Till salu

Danderyd - Berga
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Solstigen 4

Fin tidstypisk 40-talsvilla. Omfattande renoverad senare år och i mycket gott skick. Utmärkt bostadsläge med gångavstånd till Mörby C. Lugnt läge

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:145 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:140 kvm Tomtareal:2 047 kvm

Tidstypiskt 40-tal med härlig karaktär, väl bevarat men samtidigt är villan omfattande och fint renoverad till att idag vara en fin mix av gammal charm och modern funktionalitet.

Villan ligger avskilt och lugnt beläget på återvändsgata och med skaftväg upp till huset. Fantastisk stor och grönt lummig tomt, helt fri från insyn. Tomten är till stora delar en naturtomt, dock med rikligt av anlagda och stora odlingslotter för den intresserade med gröna fingrar. En äldre damm finns också - bara fantasin sätter gränser för hur trevligt den kan göras i ordning för att tas i bruk igen eller användas kreativt till annan glädje för ögat.

Villan är tillbyggd i vinkel 1958. I vinkeln är ett mycket stort och härligt altandäck anlagt med bästa S/V-läge och som flödar i sol hela dagen och kvällen. En naturlig plats för grillningen, mingelpartyt eller kräftskivan. Altandäcket kommer man ut till från både trapphuset och tillbyggnadsdelen.

Villan är härligt ljus. Planlösningen med både allrum och sovrum på båda planen ger möjlighet till flexibelt användande. Detta är ett hem med atmosfär som andas trivsel från första sekund och som tillgodoser familjens alla behov av t.ex. socialt umgänge, familjeliv, hög standard, goda förvaringsmöjligheter och mycket mer. Ett boende att längta hem till.

Utmärkt bostadsläge i Berga, med c:a 700 meter till Mörby Centrum med service, affärer och bussar eller vidaretransport med tunnelbanan - här möts stad och land och 20 minuter från innerstadspulsen och du är mitt i villaidyllen. Uppvuxna villakvarter och en genuin villaidyll med mestadels äldre villabebyggelse på större tomter.

Rumsbeskrivning

Väl parkerad eller på annat sätt anländ till gårdsplanen finns entrén mitt på fasaden under utstickande skärmtak. Entrédörren i ek (ny 2013 från Bovalls) och med tidsenligt fönster.

ENTRÉ- / SOUTERRAINPLAN

Generellt för hela entréplanet har alla gamla golven i detta plan bilats bort, grävts ut, isolerats och ersatts med Leca-kulor och därefter ny betonggjutning med vattenburen golvvärme. Ny dränering under golven utfördes vid detta tillfälle också. Detta skedde år 2013 då alltså hela entréplanet renoverades och disponerades om.

Rymlig och välkomnande entréhall med gott om plats för kappavhängning, kläd- och skoförvaring. I hallen ligger kalkstensgolv. Till vänster från hallen finns två generösa sovrum. Båda sovrummen är hörnrum med fönster i två väderstreck. Parkettgolv i båda sovrummen.

Till höger från hallen kommer man till en passage som leder till ett allrum eller med alternativ användning som ytterligare ett sovrum i detta plan. Detta allrum/sovrum har en nyinstallerad kamin som ger både värme och trivsel. Även detta rum har fint ljusinsläpp från fönster i två vädertreck. Allrummet är ett f.d. garage.

Snyggt modernt och väldisponerat duschrum med bastu. Vägghängd toalett. Vita kakelplattor på väggarna och kalkstensplattor på golvet. Fönster i duschrummet.

Klädvårdsrum och tvättstuga efter varandra. Mycket härliga ytor att jobba på med ofrånkomliga hushållssysslor - tvätt och strykning må vara trist men ofantligt mycket roligare med fräscha stora ytor. Gott om skåp för klädförvaring. I klädvårdsrummet finns ett dekorativt fönster i färgad glasbetong. I både klädvårdsrummet och tvättstugan finns kalkstensplattor på golven.
Tvättstuga med tvättpelare (TM Bosch 2016 och TT Cylinda 2004). I tvättstugan finns även bergvärmepumpen installerad.

Invid trappan till övre planet finns ett förrådsutrymme.

ÖVRE PLAN

Trappan är svängd i två delar med vilplan på mitten från vilket en dörr leder ut till baksidan och det härliga altandäcket. Denna dörr är enhetlig med entrédörren och nytillverkad från Bovalls 2013. Trappan leder upp till en central möblerbar hall. I hallen leder fast trappa upp till en bra och praktisk förvaringsvind.

Från hallen i södra gaveländan finns två sovrum som är lika stora och även dessa sovrum är hörnrum med fönster i två väderstreck. Ett av sovrummen har en fast garderob och det andra sovrummet har en mindre "gå in garderob". Båda sovrummen har vackra fiskbensmönstrade stavparkettgolv.

Till vänster i hallen kommer man till den trivsamma sällskapsdelen med vardagsrum i vinkel med matrummet. I vardagsrummet finns en öppen spis som bidrar till en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man höra brasan spraka och vila ögonen på elden. Stort fönsterparti ger fint ljusinsläpp.

Köket ligger med access både från hallen och matrummet. Köket är totalrenoverat och "påplats-byggt" av en lokal snickare och medvetet retro-återskapat i originalutförande. Köket är ett arbetskök med matrummet i direkt anslutning. Gott om bänkytor för matlagning och även gott om plats i skåp och lådor för husgerådet. Vitvaror av varierande ålder, kyl/frys och spishäll 2016, diskmaskin 2015, ugn och fläkt 2003. Fönster i köket och massivt ekgolv på golven.

Med öppen planlösning till vardagsrummet ligger tillbyggnadsdelen i vinkel med vardagsrummet och ett par trappsteg ner i förhållande till vardagsrummet. Tillbyggnaden består av ytterligare ett allrum och innanför det ett blomsterrum. Tillbyggnaden har fönsterglasväggar, fint tak med extra takhöjd. Från allrummet kommer man ut till altandäcket. I allrummet ligger parkett på golvet och i blomsterrummet ligger det tegelgolv.

Duschrummet som man når från hallen är totalrenoverat 2009. Duschrummet har vitt kakel på väggarna och schackrutmönstrade klinkerplattor på golvet och med vattenburen golvvärme. Vägghängd toalett. Fönster i duschrummet.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1-2 plan (varav 1 plan i souterrain)
Byggnadsår:
1945
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Grundsulor, krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä, (betong)
Fasad:
Puts (renov./omfärgad 2016), träpanel
Takbeklädnad:
Tegelpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
Kopplade tvåglas
Ventilation:
Självdrag, mekanisk
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (inst. 2005 och ny kompressor 2013, nyservad 2016)
Renoveringar
1958
Tomten
Stor härlig och spännande tomt som är friköpt. Tomten är omväxlande plan och lätt sluttande. Hela tomten är barnvänlig med plats för lek och spel. Stora delar av tomten har naturkaraktär, bl.a. en levande skogsbacke med fina vårblommor m.m. Anlagda odlingslotter för grönsaker och blomster. En äldre damm finns som man göra mycket spännade med. Tomtarea 2 047 m² (friköpt). Uteplats Fantastiskt stort altandäck med bästa solläge i S/V med sol hela dagen och kvällen. Plats för flera sittgrupper både loungegrupp, middagsbord och vilstolar. Access till altandäcket från flera ställen inifrån huset. Trappa binder samman terrassdäcket med trädgården.
Övriga utrymmen
Nybyggd förrådsbyggnad från 2012.
TV och bredband
Internet:
Bredband via öppen villafiber (valfri leverantör)
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen