Till salu

Enebyberg
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Ringvägen 51

Stilren 60-talsvilla i flera halvplan ritad av Sixten Magnusson. Gott skick. Barnvänligt på plan tomt. Utsökt bostadsläge vid parken nära skolor/dagis

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:112 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:46 kvm Tomtareal:1 089 kvm

Efter 50 år i samma ägo erbjuds nu till salu denna stilrena 60-talsvilla ritad av den välrenommerade arkitekten Sixten Magnusson. Signifikativt för honom är uppförande i olika huskroppar förskjutna i halvplanslösningar vilket ger en fin kontakt mellan de olika våningsplanen. Kännetecknande för 60-talsvillor i övrigt är kvalitet med bra materialval och uppförande som gedigna stenhus. Ringvägen 51är inget undantag.

Bra planlösning med sociala ytor på entréplanet och familjedel med 3 st sovrum en halvtrappa upp och ytterligare en halvtrappa upp ligger ett 4:e sovrum på vindsplanet. En halvtrappa ner finns källardel under halva huset.

Villan är väl underhållen och moderniserad efter hand med bl.a. nyare kök och bad. Hela villan är ljus och känns genuint trivsam.

Plan, barnvänlig och insynsskyddad tomt med fina gräsmatteytor för lek och spel. Mycket bra bostadsläge i Gamla Enebyberg och granne med Stig Dagerman-parken.

OMRÅDET

Dessa kvarter är den äldsta delen av Enebyberg med mestadels äldre villabebyggelse. Villan ligger med omedelbar närhet endast 100-talet meter till flera populära skolor och dagis, utan att behöva passera några trafikerade vägar. Även gångavstånd till kommunikationer med bussar vid Enebybergsvägen och Roslagsbanan som tar dig in till Östra station på en kvart. Affärer och serviceutbud finns i nya expansiva Eneby Torg och Enebyängen eller med bil några minuter bort till antingen Täby Centrum eller Mörby Centrum.

Rumsbeskrivning

Entrégång i skifferplattor leder fram till entrén.

ENTRÉPLAN

Entrépartiet har en entrédörr i teak med fönster och bredvid dörren finns ett sidofönster för ljusinsläpp in till entréhallen. Rymlig entréhall med kapprum och gästtoalett till vänster. Både kapprummet och gästtoaletten har fönster. I hallen och kapprummet ligger marmorgolv.

Till höger i hallen ligger trapphuset med en ½ trappa upp till familjedelen med sovrummen och ½ trappa ner till källarplanet.

Rakt fram i hallen leder fram till vardagsrummet. Vardagsrummet har en härlig volym med högt i tak och med stora fönsterpartier så att ljust bara flödar in. Centralt placerat i vardagsrummet finns en murad öppen spis. Öppna spisen bidrar till en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man höra brasan spraka och vila ögonen på elden. Fönster i två väderstreck och glasad altandörr leder ut till stensatt uteplats med bästa söderläge och helt fritt från insyn. I anslutning till vardagsrummet i fil ligger matsal med öppen planlösning mot vardagsrummet. Vackra stavparkettgolv i vardagsrummet och matsalen.

Rymligt och snyggt ekkök. Köket är från Kvänum och totalrenoverades år 2000. Vacker granitskiva, inductionshäll, integrerad kyl och diskmaskin, spotlights samt parkettiljor på golvet. köket nås både från hallen och från matsalen, man kan alltså "gå runt" hall-kök-matsal-vardagsrum-hall.

½ TRAPPA UPP

Sovrumsplan med 3 st sovrum i varierande storlekar och ett nyrenoverat (2010) duschrum. I två av sovrum finns fasta garderobsrader samt i passagen mellan sovrummen finns också garderober och plats för en liten arbets-/syhörna.

Duschrummet är modernt renoverat i sobra färger med stora marmorplattor på väggar och golv. Stor komod med tvättställ och lådförvaring under. Elgolvvärme i duschrummet.

1 TRAPPA UPP / VINDSPLAN

Halvtrappa upp från sovrumsplanet kommer man till vindsplanet. Här kommer man först till en mindre hall. Från denna hall finns 2 st dörrar ut till förrådsvind med stora förvaringsmöjligheter. Ett vindsrum/sovrum 4 på detta plan.

KÄLLARPLAN

Halvtrappa ner från entréhallen kommer men till en källarhall/svale. Till höger finns ett inrett TV-rum alternativt kan detta rum också nyttjas som gästrum.

Från källarhallen når man också en matkällare, en våtrumssektion med tvättstuga, duschutrymme och en bastu. En tvättpelare i tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare nya sedan 2012 och i tvättstugan står också bergvärmepumpen inst. 2007. Duschrummet är helkaklat på väggar och golv och är troligen från 1980-talet.

Garage i huset med direktaccess in till källarhallen.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1-2 plan i halvetage
Byggnadsår:
1963
Mark:
Lättbetong
Grund:
Grundsulor, krypgrund
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Lättbetong
Fasad:
Puts, (delvis träpanel o. tegel)
Takbeklädnad:
Papp
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
Kopplade tvåglas
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (inst. 2007)
Renoveringar
Villa i 1-2 plan med två huskroppar förskjutna i halvplan mellan varandra.
Tomten
Prydlig och fint anlagd trädgårdstomt. Plan och barnvänlig med stora gräsmatteytor för lek och spel. Tomtarea 1 089 m² (friköpt). Uteplats Stensatt uteplats med söderläge. Uteplatsen ligger väl insynsskyddat. Utgång till uteplatsen från vardagsrummet.
Bilplats
Garage i huset samt uppställningsplats för bil på infarten.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen