Till salu

Djursholm - Ekeby
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Birkavägen 11

Tidstypisk funkisvilla från 1936 i hjärtat av Ekeby. Villan är tillbyggd. Fina sällskapsrum i fil. 4 sovr. på samma plan

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:9 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:194 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:81 kvm Tomtareal:1 872 kvm

I hjärtat av gamla Djursholms Ekeby på liten lugn lokalgata ligger denna tidstypiska funkisvilla från 1936 med mycket själ, vackra detaljer och yteffektiv och mycket bra och harmonisk planlösning.

Fina sällskasprum i entréplan med 3 rum i fil, vardagsrum, matsal, bibliotek/TV-rum samt ett stort modernt kök med rejäl matplats. Bra övervåning med 4 st sovrum, 2 st bad-/duschrum samt möblerbar TV-hall/allrum. Traditionell fin källare med bra takhöjd, hobbyrum, tvättstuga och mycket goda förvaringsmöjligheter. Bergvärme ger låga driftkostnader.

Vacker och stor trädgårdstomt som är grönt lummig och insynsskyddad. Barnvänligt med stora gräsmatteytor för lek och spel..

Idylliska, lugna och trivsamma villakvarter med "bullerbykänsla". Nära skolor och kommunikationer bl.a. Roslagsbanan som tar dig till Stockholm Östra på endast 13 minuter.

Rumsbeskrivning

Från Birkavägen genom vita grindstolpar och smidesgrindar kommer man fram till entrétrappan i granit som leder en upp till vacker grön och fin entrédörr och in till ett vindfång.

ENTRÉPLAN

Rymlig och välkomnande ljus entréhall med kappavhängning. Trivsamt inslag i hallen är den öppna spisen med insatskassett, som förutom trevnadsvärdet sprider bra värme vid kulna höst- och vinterdagar. I entréhallen finns också trapphuset upp till övre planet och en gästtoalett. Till vänster i hallen ser man köksentrén och kommer man också till köket och till höger i hallen kommer man till TV-rummet/biblioteket och sällskapsvåningen. Hallen har fint stavparkettgolv.

Sällskapsvåningen består av 3 rum i fil, vardagsrum, matsal och TV-rum/bibliotek i öppen planlösning, dessutom med det stora köket i direkt anslutning till sällskapsvåningen. Skjutdörrar mot TV-rummet/biblioteket. Vackra stavparkettgolv. Hela sällskapsvåningen är mycket ljus och tilltalande och slukar utan bekymmer stora festsällskap och mingelpartyn eller tjocka släkten till högtidsstunder eller bara mysig gemenskap med egna familjen. från vardagsrummet når man ut till det ena altandäcket med soligt och diskret insynsskyddat S/V-läge.

Köket är stort och rymligt med en rejäl matplats för upp till 8-10 personer. Köket har högblanka vita släta skåp och luckor och är från Kvik. Köket totalrenoverades 2009. Kyl/frys i borstat stål (Siemens inköpta 2014). Diskmaskinen är integrerad (Electrolux 2015). Fäktkåpa i rostfritt från Miele och Siemens inductionshäll båda från renoveringsåret 2009. Köket har ett schackrutmönstrigt plastgolv och från köket når man ut till ett av två stycken altandäck med fint söderläge. I köket finns en öppen spis, en riktig stämningshöjare vid fredagskvällens familjesamling och matlagningen.

Från köket når man ett arbets-/gästrum alt. ett 5:e sovrum.

ÖVRE PLAN

Svängd vacker trappa leder upp till en rymlig möblerbar hall, utmärkt plats för en stor platt-TV och mysig TV-hörna. Snygg fast låg bokhylla inkl. elementskydd. Från hallen når man alla fyra sovrummen vilka alla är generöst rymliga. Föräldrasovrummet har en garderobsvägg. Parkettgolv i föräldrasovrummet. Sovrum 2 har ett parkettgolv som är vitmålat och sovrum 3 och sovrum 4 har brädgolv.

Två bad-/duschrum på detta plan. Huvudbadrummet är ljust och stort med vita kakelplattor på väggarna och mörka klinkerplattor på golvet med elburen golvvärme. Badrummet inrymmer kommod med dubbla tvättställ och skåpsförvaring under, hörnbadkar, handdukstork och toalett. Badrummet totalrenoverades 2003.

Duschrum med duschhörna och toalett samt tvättställ. Kakel på väggarna och klinker på golvet med elburen golvvärme.

KÄLLARE

Generellt har källaren en mycket bra och frisk miljö. Mycket bra takhöjd i hela källaren.

Trappan leder ner till en svale med klinkergolv med elburen golvvärme. Från svalen når man en matkällare till vänster och rakt fram övergår svalen till tvättstugan, som också har klinkergolv med elburen golvvärme. I tvättstugan finns torksskåp (2002), nyare tvättmaskin (2011) och en vask. I f.d. pannrummet finns idag bergvärmeanläggningen installerad med en ny bergvärmepump från Thermia och en ny varmvattenberedare båda från 2016. I övrigt fungerar utrymmet som förråd. Ytterligare ett förrådsrum. F.d garaget har gamla gargeporten ersatts med ett fönsterparti och en källardörr för access ut eller in, utrymmet har används som hobbyrum men är för tillfället förvaring.


Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan med källare
Byggnadsår:
1936
Mark:
Betong, slaggplattor, granit
Grund:
Grundsulor (delvis krypgrund)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Betongpannor, plåt
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glasfönster kopplade (delvis 3-glas)
Ventilation:
Självdrag, mekanisk
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (ny bergvärmepump + VV 2016)
Renoveringar
2002
Tomten
Stor plan och barnvänlig tomt med lummig grönska och fritt från insyn. Stora gräsmatteytor. Pittoresk murad gammal brunn finns på tomten. Tomtarea 1 872 m² (friköpt). Uteplats 2 st altandäck
Bilplats
Friliggande dubbelgarage.
Uppställningsplats för flertalet bilar framför garaget.
TV och bredband
Internet:
Villafiber är indraget i huset.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen