Till salu

Sjöberg - Sollentuna
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Blåmesgränd 1b

Villa för den stora familjen Stora sällskapsutrymmen med plats för många. Nära till skog och mark för naturälskaren samt till Edsviken och Rösjön

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:10 rum och kök, varav 6-7 sovrum. Boarea:247 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Tomtareal:802 kvm

Välkommen till en mycket stor välskött villa belägen med ett högt soligt läge. Villan uppfördes ursprungligen som en 1-plans villa 1995 men år 2001 byggdes villan på med hela övervåningen. Då växte villan fram i sin nuvarande form och planlösning med många rumsenheter. Villans många rum lämpar sig för den stora eller växande familjen då möjlighet ges till hela 6-7 sovrum.

Sällskapsrum finns på både entréplanet och på övre planet. Öppen planlösning mellan vardagsrum, matrum och kök i entréplanet. Braskamin i vardagsrummet. Stora rumsenheter. Bra standard med bl.a. 3 st helkaklade bad-/duschrum med wc.

Stora ytor vid entrén är belagda med marksten. Plan barnvänlig och blomstrande trädgårdstomt med altandäck som går runt huset i flera väderstreck. Separat förrådsbyggnad.

Högt och lugnt läge på en återvändsgata.

Stora naturområden med hela Rösjöreservatet och Rösjön med badplats och Rinkebyskogen där Roslagsleden börjar ligger runt knuten. Några minuters promenad till Edsviken med dess sköna omgivningar med bl.a. kilometerlång strandpromenad, bad- och båtliv. Skridskoåkning på vintern. Gångavstånd till mindre centrum med livsmedelsaffär, kiosk, restauranger, frisör, klädbutiker, skräddare m.m. Vid centrum finns också skola och dagis.
Tät busstrafik med 607:an tar dig i två olika riktningar till antingen Sollentuna (pendeltåg) eller Danderyd (tunnelbana).

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Stor härlig hall med klinkersgolv, infällda spotlights och en angränsande tvättstuga /groventré renoverad 2014 med klinkersgolv och mosaik över bänkarna, tvättmaskin och torktumlare från Bosch 2010. Gott om plats för klädvård och förvaring. Här står även värmepumpen.

Fullutrustat kök med angränsande stort matrum med plats och samling för den stora familjen. I köket och matrummet ligger det klinkersgolv, matrummet har också ett stort burspråk med stora fönster mot trädgården. Köket är utrustat med diskmaskin från Miele (2014), Kyl och hel frys från Whirlpool samt spis med keramisk häll och med varmluftsugn (2009). Vita skåpluckor och stora beredningsytor för matlagning.

Vardagsrummet har ekparkett. Från vardagsrummet leder altandörr ut mot ett stort härligt altandäck mot söder och husets baksida. I vardagsrummet finns även en braskamin för kulna höst-/vinterdagar. Vardsagrummet ligger med öppen planlösning mot matrum, kök och entréhall.

Sovrum 1 har eget badrum "en suite" med hörnbadkar (bubbelfunktionen är f.n. defekt) kommod med två handfat, toalett och angränsande bastu.

Ytterligare två sovrum (alt. arbetsrum) till i detta plan i husdelen till höger från entrén, båda med parkettgolv.

Gästtoalett med dusch i anslutning till entrén. Gästtoaletten är kaklad i vitt med svart klinkersgolv.

Generellt för hela entréplanet är att det är vattenburen golvvärme.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till ett allrum/TV-rum med burspråk med stora fönster som ger fint ljusinsläpp.

På övervången finns det tre rejält stora sovrum, alla med hörnfönster i två väderstreck.

Ytterligare ett mycket stort rum i detta plan som i dag används som kontor men mycket lämpligt kan nyttjas som allrum eller även som ett sovrum. Detta rum har också ett stort burspråk som ger ett fint ljusinsläpp.

Genomgående fina parkettgolv i alla rumsenheter.

Badrum med helkaklade vägger och klinkers på golvet med elgolvvärme. Badrummet är från 2001 när övervåningen byggdes på. Hörndusch, wc och kommod.

Stor klädkammare vid trappen. Vindslucka leder upp till en förvaringsvind.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plans villa
Byggnadsår:
1995
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
3-glasfönster
Ventilation:
Mekanisk med värmeåtervinning
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 301
Renoveringar
Påbyggd övervåning 2001
Tomten
Plan barnvänlig trädgårdstomt med gräsmatteytor för lek och spel. Fina trädgårdsbuskar och blomsterarrangemang. Häckar runt stora delar av tomten. Tomtarea 802 m² (friköpt). Uteplats Altandäck som går runt huset i två väderstreck. Utgång till altandäcket från vardagsrummet.
Övriga utrymmen
Förrådsbyggnad
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen