Till salu

Danderyd - Klingsta
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Slagrutevägen 7

På barnvänliga Slagrutevägen med gångavstånd till Mörby centrum i eftersökta Klingsta erbjuds denna precis nyrenoverade villa om totalt 227 kvm

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea:109 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:64 kvm Tomtareal:1 300 kvm

Välkommen till Klingsta och denna trevliga villa på Slagrutevägen 7. Här finns avskiljd sovrumsavdelning med föräldrasvit i övre plan, lyxigt kök och rymliga sällskapsytor i entréplan, gästrum, tvättstuga och gott om förvaringsutrymmen i källaren. Vattenburen bergvärme borgar för god driftsekonomi.

Omfattande renovering och utbyggnad nyligen färdigställt. Härligt högt och soligt läge med utsikt över nejden.

Eftertraktade kvarter på bekvämt gångavstånd till Mörby centrum med affärsutbud, service, T-bana och bussar. Nära även till skolor och dagis samt idrottsplats och Kvarnparksbadet.

Fritext

Entréplan
Välkomnande entré med kläd-, kapp- och skoförvaring, på golvet ligger ett gråsvart gotländskt kalkstensgolv. Från entrén leder en passage till en gästtoalett, en inre hall och köket.

Det rymliga och ljusa köket har öppen planlösning och generösa ytor för umgänge, läxläsning och matlagning. Centralt i rummet finns en bred bänkskiva, en kökshalvö om man så vill, av extravit carraramarmor. Stora fönsterpartier släpper in mycket ljus och här finns utgångar till två altaner som formar sig mot berget på baksidan av huset. En altan fångar morgonsolen, medan den andra är perfekt för såväl lunch som middagsaktiviteter. Köket är utrustat med två extra breda kyl-frysar, en öppen spis, platsbyggd köksoffa och bokhylla, infällda högtalare i taket samt gott om förvaringsutrymmen. Blandaren från Grohe levererar inte bara traditionellt varmt, ljummet eller kallt vatten, utan också upp till 4 liter kokhett (med barnlås), en modern funktion som man lätt vänjer sig vid. Den tillbyggda delen av köket värms med vattenburen golvvärme.

Det generösa vardagsrummet har braskamin, pardörrar som leder ut till den större altanen i söder på baksidan. Fönster i tre väderstreck, målade väggar och ett mycket vackert, slitstarkt ekparkettgolv. Golvet är nyligen slipat, infärgat och hårdvaxoljad så att det skall passa med det nylagda golvet i köket.

I den inre hallen finns en platsbyggd bokhylla som ger goda förvaringsmöjligheter. Härifrån leder en trappa upp till det övre planet som inrymmer villans sovrumsavdelning.

Övre plan
Trappan landar i TV-rummet som är övervåningens nav. I samband med renovering 2016 monterades en ljustunnel från Velux som sprider naturligt ljus. Här finns även en platsbyggd soffa med lådförvaring.

Sovrum 1 har två fönster mot öster med måttanpassade mörkläggningskasetter och en barn-walk-in-closet. Här har en bit av kattvinden konverterats till läshörna.

Sovrum 2 har fönster mot söder och väster och ligger i den tillbyggda delen av huset. Rummet är stort nog för att kunna delas till två mindre sovrum. Sovrum 2 har vattenburen golvvärme och oljad ekparkett.

Duschrum med elektrisk golvvärme, WC och platsbyggd dusch. Rummet är smakfullt utfört med ljust kakel och svart klinker och en avlastningsyta i kalksten.

Föräldrasviten, med sovrum, walk-in-closet, eget badrum samt indragen balkong är lokaliserad i övre planets västra del. Sovrummet har fönster i söder, väster och norr och två fönster har måttanpassade mörkläggningskasetter. Här ligger en tjock härlig heltäckningsmatta. Väggarna är målade i en havsgrön kulör från Jotun. Badrummet har elektrisk golvvärme och både dusch och badkar. Föräldrasviten är likt stora delar av övriga huset renoverat år 2016. Klädkammaren kan för den som hellre vill användas som arbetsrum.

Källarplan
Källaren inrymmer tvättstuga, gästrum, WC, två förråd och ett rum som används som groventré. Tvättstugan har tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Här finns även badkar. I källarplanet finns möjligheter att ytterligare förädla huset genom att renovera upp groventrén och skapa ett härligt rum för tonårshäng i ett av förrådsrummen.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1932
Grund:
Grundsulor, betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Stående träpanel
Takbeklädnad:
är Vittinge 2-kupigt lertegel,
Fönster:
Treglas, 2-glas isolerglas med kopplad båge
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
1982
Tomten
Tomtarea ca 1 300 m² (friköpt). Uteplats Uteplats 1: Altan, läge sydväst.
Uteplats 2: Frukosttäppa, läge sydost.
Bilplats
Bilplats 1: Garage.
Bilplats 2: P-plats framför garaget.
TV och bredband
TV:
TV-antenn.
Internet:
ADSL.
Övrigt

Huset kommer att säljas utan genomförd energideklaration då det varit utan fullgott klimatskal under de vinter- och vår-månaderna då tillbyggnationen skedde. Det saknas därför relevanta uppgifter för energiförbrukningen.

Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

Magnus Engdahl
Fastighetsmäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen