Till salu

Danderyd - Sätra Äng
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Tallstigen 1

Bättre kan du inte bo om du söker fri vy över nejden, sjöutsikt över Edsviken, gillar kvällssol o. solnedgångar, tyst o. lugnt utan insyn. Välkommen!

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:225 kvm Biarea:65 kvm Tomtareal:1 662 kvm

Välkommen till Tallstigen 1, ett svårslaget och fint bostadsläge med fantastisk fin och fri utsikt över nejden och Edsviken. Här strålar solen in och kvällsolen på baksidan med solnedgångarna i Edsvikens förlängning är magisk. Villan är en gedigen och rymlig 60-tals familjevilla som andas kvalitet, trivsel och ger en behaglig "hemma"-känsla. Villan ligger diskret mot gatan och gränsar mot skogsallmänning i nordost och det höga och fria läget gör att här lever man helt privat och totalt fritt från insyn från alla håll. Dessutom ligger villan synnerligen lugnt belägen på liten lokalgata utan genomfartstrafik.

Härligt poolområde och terrass med fina solförhållanden. Fräscht poolhus med relaxdel, vedeldad bastu och dusch.

Villan är moderniserad efter hand och är i mycket gott skick, Fina representativa sällskapsytor för både egna familjen, släktkalaset elller stora vänkretsen på middagsbjudningar, här kommer även terrassen och poolområdet väl till pass för minglet. I souterrainplanet finns ett härligt stort allrum/gillestuga med öppen spis som är ett perfekt tillhåll för barn och ungdomar. Villan inrymmer också i souterrainplanet en separat lägenhetsdel om 2 rum och kök med eget badrum och egen entré. Utmärkt för generationsboende, uthyrning, barnflicka eller tonårsboende.

Totalt inrymmer villan, 8 rum, 2 st kök, 3 st toaletter, 4 st duschar, 2 st öppna spisar.

Fina omgivningar kring Edsviken med kilometerlång strandpromenad för t.ex. söndagspromenaden eller joggingrundan. Också till skog och mark vid Rösjöreservatet/Rinkebyskogen för rekreation, bär-/svamplockning eller hundpromenaden.

Rumsbeskrivning

Snygg stenlagd entrégång leder fram till entrén.

ENTRÉPLAN

Rymlig entréhall med klinkergolv med vattenburen golvvärme. Kappavhängning i entréhallen. Direkt i entréhallen ser man genom vardagsrummet den härliga ljusinsläppet från de stora panoramfönstren och ut mot horisonten. Till höger finns köket som är från Puustelli och totalrenoverades 2004. Uppdaterade renoveringar har gjorts helt nyligen med bl.a. nyslipade bänkskivor och en helt ny inductionshäll. I köket ligger klinkergolv lika de i hallen och med elburen golvvärme. Ett matrum med plats för 12-14 personer ligger direkt angränsande med köket i öppen planlösning.

Från hallen och från matrummet kommer man till det härliga vardagsrummet med två stora panoramfönster från vilket man ser ut och slås av den fina utsikten. I vardagsrummet finns en öppen spis som bidrar till en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man höra brasan spraka och vila ögonen på elden. Från vardagsrummet kommer man också ut till en balkong som ligger i N/V från vilket utsikten är slående vacker. Från vardagsrummet i fil ligger ett fint bibliotek/kontor med glasad dubbeldörr som vidare leder ut till terrassen. Detta rum är en naturlig del av sällskapsytorna, men kan vid behov även konverteras till ett sovrum.

I entréhallen till vänster ligger en sovrumsdel med tre sovrum. Alla tre sovrummen har fasta garderobslösningar, i två av rummen är det skjutdörrsgarderober. Från det största sovrummet, det naturliga föräldrasovrummet, finns balkongdörr ut till balkongen. I sovrumsdelen finns också ett helkaklat badrum med bubbelbadkar, komod med tvättställ och förvaring under samt toalett. Badrummet är renoverat 2001 och har elburen golvvärme.

SOUTERRAINPLAN

Nedre hall / passage. I hallen finns en separat wc-utrymme med mosaikvägg, wc-rummet renoverades 2005. Från hallen kommer man till ett härligt stort allrum/gillstuga med öppen spis. Ett perfekt rum för barn och ungdomar att "hänga" i, bio-/TV-rum, lek- och musikrum. Från allrummet kommer man ut till poolområdet.

Rymlig tvättstuga med gott om bänkytor och plats för klädvård. I tvättstugan finns en duschplats. Tvättstugan är kaklad och nyrenoverad 2017. Innanför tvättstugan finns f.d. pannrummet som nu inrymmer bergvärmeanläggningen med bergvärmepumpen och varmvattenberedaren samt här finns även vissa poolaggregat i övrigt fungerar utrymmet som torkrum och förråd.

LÄGENHET

I souterraindelen finns en avdelad lägenhet om 2 rum och kök med eget badrum och egen entré. Rymligt kök (renoverat 2017) med bra matplats. Ny bänkskiva, ny spis, ny diskho och omlackerade skåpsluckor. Allrum och sovrum. Helkaklat duschrum med duschplats, tvättställ och toalett samt förberedd plats för tvättpelare. Duschutrymmet renoverades 2004 och har bl.a. elburen golvvärme.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan varav 1 plan i souterrain
Byggnadsår:
1965
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Betong
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Betongpannor (omlagt 2005)
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
3-glasfönster isoler, några 2-glas
Ventilation:
Mekanisk från- och tilluft
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme IVT inst. 2000, ny värmepump/kompressor 2013
Renoveringar
Väsentliga förändringar/förbättringar:

- Tillbyggnad bibliotek/kontor 1968
- Bergvärmeinstallation år 2000
- Omdränering/isolering 1999/2000
- Poolen byggdes 2000 (gjuten pool 9 x 4,5 meter)
- Badrum övre plan 2001
- Nya golv i souterrainplan 2000
- Installation av till-/frånluftsfläkt på vinden 2004
- Modernisering av elssystemet 2004-2017
- Nytt kök 2004 (uppdaterat 2017)
- Ombyggnad nytt badrum i lägenhetsdel i souterrainplanet 2004
- Utvändig ommålning av träpartier och fönster 2005 (förbättrat 2017)
- Stenarbeten och ny yttertrappa mot gatsidan 2005
- Omläggning av yttertaket 2005
- Installation av fönsterparti och skjutdörr vid biblioteket 2005
- Renovering/konvertering av poolhuset 2006
- Ny terrass 2009
- Nyrenoverat kök i lägenhetsdel 2017
- Utbyte av flertalet fönster till 3-glas isolerfönster 2015-2017
- Renovering av tvättstugan 2017
Tomten
Stor varierande tomt som delvis både är en anlagd trädgårdstomt och delvis av naturkaraktär. Stort inramat poolområde. Skjutbart pooltak på den upplysta poolen som (möjliggör bad året om)Tomten gränsar i N/O mot mindre skogsallmänning. Flertalet fruktträd. Tomtarea 1 662 m² (friköpt). Uteplats Stor terrass utförd i hardwood med utgång från biblioteket med ljuvliga solförhållanden och utsikt över nejden och sjöutsikt över Edsviken. Terrassen omgärdas av fint smidesräck. Terrassen byggdes 2009. Poolområdet renoverades 2005 då bl.a. ny skiffersten lades.

Balkong med utgång från vardagsrummet och föräldrasovrummet. Härlig utsikt från balkongen mot sjön.
Övriga utrymmen
Poolhuset renoverades och konverterades till bastu- , dusch- och relaxdel 2006. Poolhuset är ommålat fasad/fönster samt nylagda klinkergolv 2017. Uteförråd.
TV och bredband
Internet:
Villafiber indraget i huset
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen