Till salu

Djursholm
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Sveavägen 23

Funkisvilla från 1930-talet med A-läge i Djursholm. Ljust, luftigt och välrenoverat är ledord för denna stora familjevilla.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:10 rum och kök, varav 5 sovrum. Boarea:238 kvm
Areauppgifter enligt mätning 2017-08-28.
Biarea:111 kvm Tomtareal:2 054 kvm

Ett soligt, ljust och ogenerat läge mitt i hjärtat av Djursholm har denna funkisvilla som är uppförd i mitten av 1930-talet. Villan är tillbyggd och löpande renoverad. Generösa sällskapsutrymmen i öppen planlösnig på entréplanet. 4-5 sovrum på samma plan. Stort modernt kök. Inredd källare. Underbar sydvästvänd tomt. Låga driftkostnader. Perfekt familjevilla för den stora familjen.


Rumsbeskrivning

Välkommen till Sveavägen och idylliska villakvarter mitt i Djursholm med lugnt läge och promenadavstånd till Djursholms torg, skolor och daghem.

Vid huvudentrén möts man av en fin smidesgrind och stolpar i granit, en stensatt gång och stentrappa leder upp till huset med farstukvist under tak. Hallen är luftig med plats för avhängning och direkt till vänster har man ett stort kapprum som rymmer alla ytterkläder och skor för hela familjen. Praktiskt kalkstensgolv och vattenburen golvvärme i detta utrymme. Kapprum och hall byggdes till 2009. Kalkstensgolvet löper vidare in i den inre hallen med förvaringsutrymme och gästtoalett.

Köket är öppet, ljust och fullt utrustat. Köket renoverades 2009 och har vita kökssnickerier från Tibrokök. Köksbänkar i sten vid diskhon och spisen. Ekbänkskiva vid bardisken. Köket är utrustat med extra bred ugn, induktionshäll, hel kyl och frys samt diskmaskin i rostfritt. Vid fönstret finns en platsbyggd hörnsoffa som är en uppskattad och trivsam frukostplats. På golvet ligger ett ekparkettgolv med vattenburen golvvärme. I taket är det infällda spotlights. Från köket når man ett avskilt sovrum/gästrum i direkt anslutning till köksentrén.

Från köket är det öppet in till matsalen som har plats för många middagsgäster. Det är ljust och luftigt i hela sällskapsavdelningen med fiskbensmönstrad ekparkett på golvet. Från matsalen och vardagsrummet är det utgång till terrassen, som har ett helt ostört läge rakt i väster. En del av terrassen är under tak och markis finns också.
I vardagsrummet tronar den pampiga öppna spisen som sprider behaglig värme och skön stämning. Bibliotek med platsbyggd bokhylla och plats för skön läsning.
Från den inre hallen är det trappa till det övre planet. Här finns ett allrum och 4-5 sovrum och badrum.
Allrummet är möblerbart och härifrån når man alla sovrum. På golvet ligger fin fiskbensmönstrad ekparkett. Master bedroom har gott om förvaring i flertalet garderober och utgång till solig balkong. Två av rummen har trägolv och garderober. Det största gavelrummet kan man dela av till två sovrum, se planritning.
Badrummet är rymligt och helkaklat med både dusch och badkar, ljust kakel och mosaik på väggarna, avskilt mellan wc och badkar, dubbelhandfat med förvaring under, duschhörna och bra ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.
Vinden har mycket bra förvaringsutrymme och hela ytan är golvad. Man når vinden från en bekväm trappa i allrummet.

Källarvåningen är inredd och renoverades 2010-2011. Här finns ett stort allrum med parkettgolv och vattenburen golvvärme. Tvättstugan är mycket fräsch med gråa klinkerplattor, tvättho, tvättmaskin och torktumlare från 2017 samt ytterligare en tvättmaskin från 2010 och praktisk bänk som löper längs hela väggen. Helkaklat duschutrymme i tvättstugan. I hallen finns toalett med klinkergolv och målade väggar. Gott om förrådsmöjligheter i både matkällare och pannrum. Garaget är omgjort till förråd för cyklar och trädgårdsredskap. Utgång till trädgården härifrån.

Välkomna till detta härliga hus med plats för den stora familjen.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 pl med källare och vind
Byggnadsår:
1934
Mark:
Betonghålsten, (leca)
Grund:
Grundsulor. (krypgrund)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Galvaniserad målad plåt
Fönster:
3-glas isolerglas
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme
Renoveringar
2003: Badrum övre plan
2004: Nytt värmesystem, ny bergvärmepump, ny varmvattenberedare, tog bort oljepanna och tank.
2008: Dränering med Isodrän, stenkista, grundförstärkning, anläggning parkeringsyta, ny träterrass, Nya grindstolpar i sten.
2009: Tillbyggnad och pålning av tillbyggnad, golvvärme tillbyggnad, nya trappor huvudentré och köksentré samt räcken, fönsterbyten, rengöring takpannor, byte hängrännor/stuprör, tilläggsisolering och putsning av fasad, köksrenovering, golvvärme i kök, platsbyggd bokhylla i biblioteket, plattsättning tomt, smidesgrind, Gunnebo stängsel.
2010-2011: Renovering i källare med ny tvättstuga med dusch, renovering allrum och toalett.
2014: Tog ner vägg i sovrum på övre plan.
2017: Ny tvättmaskin och torktumlare.
Tomten
Uppvuxen trädgårdstomt med fruktträd och lövträd. Tomten är plan och barnvänlig i bästa sydvästläge. Runt huset är det fina stensättningar. Gunnebostängsel och fin häck omgärdar tomten. Tomtarea 2 054 m² (friköpt). Uteplats Stor solig terrass på husets västra sida med utgång från matsalen och vardagsrummet. Här har man en trisam vy över trädgården.
Stor balkong på övre plan med utgång från master bedroom.
Bilplats
Stensatt parkering på tomten för många bilar, kärror eller trailers samt även direkt utanför lite bekvämt och infällt vid vägen för gäster.
Övrigt

DJURSHOLMS CENTRUM

I Djursholm finns ett komplett utbud av högkvalitativa restauranger som Monrads Fisk & Deli, La Piazza, Yolo m.m. Det finns ett stort antal inrednings- och klädbutiker, bagerier, blomsteraffär, bokhandel, optiker, leksaker m.m. Allmänna serviceinrättningar som apotek, banker, hälsocentral, livsmedel, resebyrå, bibliotek m.m. gör att du kan uträtta de allra flesta ärenden här.I slutet av centrumgatan ligger strandpromenaden med ett aktivt bad- och båtliv och många timmars skön promenad längs vattnet.Från Vendevägen går buss till Mörby Centrum och Danderyds Sjukhus för vidare transport över hela Storstockholm. Promenadavstånd till Roslagsbanans hållplats.

BUDGIVNING

Vid budgivning tillämpas en öppen sådan där buden hanteras av mäklaren personligen eller redovisas på internet. Den nya ägaren har rätt att ta del av budgivningslistan där budgivarnas namn och telefonnummer redovisas.Om det kommer in bud till mäklaren efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet är signerat, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som själv avgör om budet ska avfärdas eller antas.Enligt lag råder alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Anders Tjärnvall
Ansvarig mäklare
Anders Tjärnvall
anders@vincent.se
0708-755 170

Anna Alteg
Fastighetsmäklare
Anna Alteg
anna@vincent.se
070-634 41 44

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen