Till salu

Danderyd - Klingsta Park
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Källvägen 18a

Mycket ljus, stor och rymlig familjevilla. Mycket eftertraktat bostadsläge nära Edsviken och dess fina omgivningar samt gångavstånd till Mörby C.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 5-6 sovrum. Boarea:230 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Tomtareal:1 125 kvm

Äntligen en villa i dessa eftertraktade kvarter. Välkommen till denna stora, arkitekritade villa med en lummig och insynsskyddad trädgård. Suveränt bostadsläge med närhet till daghem, idrottsplats och edsvikens klippor. Bekvämt gångavstånd till Mörby C.

Villan är härligt ljus och rymlig. En mycket trivsam familjevilla med möjligheter till 6 sovrum. Här finns plats för både den stora familjen och den med stort socialt umgänge och behov av generösa sällskapsytor. Boendet passar för såväl småbarnsfamiljen som familjen med tonåringar, då sovrum finns fördelade på båda planen och allrum likaså.

Representativt rymligt vardagsrum med matplatsdel och utgång till soligt altandäck. En härlig del i huset för både famljen eller gäster att samlas och umgås i. Stort allrum med kamin på övre planet. Nytt fräscht vitt Kvik-kök renoverat 2014 med öppen planlösning till angränsande matrum. Genomgående fräscha och renoverade bad-/duschrum och tvättstuga.

OMRÅDET

Mycket centralt och lugnt beläget i uppvuxna kvarter med genuien villabebyggelse nära Edsviken, ett stenkast till Danderydsvallen för allehanda idrottsaktiviteter, Kvarnparken med tempererat utomhusbad och traditionella firanden av Valborg, midsommar m.m. Flera dagis i omedelbar närhet i kvarteret och Nora Gård i grannkvarteret. En promenad på mindre än 10 minuter så är du i Mörby C.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Välkomnande entréhall med bra garderobsutrymmen för kappavhängning. Gästtoalett i entréhallen/kapprummet (renov. 2003 med bl.a. sjöstensplattor).
Entréhallen leder in till en genomgående inre hall. I entréhallen och inre hallen är det elburen golvvärme. Till höger kommer man till köket och angränsande matrummet som har en öppen planlösning tillsammans. Köket är mycket ljust och fräscht och renoverades 2014 med släta vita låd-/skåpsuckor från Kvik och med sobra ljusa bänkskivor i komposit. Vitvarorna i rostfritt är också nya i samband med köksrenoveringen.

Förbi köket finns ytterliger en entré som är den ingång som används till vardags. Direkt innanför groventrén ligger tll vänster tvättstugan som är rymlig med gott om arbetsytor för klädvård. Tvättstugan renoverades 2013 och både tvättmaskinen och torktumlaren är nya i samband med renoveringen. Det ligger klinkersgolv med elburen golvvärme i både groventréhallen och tvättstugan. Till höger innanför entrén finns ett stort klädförvaringsrum inrett med både hyllor och skjutdörrsgarderober.

Längst bort till vänster ifrån entré 2 i gaveln mot söder ligger det härliga rymliga vardagsrummet. Fönster och fönsterdörrar i tre väderstreck ger ett fantastiskt ljus in i vardagsrummet. Från vardagsrummet kommer man ut genom dubbla altandörrar till ett soligt altandäck med bästa S/V-läge.

Ett större sovrum med eget duschrum "en suite". Ett naturligt masterbedroom.
I detta sovrum finns en stor klädkammare. Duschrummet renoverades 2011 med bl.a. nytt klinkersgolv och kaklade väggar.

Ytterligare ett sovrum/arbetsrum i detta plan.

Generellt är det fina parkettgolv i ek i alla rumsenheter.

ÖVRE PLAN

Trappan till övre plan leder upp i ett stort trivsamt allrum. I allrummet finns en kamin, en extra trevnadsfaktor under höst-/vinterhalvåret.

Sovrummen ligger i gavlarna. Ursprungligen var det två sovrum i respektive gavel, alltså 4 sovrum i detta plan, men nuvarande ägare har monterat ner en mellanvägg mellan de två sobvrummen mot norr som idag är ett enda jättestort sovrum. Detta sovrum har också en stor "walk-in closet". Ett perfekt rum för en tonåringen att breda ut sig på.

I den södra gavlen är det två likadana sovrum med vardera två fasta garderober.

Exklusivt och snyggt bad-/duschrum som renoverades 2011. Badkaret är inbyggt och duschplatsen avskild med glasvägg. Designad komod med bänkskiva av Corian. Dubbla takfönster i bad-/duschrummet. Utrymmet är helkaklat med klinkergolv med elburen golvvärme.

En stor klädkammare med access från allrummet.
I allrummet ligger det parkettgolv medans det i sovrummen är brädgolv.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1,5 plan
Byggnadsår:
1970
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
Kopplade tvåglas
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el
Tomten
Plan barnvänlig trädgårdstomt med ogenerat läge helt fritt från insyn. Lummigt grönt. Högt soligt läge. Tomtarea 1 125 m² (friköpt). Uteplats Stort altandäck med soligt S/V-läge. Utgång från vardagsrummet.
Uteplts 2 ligger utanför entré 2 och närliggande köket. På denna uteplats är det morgonsol och solen kommer tillbaka mot seneftermiddag/kväll.
Övriga utrymmen
Förrådsbyggnad.
TV och bredband
Internet:
Villafiber är indraget i huset
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen