Till salu

Danderyd - Skogsvik
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Edsviksvägen 102

VILLADRÖM ! Charmigt 1930-tal som är totalrenoverat och genomgånget från topp till tå. Mycket hög trivselfaktor och ett boende att längta hem till.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:9 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea:185 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:65 kvm Tomtareal:1 713 kvm

Totalrenoverad 1930-tals villadröm! Mycket sobert och i absolut bästa skick. Bl.a. invändigt nymålat och nyslipade golv 2017. Tidstypiskt 30-tal med karaktär och en härlig mix av gammal charm och modern funktionalitet. En bra och genomtänkt tillbyggd skedde 2005. Villan är härligt ljus, har en traditionell planlösning med sällskapsytor och kök i öppen planlösning på entréplanet och en familjedel med 3 st sovrum och allrum på övre planet. Inredd souterrain-/källare med bla. en lägenhetsdel om 2-3 rum med egen entré och badrum och förberett för pentry, perfekt för t.ex. barnflicka, tonåring eller uthyrning.

Härligt terrassdäck som flödar i sol hela dagen och kvällen, en naturlig plats för grillningen, mingelpartyt eller kräftskivan. Fina anlagda gångar, stenmurar m.m sträcker sig runt huset och ytterligare en skyddad uteplats vid husknuten.

Stor spännande tomt med två karaktärer, en plan nedre del med trädgårdskaraktär och baksidan som är en sluttande naturtomt. Ett eldorado för barnen med omväxlande lek och spel. Här finns också en lekstuga.

Vidbyggt stort varmförråd/verkstad samt gott om förvaringsmöjligheter både inne och ute i bl.a. ytterligare ett fristående förråd.

Detta är sannerligen ett hem med atmosfär och som andas trivsel från första sekund och som tillgodoser familjens alla behov av t.ex. socialt umgänge, familjeliv, högklassig standard, goda förvaringsmöjligheter och mycket mer. Ett boende att längta hem till. Bara att flytta in.

OMRÅDET

Uppvuxna villakvarter och en genuin villaidyll med mestadels äldre villabebyggelse på större tomter. Attraktivt bostadsläge med omedelbar närhet till flera dagis och nära gångavstånd till populära Baldersskolan (årskurs 0-3). Några minuters promenad till Edsvikens vatten med sköna omgivningar bl.a. med strandpromenad och bad. Lokalbussen tar dig på några minuter till Mörby C. och för ev. vidare transport med tunnelbanan.

Rumsbeskrivning

Genom vita grindar leder entrégång runt husets norra gavel till entrén som är på baksidan av huset.

ENTRÉPLAN

Entrén är i en del i en glasad veranda/hall som är en del av tillbyggnaden som gjordes 2005. Entrén är mycket tilltalande och ljus och ger direkt ett varmt välkomnande. I entrén/verandan finns kapprum, garderobsrad och en helkaklad fräsch gästtoalett. Klinkergolv i verandan och fönsterväggar.

Från entréverandan kommer man till en inre hall. Här möter man direkt den öppna planlösningen med köket till vänster och matsalen rakt fram. I hallen finns också trapphuset som leder både upp till övre planet och ner till källar-/souterrainplanet och här har man den vitslammade murstocken centralt placerad.

Det öppna köket är i vinkel med gott om förvaring i skåp och lådor samt stora bänkytor. Köket går i sobert vitt och bänkskivor är granitsten, full maskinell utrstning i aluminium och vitt. Köket renoverades 2005 med kompletteringar av nyare vitvaror senare år. Klinkergolv i köket. En öppen spis i köket ger en hög trivselfaktor när familj och vänner samlas inför en matbit och umgänge.

Köket övergår i en loungedel och matsaldel. Härifrån kommer man ut till det generöst stora terrassdäcket som badar i sol hela dagen och kvällen. Terrassdäcket ger plats för flera sittgrupper och vilstolar m.m.
Matsalen övergår vidare till det gemytliga och trivsamma vardagsrummet som även det flödar i ljus med fönster och ljusinsläpp från tre väderstreck. Två vackra pelare (original) är placerade i övergången från matsalen till vardagsrummet. Vardagsrummet är en del av tillbyggnaden 2005.

Fina nyslipade brädgolv i matsalen och vardagsrummet. Hela entréplanet har vattenburen golvvärme.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till en övre hall med en charmig fast bokhylla mot trappan. Från hallen leder balkongdörr ut till en tänkt balkong ovan verandataket som inte hunnits med att bygga/uppföra - ett projekt kommande ny ägare får slutföra.

Hallen övergår i ett allrum/TV-rum mitt i det övre planet och med sovrum på varsin gavelände. Allrummet är del av en takkupa med högt satta fönster. I allrummet når man en rymlig klädkammare.

Till vänster (mot söder) ligger föräldrasovrummet. Rymliga kattvindar för förvaring i båda sidorna av föräldrasovrummet.

Till höger (mot norr) ligger 2 st barnsovrum med öppet upp till nock. Barnsovrummen har laminatgolv och vattenburen golvvärme.

Fina nyslipade brädgolv i hall, föräldrasovrum och allrummet.

Ett helkaklat badrum med kakel på väggarna och klinker på golvet med elburen golvvärme. Badrummet har badkar, toalett, handdukstork och kommod med tvättställ och skåpsförvaring under samt spegelskåp. Det finns fönster i badrummet. Badrummet renoverades 2002. Kommod och blandare från 2017.

KÄLLARE / SOUTERRAINPLAN

Fräscht inredd källare/. Alla golv i gamla källardelen är utbilade, omisolerade och med nygjutna betonggolv med inbyggd golvvärme. Hela källaren-/souterraindelen har granitkeramiska plattor med vattenburen golvvärme.

Källartrappen leder ner till en svale/källarhall. Härifrån når man ett större förrådsrum, tvättstugan och rakt fram till "lägenhetsdelen". I källarhallen finns ett trappförråd.

Tvättstugan är prydlig och snyggt renoverad 2005. Dubbla tvättmaskiner och en torktumlare samt en arbetsbänk med tvättho och ytterligare en fast bänk mittemot för praktisk klädvård. Förvaring i lådor och skåp. Ljusinsläpp från ett källarfönster. Innanför tvättstugan finns pannrummet med bergvärmepumpen installerad, här finns också plats för förvaringshyllor eller att använd som t.ex. torkrum.

"LÄGENHETSDEL"

Lägenhetsdelen består av 3 st rumsenheter samt ett lyxigt badrum. Det är 2 st allrum och ett sovrum/gästrum. Egen entré leder in till ett av allrummen som också används som matrum. I detta allrum är det förberett med el, vatten och avlopp för att installera ett mindre kök/pentry. Allrum 2 (TV-rum) och sovrummet är en del av tillbyggnaden 2005. Här finns alla tänkbara nyttjandemöjlighetr för t.ex. barnflicka, ungdomsboende eller uthyrning.

Duschrummet är smakfullt nyrenoverat förra året 2016 med stora granitkeramiska plattor på både väggar och golv i mörk modern färgsättning. Vägghängd toalett och vit kommod med tvättställ och lådförvaring under. Dov belysning från spotlights och belysning även i en nisch i duschutrymmet.

Det finns ett teknikrum/förråd som nås både från det större förrådet och från det första allrummet i lägenhetsdelen.


Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan m souterrainplan/källare
Byggnadsår:
1936
Mark:
Betonghålsten, Leca
Grund:
Grundsulor, betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Träpanel
Takbeklädnad:
Tegelpannor, plåt
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glasfönster kopplade + 3-glas fönster isoler
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (inst. 2005)
Renoveringar
Tillbyggt 2004/2005

1,5 plan med inredd källare-/souterrainplan.
Tomten
Stor härlig och spännande tomt om 1 713 m² som är friköpt. En nedre plan och barnvänlig del med trädgårdskaraktär, gräsmatteytor för lek och spel, fruktträd m.m. Baksidan är sluttande och med naturkaraktär, en levande skogsbacke med fina vårblommor, blåbär, smultron, sten och berg i dagen, mossor och lavar samt träd. Prydliga staket och välskötta häckar. Uteplats Fantastiskt stort terrassdäck med bästa solläge i S/V med sol från förmiddagen, hela dagen och kvällen tills solen går ner. Plats för flera sittgrupper både loungegrupp, middagsbord och vilstolar. Trappa binder samman terrassdäcket med trädgården.
Övriga utrymmen
Vidbyggt varmförråd/verkstad c:a 18 m². Förrådsbyggnad uppe i backen. Kallförråd under delar av terrassen. Lekstuga.
Bilplats
Anlagd grusad uppställningsplats med plats för 4 st bilar.
TV och bredband
Internet:
Villafiber indraget.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen