Till salu

Stocksund
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Villavägen 21/Harvägen 2

Tidstypisk 40-tals Söderskogs-villa. Ritad av välkände ark. Dag Melin. Mycket gediget med kvalitet och många originaldetaljer bevarade. Nyrenoverat !

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:9 rum och kök, varav 5 sovrum. Boarea:207 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:129 kvm Tomtareal:1 294 kvm

Gedigen och tidstypisk 40-tals villa för Stocksund Söderskogen. Byggd av och åt byggmästare Tage Ljungberg (TL-bygg) 1949. Arkitekt är välrenommérade Dag Melin som var flitigt anlitad i Stocksund och Djursholm under flera decennier. Villan är uppförd i 1,5 plan med hel källare. Högt soligt och lugnt söderläge på fin hörntomt med liten sjöglimt. Hela villan upplevs som mycket gedigen och välbevarad med goda kvalitetsval från byggåret som bl.a. vackra massiva ekparkettgolv, kolmårdsmarmor, vackra trappräcken och fönsterbänkar m.m. Hela villan är i mycket gott skick. Omfattande renoverad och moderniserad senare år med bl.a. nytt kök och flera nya badrum, omlagt yttertak, bergvärmeinstallation m.m.. Fina representativa sällskapsrum med utgång till altan och tomt. Fin volym med 2,70 i takhöjd. 2 st öppna spisar. Flexibel planlösning med sovrum i båda planen, praktiskt för familjen med både små som stora barn. Gästrum i källaren kan t.ex. också nyttjas för barnflickerum.

Helt källarplan (ljust från många källarfönster) med goda förrådsutrymmen, stort allrum/hobbyrum, kanske för bio-anläggningen och praktisk groventré in till tvättstugan och torkrummet. Garage. Centralt bostadsläge, nära till det mesta - kort promenadavstånd till skolor, Stocksunds torg och buss 601 med några minuters resväg till T-bana vid Danderyds sjukhus samt även nära till Värtan för sköna promenader och eller bad-/båtliv.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN:

Entré marmorgolv. En ½-trappa upp till hall med kapprum och gästtoalett med klinkergolv och tapetserade/målade väggar. Direkt till vänster i hallen ligger ett sovrum som idag nyttjas som arbetsrum. Rakt fram i hallen ser man biblioteket vilken också kan användas som sovrum. Från biblioteket finns altandörr ut till altanen.

Till höger i hallen har man två dörrposter, först in till köket och längre in i hallen kommer man in till vardagsrummet. Vardagsrummet är stort och ljust och är i vinkel med en matsalsdel. Vardagsrummet känns mycket rymligt med generös takhöjd om 2,70 m. Dubbla altandörarar leder ut till altanen, som ligger delvis skyddat under tak och har också direktkontakt några trappsteg ner till trädgården. Öppen spis i vardagsrummet.

Köket är nytt från 2009 och kommer från Lidhult. Luckor av massiv ek, svarta granitbänkskivor och vitvaror genomgående från Miele i rostfritt. Från köket kommer man också ut till matsalen. Klinkergolv med vattenburen golvvärme i köket.

Till vänster i hallen leder en passage med garderobsförvaring vidare till master bedroom och ett nyrenoverat duschrum/wc. Duschrummet har kakel på väggarna och klinkers med elgolvvärme. Det finns ett vädringsfönster i duschrummet.

Generellt fina stavparkettgolv i hela entréplanet utom i kök och bad.

ÖVRE PLAN:

Övre mindre hall från vilken man kommer man har ett duschrum/wc till vänster och dörr in till vinden till höger. Duschrummet med wc totalrenoverades 2009 och har kakel på väggarna och klinkers på golvet med elgolvvärme.

Rakt fram i övre hallen genom glasade dubbeldörrar kommer man till ett trivsamt allrum med en fin takkupa och en öppen spis. På varsin gavelända av huset och med access från allrummet ligger två rejält stora sovrum. Från bägge sovrummen kommer man ut till kattvindar för praktisk förvaring längs med långsidorna.

Stavparkettgolv i allrummet och heltäckningsmattor i sovrummen.

KÄLLARE:

Ljus och rymligt källarplan med gott om utrymme. Allrum/gillestuga med bardel. Passar även utmärkt som bio-rum eller övrig hobbyverksamhet. Gästrum som idag används som gym- och motionsrum. Nyrenoverad bastu med dusch och omklädnings. Matkällare/förråd. Pannrum/förråd med bergvärmeanläggningen installerad. Tvättstuga med groventré samt torkrum mellan tvättstugan och pannrummet. Varmgarage med plats för en bil.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1949
Mark:
Betonghålsten (bedömt)
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Betong, trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Tegelpannor
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
Kopplade tvåglas
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme IVT (inst. 2009)
Renoveringar
Byggnaden är uppförd i 1,5 plan med hel källare som delvis är inredd.
Tomten
Kombinerad natur-/trädgårdstomt med högt soligt läge på toppen av Söderskogen. Hörntomt med adress Villavägen 21 alt. Harvägen 2 Uteplats Stor altan delvis under skyddande tak, belagd med klinkers och utgång från både vardagsrummet och biblioteket. Utöver altan finns en större uteplats i marknivå belagd med kalkstensplattor.
Övriga utrymmen
Nybyggd förrådsbod.
TV och bredband
TV:
Via villafiber men även uppkopplat till antenn i något rum.
Internet:
Villafiber finns installerat.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen