Danderyds mest anlitade mäklareDjursholm | Stocksund | Danderyd | Enebyberg
Visas Sön 19 sep kl 13:00–14:00

Jägarbacken 16 Danderyd - Nora


Typ: Villa
Rum: 8 rum och kök, varav 4 sovrum
Boarea: 236 kvm. Areauppgifter enligt mätning.
Biarea: 40 kvm
Tomtareal: 1 106 kvm
Pris: 17 900 000 kr
Visning:

Välkommen på visning. Anmäl gärna. Sön 19 sep kl 13:00 - 14:00
Välkommen på visning! Mån 20 sep kl 17:30 - 18:15
Magnus Engdahl

Magnus Engdahl

Ansvarig mäklare

Bilder


Planritning


Karta


Beskrivning


Välkommen till Nora och denna tilltalande funkisvilla i topp-skick. Jägarbacken är en liten lokalgata som korsar Noraberget, utan genomfartstrafik mitt i den barnvänliga idyllen.

Villan som uppfördes 1936 är i funkisstil och mycket väl omhändertagen. Utmärkt planlösning med rymliga umgängesytor i entréplan, fyra bra sovrum och exklusivt badrum i övre plan, ett helt nybyggt spa och möjlig uthyrningsdel i källaren. 2009 byggdes villan till med ett stort kök med stora glasskjutdörrar som gör gränsen mellan ute och inne väldigt tunn. Köket som är extremt påkostat har alla bekvämligheter med full maskinpark från Gaggenau.

Tomten är planerad av landskapsarkitekt från Form & Funktion. Den är plan och insynsskyddad med välplanerade murar, granitbeklädda gångar och trappor. Prunkande grönska och trevliga plana gräsmattor.

Fastigheten ger ett mycket trevligt intryck som måste upplevas på plats. Bergvärme och solpaneler borgar för låga driftskostnader. Nästa ägare får en rymlig, välvårdad och omsorgsfullt omhändertagen villa, ett drömboende av högsta klass.

Gå-själv-till-skolan-avstånd till populära Baldersskolan och Kyrkskolan samt flertalet omtyckta förskolor i närområdet. För äldre barn finns högklassiga högstadie- och gymnasie-skolor på nära håll. Nära också till Kvarnparksbadet endast ca 500 meter från familjevillan. Söndagspromenaden eller joggingrundan sker med fördel längs den ljuvliga strandpromenaden som sträcker sig flera kilometer mellan Stocksundsbron och Sollentuna. Rekreation i skog och mark, bär-/svamplockning eller hundpromenaden kan också ske i stora Rinkebyskogen som är endast är några minuter bort.

Rumsbeskrivning


En härlig funkisvilla från 30-talet, tillbyggd 1980 och 2009, med mycket "funkiskänsla" bevarad. Hela villan är i topp-skick och har renoverats och moderniserats löpande genom åren.

I stort sätt alla ytskikt är renoverade. Genomgående vackra stavparkettgolv. Storslaget platsbyggt kök och helkaklat badrum på övre plan dessutom helkaklad ny kombinerad SPA-avdelning med bastu och tvättstuga i källaren färdigställd 2021.

ENTRÉPLAN
Rymligt kapprum / entréhall med klinkergolv, golvvärme och platsbyggda garderober. Från kapprummet kommer man vidare till en inre hall med trapphus upp till övervåningen och ner till källaren. I inre hallen finns gästtoaletten. Härligt luftig och trevlig sällskapsdel med fyra rum i fil; TV-rum, matsal, vardagsrum, kök i tillbyggnaden. Det tidigare köket är nu matplats/pantry.

Det arkitektritade, platsbyggda köket har vattenburen golvvärme och är utrustat med kyl, frys, ugn, ångugn, tallriksvärmare och bred induktionshäll från Gaggenau. Diskmaskin från Miele. Separat kran med iskallt, kolsyrat vatten. Köksfläkt infälld i köksön med rör ingjutet i plattan och med motorn på utsidan av huset som ger extremt tyst drift av fläkten. Vinkyl samt separat lådkyl. Bänkskivan i köksön är extremt stor och utförd i svart granit.

ÖVERVÅNING
Övre hall, duschrum, fyra bra sovrum och soldäck. Duschrummet som är renoverat 2015 är helkaklat och har stor inglasad dusch, kommod, och vägghängd WC. Avloppet är dimensionerat för att klara tömning av ett badkar för den familj som hellre badar än duschar. Det större föräldrasovrummet är indelat i sovrumsdel och walk-in-closet. Ett av barn-sovrummen har egen balkong. Sovrummet direkt till höger om trappan har utgång till soldäcket. Soldäcket har sol från morgon till kväll och är praktiskt taget fritt från insyn. Räcket runt soldäck har tillverkats efter husets ursprungliga räcke för att bibehålla funkiskänslan i byggnaden.

KÄLLARE
Nedre hall med klinkergolv och golvvärme (2021). I anslutning till hallen finns toalett. Helt nybyggd (2021) spa-avdelning med dusch, bastu och badkar samt kombinerad tvättstuga med golvvärme. Det före detta garaget används idag som allrum/TV-rum, här finns också ett gästrum. Utrymmet kan med små medel förändras till inkomstbringande uthyrningsdel eller generationsboende. Pannrum med förrådsmöjligheter.

SOLPANELER
2018 installerade Svea Solar 38 st solpaneler på taket. Solpanelerna producerar ca 8000 kWh per år och det som inte användas säljs enligt avtal till eOn. Under 2020 såldes ca 2900 kWh. Den som kör elbil har möjlighet att utnyttja mer av den egenproducerade elen.

CMVILLA4L8QPAFR3DO141D6{tuid}

Byggnadssätt


Byggnadstyp: 2 plan med källare
Byggnadsår: 1936
Mark: Mursten
Grund: Grundsulor, betongplatta
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Takbeklädnad: Papp
Plåtarbete: Plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem: Bergvärme

Renoveringar


Förra ägaren byggde ut huset i början av 80-talet i tre plan med stort sovrum på översta planet, TV-rum och hall på entréplanet och ett större garage med extra rum innanför i källarplan.
Nuvarande ägare förvärvade huset 2003 och har gjort följande förändringar:

2003
+Uppregling av vägg i stora sovrummet och nya walk-in-closet.
+Tätning av rökkanaler (från oljepanna och öppen spis).

2006
+Skiljevägg sätts upp i garaget för att få ett förråd längst in.
+Väggar och tak målas och heltäckande matta läggs på golvet för att få allrum/TV-rum.
+Bergvärme ersätter olje-eldningen. Ett borrhål om 200 meter.
+Dränering och isolering av husets långsida mot baksidan och framsidan huset fram till yttertrappan (grunden visade sig vara torr och fylld med sprängsten).
+Tomten schaktas om och stödmur byggs vid garaget och runt den majestätiska granen så att en plan gräsyta kunde anläggas på baksidan.

ca 2007
+Taket läggs om med ny papp.

2008
+Mur mot gatan byggs
+Kallförråd för trädgårdsredskap byggs.

2009
+Huset byggs ut med ca 20 kvm och övre kortsidan grävs fram och isoleras.
+Platsbyggt, arkitektritat kök i den tillbyggda delen med vattenburen golvvärme, kyl, frys, ugn, ångugn, tallriksvärmare och induktionshäll från Gaggenau, diskmaskin från Miele, separat kran med iskallt, kolsyrat vatten, köksfläkt med rör ingjutet i plattan och med motorn på utsidan av huset.
+Soldäck med funkisräcke och altan byggs i övre plan.

2011
+Huset blästras, får ny puts och målas vitt. Fönster och ytterdörr målas.

2012
+Markiser och infravärmare installeras utanför glasdörrarna i köket.

2013
+Ny tvättmaskin och torktumlare från Miele
+Stambyte med nya avloppsrör inomhus, samt ny service till gatan.
+Infarten byggs om för att skapa en stor, bred, stenbelagd uppfart. Landskapsarkitekt anlitas för att anlägga murar, granitbeklädda gångar och trappor samt plantering av träd och växter.
+Ny gäst-WC på entréplanet.
+Ny toalett i källaren byggs i det som tidigare var matkällare.

2015
+Nytt badrum på det övre planet. Avloppet är dimensionerat för att klara tömning av ett badkar.

2016
+Ny köksfläkt från Witt

2018
+Byte av isolering på vind.
+Solcellspaneler installeras.

2019
+Bastu och omklädningsrum byggs i det gamla pannrummet. I bastun finns en panel med infraröd värme som vårdar ryggen.

2020
+Hela entréplanet renoveras med nya tak i inre hall, trapphus och matsal. Väggar, tak och snickerier i entréplan målas.
+Gamla entréhallen rivs och det byggs in nya garderober, nytt tak med spotlights, nya väggar och klinkergolv med golvvärme.

2021
+Nytt badrum kombinerat med tvättstuga byggs
+Sovrummet direkt till höger på övre planet renoveras med nytt tak, inredd garderob och målade väggar.
+Murarna vid entrén renoveras och alla plattor läggs om.

Tomten


Tomt med äganderätt om ca 1106 m². Välanlagd solig trädgårdstomt.

Uteplats


Altan: Utgång från kök till trädäckad altan med sol från öster, söder och väster. Soldäck ovanpå kök med samma solförhållanden.

Övriga utrymmen


Förrådsbyggnad.

Bilplats


Parkeringsplats för upp till 6 bilar. Bygglov för dubbel carport beviljad, men genomförandetiden har löpt ut.

TV och bredband


TV: Parabol samt via fiber Internet: Via fiber

Driftskostnad


Uppvärmning: 16 200 kr
Försäkring: 8 700 kr
Vatten/avlopp: 8 000 kr
Renhållning: 5 600 kr
Hushållsel: 10 000 kr
Summa: 48 500 kr/år

Taxeringsvärde


Taxeringsvärde: 8 637 000 kr (fastställt 2018, värdeår 1959)
Byggnadsvärde: 3 723 000 kr
Markvärde: 4 914 000 kr
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Energideklaration


Status: Utförd
Datum: 2021-09-02
Prestanda: 63 kWh/m² år
Energiklass: D

Servitut/ planbestämmelser


Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa Mm
Planbestämmelser: Tomtindelning Detaljplan

Intresseanmälan


Läs mer

Senaste bostadsobjekten