Till salu

Sjöberg - Sollentuna
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Koltrastvägen 11 A

Arkitektritad och estetiskt tilltalande familjevilla med ett magiskt högt o. soligt läge på "gräddhyllan" i Sjöberg. Sjöutsikt

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:6 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea:175 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:58 kvm Tomtareal:996 kvm

Med ett magiskt högt och soligt läge på "gräddhyllan" i Sjöberg med härlig sjöutsikt över Edsviken och nejden ligger denna arkitektritade och "påplats"-byggda familjevilla från 1990. Oregelbundna vinklar, utskjutande burspråk m.m. gör villan mycket estetiskt tilltalande.

Stora och fina sällskapsytor på entréplanet med ljus öppen planlösning mellan vardagsrum, matrum och kök. Vitslammad murstock centralt placerad i vardagsrummet med öppen spis med insatskassett. Modernt och sobert Tibro-kök, totalrenoverat 2011 då hela sällskapsdelen i övrigt också renoverades. Utanför sällskapsdelen ligger ett stort altandäck som sträcker sig runt två fasadsidor och på vilken det alltid är sol någonstans på altandäcket från arla morgonstund till sena kvällen. Detta är som ett extra vardagsrum under sommarhalvåret. Här lever man helt ostört och fritt från insyn och här njuter man av lugnet, utsikten och solen. Självklart också den naturliga platsen för grillmiddagen.

OMRÅDET

Sjöberg ligger längs med Edsvikens östra strand - solsidan - med kilometerlånga strandpromenader, bad- och båtliv och i övrigt stora naturområden för rekreation, bär och svamplockning med t.ex. hela Rösjöreservatet med bl.a. Rösjöbadet, löpar- och skidspår, Falkberget och närliggande Vikingaberget ses till vänster från huset, Sätra Ängar m.fl. Skridskoåkning på Edsviken vintertid.

Ett mindre centrum, Sjöbergs centrum ligger 800 meter från huset, här finns en livsmedelsaffär, kiosk, restauranger, frisör, klädbutiker, skräddare m.m. Vid centrum finns också skola och dagis. Ytterligare 2 st dagis ligger i området endast ett par hundra meter från huset.

Tät busstrafik med 607:an tar dig i två olika riktningar till antingen Danderyd och Mörby C, 5-7 minuter (tunnelbana) eller till Sollentuna C (pendeltåg) samt når man flera andra busslinjer.

Rumsbeskrivning

Villan ligger diskret mot gatan och en fin stensatt entrégång till höger leder fram till entrén som ligger skyddat under utstickande takparti.

ENTRÉPLAN

Rymlig entréhall med klinkergolv. Elburen golvvärme i entréhallen. Kappavhängning i anslutning till entréhallen och i hallen leder trappan upp till övre plan. Direkt till vänster i entréhallen finns en helkaklad gästtoalett med dusch.

Till vänster finns också ett arbetsrum alt. sovrum. I entréhallen rakt fram möter man direkt det fina ljusa vardagsrummet med en golvnivå 2 trappsteg ner från hallen vilket ger en extra fin takhöjd och volym i sällskapsdelen.

Sällskapsdelen består av ett mycket rymligt vardagsrum, matrum med burspråk och kök, och ligger i öppen planlösning gentemot varandra. Stora och många fönsterpartier gör hela sällskapsdelen mycket ljus. Vitslammad centralt placerad murstock med öppen spis med insatskassett, en stämningshöjare som bidrar till en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man höra brasan spraka, värmen sprida sig och vila ögonen på elden. I vardagsrummet ryms flera sittgruppor och ges plats och idéer för olika möbleringar. Utanför hela sällskapsdelen ligger det mycket generösa altandäcket med sol hela dagen. Ut till altandäcket kommer man både från vardagsrummet och matrummet.

Köket renoverades 2011 och ligger u-format med öppen planlösning mot matrummet och vardagsrummet. Köket med vita luckor och stommar är från Tibro och är mycket lyxigt och fräscht. Svarta granitbänkskivor. Kyl/frys och ugnspelare med ugn/micro är i rostfritt stål. Diskmaskinen är integrerad och Gaggennau inductionshäll. Extra vattenho invid spisen.

I direkt anslutning vid barbänken ligger matrummet med burspråk. En kul detalj i matrummet är en fast sittbänk i burspråket med lådförvaring under. Från matrummet kommer man ut till den södra delen av altandäcket.

Tvättstuga med en separat groventré. Till tvättstugan kommer man både från hallen och från köket. I tvättstugan finns Miele tvättmaskin och torktumlare c:a 10 år gamla, här finns också frånluftsvärmepumpen installerad (IVT från 2005) samt en extra varmvattenberedare (NIBE) för bubbelbadkaret på övre plan.

ÖVRE PLAN

Trappan till övre plan svänger i vinkel 90 grader upp till en övre möblerbar hall. Övre hallen är mycket luftig med delvis öppet ner till entréhallen och ett ryggåstak. I hallen når man en rymlig klädkammare/förråd.

Till vänster mot gatsidan ligger två likvärdiga sovrum med fasta garderober. Från dessa sovrum kommer man ut till varsina kattvindar.

Föräldrasovrummet ligger till höger och från föräldrasovrummet kommer ut till en mindre balkong med fantastisk utsikt över både sjön och nejden. En speciell och fin detalj är ett vinkelfönster som även är en dörrpassage direkt in till badrummet. Fasta garderober i föräldrasovrummet.

Mycket snyggt och nyrenoverat (2016) badrum. Badrummet har bubbelbadkar, duschhörna med glasdörrar, vägghängd toalett, fin kommod med dubbla tvättfat och skåpsförvaring under samt handdukstork. Badrummet har vita mosaikklinker på väggarna och svarta klinkerplattor på golvet med elburen golvvärme.

Från hallen når man en vindslucka till en förvaringsvind över de båda barnsovrummen.

KÄLLARE

Källaren nås från separat källardörr utifrån. Närmaste delen i källaren c:a 10 m² har gjuten betongplatta med golvvärme. Källaren övergår till outgrävda utrymmen med berg i dagen som också kan nyttjas för förvaring. Delar av huset har krypgrund som nås från källaren.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1,5 plan
Byggnadsår:
1990
Mark:
Leca-sten
Grund:
Krypgrund, delvis gjuten källarplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Kalksandsten
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
3-glasfönster isoler
Ventilation:
Mekanisk från-/tilluft värmeåterv, samt självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Frånluftsvärmepump IVT (inst. 2005)
Tomten
Anlagd trädgårdstomt med ett härligt högt och soligt läge. Tomten är delvis terrasserad med fina murar då tomten ligger i sluttning mot väster och Edsviken. Lummigt grönskande helt fritt från insyn. Några fruktträd. Tomtarea 996 m² (friköpt). Uteplats Stort härligt altandäck som sträcker sig runt delar av villan med väderstreck både i söder och väster. Detta är den ultimata platsen för allt från frukostkaffet, lunchen som grillmiddagen eller för festliga tillfällen som mingelpartyt eller kräftskivan. Utgång från matrummet och från vardagsrummet. Markiser finns monterade och det är räcke runt altandäcket.
Mindre balkong mot väster och Edsviken från föräldrasovrummet.
Bilplats
Friliggande vinterbonat dubbelgarage med förrådsdel. Garaget är 40 m² och har dubbla automatiska och fjärrstyrda garageportar. Uppställningsplatser för 2-3 bilar framför garaget.
Övrigt

Säljaren har låtit ta fram ritningar på en tänkt tillbyggnad. Denna ritning kommer att finnas tillgänglig vid visningarna.

Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen