Till salu

Danderyd - Berga
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Karlsrovägen 16

Klassisk Sixten Magnusson-villa i absolut toppskick med soligt läge på stor tomt. Gångavstånd till Mörby Centrum.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:236 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:29 kvm Tomtareal:2 037 kvm

Välkommen till Karlsrovägen 16 och denna magnifika Sixten Magnusson-villa uppförd 1949 på stor plan och lättskött tomt. Huset är byggt genomgående i halvplan och har nära kontakt med den vackra trädgården med flertalet insynskyddade uteplatser samt carport. Bergvärme med frikyla borgar för bekväm temperatur året runt och låga driftskostnader. Karlsrovägen är en lågt trafikerad lokalgata.

Huset och trädgården har nyligen genomgått omfattande renovering både in och utvändigt och är i synnerligen gott skick.

Mycket populärt läge i kommunen med närhet till skolor, barnomsorg och gym. Grönområde för skogs- eller hundpromenader runt Ekebysjön några minuter bort. Utmärkta kommunikationer med ca 500 meter till Mörby Centrum med service, stort affärsutbud och tunnelbanan som tar dig till Stureplan på 12 minuter enligt tidtabell.

Rumsbeskrivning

Välkomnande entré med kläd-, kapp- och skoförvaring, på golvet ligger ett grågönt gotländskt kalkstensgolv. Till vänster om ytterdörren finns en gästtoalett.

Förvaringsutrymmet är platsbyggt bakom skjutdörrar i oljad ek som smälter väl in med det specialtillverkade Kährs ek-stavparkett-golvet i holländskt mönster som är genomgående i villan. Golvet som är mycket vackert är oljebehandlat och speciellt anpassat för att fungera med det vattenburna golvvärmesystem som behagligt sprider värme i huset. Fönsterbänkar genomgående i marmor.

Från entrehallen nås arbetsrummet, det första vardagsrummet, halvtrappan som leder till det andra vardagsrummet samt köket.

Arbetsrummet har ett stort fönster mot söder, grönmålade väggar, platsbyggd bokhylla med generös underförvaring. Här har många goda idéer tagit form. Rummet disponeras idag även som lekrum och gästrum med praktisk bäddsoffa.

Vardagsrummet i entréplanet är ljust och rymligt, har utgång till altan i söder. I rummet finns också en öppen spis och extra volym fås av den öppna planslösningen mot halvtrappan upp.

Köket från Ballingslöv går i grått med bänkskivor i vit marmor. Maskinell utrustning från Siemens. Här finns också kokhett vatten direkt ur separat kran (med barnlås) samt kran för filtrerat, kylt och kolsyrat vatten. Centralt i köket den stora köksön där familjens vardagsmåltider med fördel intas. Stora fönsterpartier i tre vädersträck släpper in mycket ljus. Från köket leder altandörr till uteplats med kvällssol. Köket står även i direkt förbindelse med källaren.

Vardagsrummet en halv trappa upp från entréplan har generös takhöjd, öppen spis och öppen planlösning som tar hela etaget i anspråk. Här finns pardörrar i glas som leder till uteplatsen i sydväst. För närvarande inrymmer rummet lounge, matsal och bibliotek med platsbyggd bokhylla.

Vidare från vardagsrummet leder halvtrappa upp till den avskiljda sovrumsavdelningen. I detta plan finns en övre hall, ett badrum som byggdes av den föregående ägaren, ett barnsovrum samt Master Bedroom med balkong, klädkammare, gott om garderober. Master Bedroom har ett eget stor badrum som byggdes 2016 i högsta klass med golv i svensk kalksten, väggare i mosaik från Italienska Bisazza, specialbeställd kommod i solid ek med handfat nedsänkta i en vacker marmorskiva samt infällda kranar från danska Vola.

Ytterliggare en smart funktion är tvättnedkastet som från den övre hallen transporterar smutsiga kläder direkt ner i tvättkorgen i källaren.

I övre plan finns två spegelvända barnrum med franska balkonger i sydväst. Dessutom en möblebar övre hall samt en stor klädkammare. Ytterliggare en halv trappa upp finns en oinredd vind att förädla eller nyttja för förvaring.

Källaren som renoverades av den föregående ägaren omkring 1993/1994 har en nedre hall, ett maskinrum, en tvättstuga, en bastu-avdelning samt en groventré. Den maskinella utrustningen har succesivt förnyats, den senaste större investeringen var en ny bergvärmepump som sattes in i samband med renoveringen 2016.

Groventrén är förnärvarande familjens huvudsakliga ingång i huset och här finns gott om plats att torka leriga kläder eller parkera barnvagnar. Eftersom detta rum har egen ingång kan även konfigureras om till en uthyrningsdel eller som Au-Pair-boende med access till eget badrum.

Trädgården har även den genomgått omfattande restauration. Här har fokuset legat på att bibehålla harmoni med huset samt att minimera underhåll. Häckar är till stor del underhållsfria Häggmisplar, marktäckande växter i rabatter för att undvika ogräs mellan thujor, rhododenron, prydnadsträd och buksbom, klättrande murgröna och häckar skapar naturligt insynsskydd till uteplats, nyplanterade fruktträd (plommon och körsbär) blandas harmoniskt med det gamla körsbärsträdet utanför köksfönstret.

De tre uteplatserna är genomgående gotländsk kalksten på gjutna betongplattor, gångar och trappor i Ölandskalksten. Nysatt storgatsten skapar naturliga avgränsningar mellan det olika ytorna. Automatiskt bevattningssystem och robotgräsklippare för gräsmattor.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 ½ plan i halvplan med källare
Byggnadsår:
1949
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Krypgrund, källare
Stomme:
Betong, Lecahålsten, Tegel, Trä
Bjälklag:
Betong
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Tegel
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
Isolerglas samt 2 glas kopplade i bågar
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Övrigt:
I huset är Kylsystem med fläktkonverter installerad (sk naturkyla, frikyla, komfortkyla)
Renoveringar
Renoveringen som genomfördes 2016 hade primärt två mål. För det första att bibehålla och förstärka husets ursprungliga charm enligt Sixten Magnussons grundidé. För det andra att nå samma standard som i ett nyproducerat hus med bekvämligheter som golvvärme, AC och varmvattencirkulation (snabbt varmvatten i alla kranar). Renoveringen har utförts nogrannt och väldokumenterat av fackmän och håller högsta klass.

2016
Tvättning av takpannor
Hel fasadrenovering (ny puts, nya plåtar i koppar runtom, målade vindskivor)
Hel fönsterrenovering (djuprenovering inkl borttagning och byte fönsterkitt)
Ny bergvärmepump, varmvattenberedare och ackumulatortank
Nytt värmesystem (vattenburen golvvärme i hela huset)
Nya golv (200kvm), Kährs specialtillverkade ek-stavparkett i holländskt mönster
Nytt badrum (master)
Ny utbyggnad med ny entré, balkong, hall och gästtoalett
Nytt kök (ballingslöv)
Stora delar av el utbytt, nytt LAN nätverk på fiber, rör högtalare (kök, v-rum, tv rum)
Nya uteplatser (gotländsk kalksten, hårdfog på betongplatta), kantstensättningar, grusgångar, nya häckar/växter/träd, stengångar, spaljeer, carport etc.
Nya ytskikt i samtliga rum.

2008
Ny dränering alla sidor utom baksida (baksida dränerad ca 1992)
Ny avloppsstam och huvudvattenledning från gata till källare (genom krypgrund)
Krypgrund (avfuktare, isolering, etc.)

2002/2003
Lilla badrummet

2000
Nytt tak (tvättat 2016 av takfirma)

1993/1994
KällareTomten
Tomtarea 2 037 m² (friköpt). Tomten: plan lättskött, trädgårdstomt anlagd med lågt underhåll som mål. Sprinklersystem (med apparatur för ökat vattentryck) samt robotgräsklippare medföljer. Uteplats Tre insynsskyddade uteplatser anlagda i gotlandskalksten på gjuten betongplatta. Balkong med access från master bedroom.
Bilplats
Tomten har två parkeringsplatser för bil. Vid infarten på tomtens norra del finns parkeringsplats med carport. Vid infarten vid den södra finns en gårdsplan med plats för ett flertal bilar. Här finns också ett cykelförråd.

Säljaren har tagit fram planer för ett attefallshus som med fördel kan placeras där cykelförrådet ligger idag. På detta sätt kan attefallshuset få egen parkering. Mäklaren kan på begäran skicka dessa planritningar.
TV och bredband
TV:
TV via fiberanslutning
Internet:
Fiber
Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen