tomtarea 2 692 m² (friköpt).
Underbar, välskött trädgårdstomt med plana gräsytor, stensatta gångar och flertalet uteplatser med sol från morgon till kväll.
Inhängnad med staket och häckar. Mot gatan är det ett smidesstaket med pampiga dubbelgrindar.
Flertalet äppelträd, bärbuskar samt en tongivande stor gammal ek. Uteplats Husets placering på den stora tomten är optimal för fina solplatser.
Huset ligger fint indraget från gatan och man har en härlig kvällssol på den stora terrassen på husets västsida.
Övriga utrymmen
Förråd bakom garaget om ca 10 kvm med plats för cyklar, gräsklippare, utemöbler m.m.
Förråd under terrassen utanför köket.
Flaggstång
TV och bredband
TV:
Fiber
Internet:
Villafiber indraget.
Anders Tjärnvall
Ansvarig mäklare
Anders Tjärnvall
anders@vincent.se
0708-755 170

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen