Till salu

Danderyd - Sätra Äng
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Sjöbergsvägen 21

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Kedjehus Rum:6 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea:121 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:72 kvm Tomtareal:319 kvm

Välkommen till ett trivsamt kedjehus med sjönära och eftertraktat läge vid Sätra Ängar. Gediget 50-tal. Väldisponerat och yteffektivt, bl.a. med ett bra och rymligt källarplan allrum/arbetsrum/extra sovrum och hobbyrum ger känslan av att det är "större än vad man tror". Insynsskyddad baksida mot som vetter mot skogsbacke/allmänning samt sjöutsikt mot Edsviken.

Huset har haft samma ägare sedan 1957 och nu är det dags för en ny ägare/familj att bo här och sätta sin prägel på detta gedigna och trivsamma kedjehus. 50-talsvillor kännetecknas av kvalitet med hög materialstandard från tiden t.ex. stenmaterial i väggar och stomme, kärnvirke i fönster m.m. Villan är i mångt och mycket orört original och därför i behov av modernisering och renovering, men här finns samtidigt nu möjligheten att sätta sin egen prägel på förädling och förnyelse och efter gjord renovering och anpassning till dagens normer och trender skapa sig ett riktigt fint hem.

Trevligt sjönära beläget invid Sätra ängar och Edsvikens glimrande vatten med strandpromenad och bad. Sätra ängar har vackra gamla karaktäristiska ekar blandat med stora öppna ytor med möjligheter till bollspel/lek eller pick-nick. Föredrar man skog och mark är det ett stenkast till Rinkbyskogen och Rösjöreservatet med bl.a. motionsspår. Bussar tar dig på någon minut till Mörby centrum med bl.a. tunnelbana. Förskola finns inom gångavstånd.

PLANLÖSNING:

Entré med hall. En ½-trappa leder upp till entréplanet med en hall med garderob för ytterkläder. Hallen har stengolv och i anslutning till hallen finns en gästtoalett. Entréplanet i övrigt består av stort vardagsrum i vinkel, matsal och kök. Sällskapsdelen ger ett mycket hemtrevligt intryck. Vardagsrummet har en öppen spis och från vardagsrummet leder altandörr ut till tomten/baksidan med uteplats belagd med kalksten. Uteplatsen är solig med fint västerläge. Glasade spröjsade dubbeldörrar från hallen till vardagsrummet och även mellan vardagsrummet och matsalen. Fina ekparkettgolv i vardagsrummet och matsalen. Tidstypiskt kök från byggåret med bl.a. linoleummatta.

ÖVERVÅNING
Övre hall/allrum som idag nyttjas som arbetsrum. Stort sovrum med fransk balkong. Ett stort sovrum i andra gaveln med en stor klädkammare. Sovrummen och hallen har ekparkettgolv. Badrum från byggåret med tidstypiskt kakel och mosaik.

KÄLLARPLAN
Nedre hall. Stort allrum/gillestuga/hobbyrum, lämpligt tillhåll för t.ex.ungdomar. Större förråd-/hobbyrum, idag inrett som "snickeri". Tvättstuga med extra duschplats. Innanför tvättstugan en bastu. Stort förrådsrum med bergvärmepumpen installerad (f.d. pannrum). Bergvärmerum/förråd. Mindre förråd under källartrappan.

GARAGE

Stort vidbyggt garage som är uppvärmt. Garaget har även en förrådsdel längst in och en sidodörr som leder ut till uteplatsen på baksidan.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
Kedjehus i 1,5 plan med källare
Byggnadsår:
1957
Mark:
Betong
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Lättbetong och trä
Bjälklag:
Lättbetongblock
Fasad:
Puts, delvis träpanel
Takbeklädnad:
Shingel
Plåtarbete:
Målad galvaniserad plåt
Fönster:
2-glas kopplade
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (installerad 2005)
Tomten
Plan tomt. Entrésidan med gräsmatta och häck mot gatan. Fin baksida med soligt västerläge. Baksidan gränsar också mot trevlig skogsbacke/allmänning. Sjöutsikt över Sätra Ängar ner mot Edsviken. Tomtarea 319 m² (friköpt). Uteplats Uteplats som är belagd med kalksten. Uteplatsen är i två olika nivåer vilket ger en trivsam känsla.
Bilplats
Garage vidbyggt med huset. På uppfarten mot garaget plats för två bilar efter varandra.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen