Till salu

Danderyd - Skogsvik
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Edsviksvägen 89

Trivsam tidstypisk gedigen 50-talsvilla. Generösa ytor ger plats för den stora familjen. Sjönära till Edsviken och dess fina omgivningar.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 5-6 sovrum. Boarea:210 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:85 kvm Tomtareal:1 300 kvm

Tidstypisk rymlig och gedigen 50-talsvilla med många rum ger möjlighet för familjen att växa i och har en flexibel planlösning med sovrum på flera olika plan. Passar både för småbarnsfamiljen som för familjen med lite äldre barn som vill "försvinna" till sina egna rum en bit från det centrala köket och vardagsrummet. Privat baksida med soligt S/V-läge och stort altandäck för grillmiddagen eller att duka upp för kräftskivan.

Dubbla garage i huset med plats för 2 bilar.

Mycket driftsekonomiskt med osedvanligt låga driftskostnader gör denna villa mycket prisvärd och "mycket hus för pengarna". Villan är väl underhållen och i gott skick.

Trevliga villakvarter med ett sjönära läge endast någon minuts promenad ner till Edsviken och Skogsviks småbåtshamn. Fina promenadstråk längs med vattnet för söndagspromenaden eller joggingrundan. Kringliggande blandad äldre och nyare villabebyggelse. Nära den mycket populära Baldersskolan (t.o.m. årskurs 3) och flera alternativa dagis i omedelbar närhet. Lokalbussen tar dig på några minuter till Mörby centrum med service-/affärsutbud, bussnät och T-banan.Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Entréhall med kalkstensgolv. Kappavhängning och helkaklad gästtoalett i anslutning till entrén. Omedelbart till vänster i entréhallen ligger ett sovrum alt. arbetsrum. Groventré från gaveln på huset leder in till den gemensamma entréhallen. Innanför groventrén ligger ett gästrum/sovrum alt. hobbyrum. Detta sovrum ligger delvis under marknivå.

Rakt fram från entréhallen kommer man in till biytorna och källardelen i huset där man genom en passage kommer till en förrådsdel med 3 st mindre förråd varav ett av dessa är en mat-/vinkällare. Därefter kommer man till tvättstugan som är rymlig, har klinkersgolv och fönster så att den blir trivsamt ljus att arbeta i. I tvättstugan finns en tvättmaskin och torktumlare nya från 2014. Det finns en extra frys i tvättstugan. Innanför tvättstugan ligger ett klädvårdsrum/torkrum också detta rum har fönster. Från tvättstugan når man dels de båda garagen och också en verkstadsdel/förråd (f.d. pannrummet) där också bergvärmepumpen finns installerad.

MELLANPLAN

En marmortrappa från entréhallen leder upp till mellanplanet och en hall. Från hallen kommer man ut genom dubbla altandörrar till det stora altandäcket och den privata baksidan med ostört soligt läge. Altandörrarna byttes ut till nya 2011.

Härligt stort vardagsrum med extra högt i tak ger en fin rymd och atmosfär. Öppen spis med en insatskassett i vardagsrummet. 3 trappsteg upp från vardagsrummet kommer man till en matsal med öppen planlösning mellan vardagsrum/matsal. Matsalen är stor och ger möjlighet för middagsbjudningar för stora sällskap. Matsalen har öppen planlösning både mot vardagsrummet och mot köket. Även köket är generöst stort och har matplats. Köket är från 1994 men uppdaterades med nya granitskivor och till stor del nya vitvaror 2012. Diskmaskinen och en ugnspelare i rostfritt stål och kyl/frys i borstat stål. I köket leder trappa upp till vindsplanet.

Från den första hallen leder 3 trappsteg upp till ytterligare en hall på mellanplanet från vilken man också kommer in till köket. Detta ger en trevlig planlösning där man kan "gå runt". Från den övre hallen till höger kommer man in till 2 st sovrum och ett badrum. Föräldrasovrummet har en modern spegelskjutdörrsgarderob längs med ena väggen. Badrummet är fräscht helkaklat med stora kakelplattor på väggarna och klinker på golvet med vattenburen golvvärme, nytt sanitetsporslin och duschvägg 2016.

VINDSPLAN

Vinden är inredd med ett mycket stort sovrum alternativt allrum och ytterligare ett sovrum. Här finns också ett helkaklat duschrum/wc med klinkergolv. Elgolvvärme i duschrummet. I trappan upp till vinden kommer man ut till en balkong med soligt S/V-läge. Balkongen är nyrenoverad.

Flera dörrar ut till kattvindar med bra förvaringsmöjligheter.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1-2 plansvilla med inredd vind
Byggnadsår:
1950
Mark:
Betonghålsten, lättbetong
Grund:
Grundsulor, krypgrund
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong, trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Betongpannor (omlagt 2009)
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glasfönster kopplade
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme NIBE (install. 2002)
Tomten
Anlagd trädgårdstomt med växlande karaktär. Det finns plana gräsmatteytor på framsidan för lek. Fint grönskande och blommande prydnadsbuskar, t.ex. löjtnatshjärta, rhodondendron m.m. Äppelträd. Tomtarea 1 300 m² (friköpt). Uteplats Stort altandäck på baksidan med soligt S/V-läge. Altandäcket är byggt runt ena hörnan på huset och vetter därmed i olika väderstreck och bryter av i olika nivåer. Balkong mot S/V.
Övriga utrymmen
Förråd.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen