Till salu

Enebyberg
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Askvägen 5

Gedigen 50-tals tegelvilla med ett härligt högt och fint läge uppe på berget med fin utsikt. Underbar naturtomt.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:145 kvm Biarea:60 kvm Tomtareal:2 069 kvm

Med ett tyst lugnt läge ligger denna tidstypiska och väl underhållna 50-talsvilla om 1 plan med källare som till övervägande del är inredd. Upphöjt högt soligt läge med fantastisk utsikt och vy över nejden.

I denna villa, med det höga ljuvliga läget upplever du verkligen en härlig känsla av frihet och att vara "ett med naturen". Här bosätter du dig mycket för läget och tomtens skull och skulle du en dag växa ur huset finns oanade möjligheter att förverkliga dina husdrömmar och förädla denna fastighet med tillbyggnader både på tvären och höjden då detaljplanen för husstorlek m.m. är mycket generösa.

OMRÅDET

Dessa kvarter är den äldsta delen av Enebyberg med mestadels äldre villabebyggelse. Villan ligger med omedelbar närhet endast 100-talet meter till flera populära skolor och dagis, utan att behöva passera några trafikerade vägar. Även gångavstånd till kommunikationer med bussar vid Enebybergsvägen och Roslagsbanan som tar dig in till Östra station på en kvart. Affärer och serviceutbud finns i nya expansiva Eneby Torg och Enebyängen eller med bil några minuter bort till antingen Täby Centrum eller Mörby Centrum.


Rumsbeskrivning

Mitt i villaidyllen i dessa eftertraktade kvarter ligger denna röda tegelvilla med upphöjt högt och soligt läge. Anlagd uppfart till huset och där tar en murad och delvis gjuten trappa vid som leder till entrén.

ENTRÉPLAN

Entré och entréhall med ljusgrått klinkergolv. Entréhallen övergår till en inre central hall. Till höger i entréhallen ligger det nyrenoverade (2013) och mycket fräscha duschrummet/toaletten. Duschrummet har kakel på väggarna och klinker på golvet med elgolvvärme.


Till vänster i entréhallen ligger ett trivsamt matrum och i direkt anslutning till köket. Matrummet har ett fint 3-delat fönsterparti och med ett härligt ljusinsläpp i matrummet och dessutom med fin rogivande och behaglig utsikt över tomt och grannskap. Köket som ligger innanför matrummet är sobert och går i vitt. Köket renoverades partiellt 2013 med bl.a. nya köksluckor. Den maskinella utrustningen är från 2010. Köket har generöst med låd- och skåpsförvaring och det är stora bänkytor för matlagning m.m. Det ligger parkettgolv i matrummet och köket.

Från köket når man vardagsrummet vilket man gör även från den inre hallen. Planlösningsmässigt är det alltid uppskattat att man kan gå runt "hall-matrum-kök-vardagsrum-hall". Vardagsrummet är rymligt med en murad öppen spis centralt placerad. Öppna spisen bidrar till en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man höra brasan spraka och vila ögonen på elden. Fönster i två väderstreck och glasade altandörrar leder ut till mysig altan med skyddande skärmtak. Altanen är helt fri från insyn och med fin närkontakt med tomten - här kännar man sig som verkligen som "ett med naturen". I vardagsrummet finns plats för en rejäl matsalsgrupp. Vackert stavparkettgolv i vardagsrummet.

Tre sovrum i detta plan i varierande storlekar. Två av sovrummen har fasta inbyggda garderober. Parkettgolv i sovrummen.

KÄLLARPLAN

Från hallen leder trappa ner till källarplanet. Källarplanet är delvis inrett till boyta c:a 45-50 m² med allrum/sovrum och gästrum som båda har ljusinsläpp från källarfönster. Ett av rummen är rejält stort med både plats för soffmöbel, TV och större säng och är ett perfekt tonårsboende. Mellan det stora sovrummet och gästrummet finns ett rymligt klädförråd. Under trappan finns en separat toalett.

Ljus stor tvättstuga som renoverades 2003. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från 2010. Praktisk bänk och vask för klädvård. Klinker på golvet med elgolvvärme.

Ett större förrådsrum och ett mindre förrådsrum (f.d. bastu). Matkällare. Från källarhallen har man direktaccess till garaget som ligger i huset.


Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 plan m inredd källare
Byggnadsår:
1955
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Betong
Fasad:
Tegel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glasfönster kopplade (några 3-glas isoler)
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Luft-/vattenvärmepump, vattenburen värme
Tomten
Stor fantastiskt tomt som till övervägande delar är av naturkarakatär med egen "skogsbacke" med bl.a. blåbärsris och berg i dagen. Tomten ligger högt och soligt med härlig utsikt och vy över nejden. Tomtarea 2 069 m² (friköpt). Uteplats Altandäck med söderläge och utgång från vardagsrummet. Altanen ligger helt fritt från grannars insyn och man har en mycket fin blick över egna naturtomten.
Altanen ligger skyddat under tak.
Övriga utrymmen
Förrådsbod.
TV och bredband
TV:
TV via bredband/villafiber.
Internet:
Villafiber indraget.
Övrigt

Av angiven boyta om 145 kvm är 43 kvm inredd “boyta” i källarplanet, men golven ligger under marknivå. Enl. normal svensk standard definieras dessa 43 kvm som biyta av skälet att golven ligger under marknivå.Bruksanvändningen är boyta och det är av det skälet som 145 kvm är angivet som villans boyta. Uppmätt boyta är på entréplanet är 102 kvm och uppmätt biyta (hela källarplanet inkl. garage) är 103 kvm.

Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen