Till salu

Danderyd - Klingsta Park
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Lundblads väg 8

Välkommen till en tidstypisk 70-talsvilla med ett utsökt sjönära bostadsläge nära Edsvikens sköna omgivningar. Bekvämt nära gångavstånd till Mörby C.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 5 sovrum. Boarea:178 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:89 kvm Tomtareal:1 685 kvm

Med mycket eftertraktat bostadsläge finns denna rymliga souterrainvilla med bra och praktisk planlösning till salu. För den som söker ett läge är detta ett gyllene tillfälle. Villan är "påplatsbyggd" av byggmästare 1978 och var ett beställningsverk av nuvarande säljaren och ende ägaren. Villan har god grundkvalitet, men åren har gott och trender och inredningstilar förändrats och det är dags för en ny ägare att slå ner sina bopålar här, sätta sin egen prägel på villan, för att med lite kärlek och modernisering här skapa sig ett utmärkt fint boende och en bra familjevilla.

Villan inrymmer både allrum och sovrum i båda planen och ger därmed flexibla nyttjandemöjligheter. Sällskapsdelen på övre planet är både ljus och rymlig och har en matsalsdel i vinkel. Centralt placerad öppen spis, en stämningshöjare som bidrar till en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man höra brasan spraka, värmen sprida sig och vila ögonen på elden.

Stort allrum/gillestuga i souterrainplanet också med en öppen spis är ett perfekt tillhåll för ungdomarna och deras kompisar för TV-tittande, dataspel och musikdiggande.

OMRÅDET

Mycket centralt och lugnt och sjönära beläget i uppvuxna kvarter med genuin villabebyggelse nära Edsviken. Omgivningarna runt Edsviken är mycket vackra och med bla. annat kilometerlång strandpromenad, bad- och båtliv. Ett kvarter bort (3 min.) finns en ICA livsmedelsaffär och en Deli och pizzeria och andra italienska specialiteter. Nära Danderydsvallen för allehanda idrottsaktiviteter, Kvarnparken med tempererat utomhusbad och traditionella firanden av Valborg, midsommar m.m. Bekvämt gångavstånd c:a 10 minuter till Mörby C med affärs-/serviceutbud samt tunnelbanan och busslinjer.

Rumsbeskrivning

SOUTERRAINPLAN

Entré och entréhall med kalkstensplattor. Kappavhängning i anslutning till entréhallen. Till höger ligger 2 st sovrum alt. gäst-/arbetsrum. Dessa rum har plastmattor. Ett av dessa sovrum når man från entréhallen och det andra nås från allrummet/gillestugan och rummen har också förbindelsedörr mellan rummen. Generöst rymligt och trivsamt allrum/gillestuga med murad öppen spis. Allrummet har brädgolv. Rakt fram i entréhallen finns en gästtoalett med dusch. Detta våtutrymme helkaklades och renoverades år 2000, bl.a. med elgolvvärme. Rymlig tvättstuga med gott om plats för klädvård och inrymmer tvättho, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och en mangel som ingår. Matkällare. Via passage från entréhallen kommer man till det stora dubbelgaraget och innanför garaget finns ett förrådsrum.

ÖVRE PLAN

Övre hall. Till vänster i hallen kommer man intill det fint rymliga och ljust luftiga vardagsrummet med en matsalsdel i vinkel med öppen planlösning. Sällskapsdelen är c:a 50 m². Från vardagsrummet kommer men ut till en solig altan med högt västerläge och liten sjöglimt ner mot Edsviken. Parkettgolv i sällskapsdelen. Invid sällskapsdelen och matsalen ligger köket. Arbetsdelen i köket är u-format och i köket finns en bra matplats. Köket renoverades/förbättrades år 2000 och har klinker på golvet med elburen golvvärme.

Rakt fram i övre hallen finns en gästtoalett som är modernt renoverat år 2010 med mosaiksten och utbyte av sanitetsporslin.

Till höger i hallen ligger en familjedel med tre sovrum och ett badrum. Alla sovrum har bra garderobsutrymmen. Det ligger parkettgolv i föräldrasovrummet och de övriga två sovrummen har plastmatta på golven. Här finns också en stor klädkammare "walk in closet".

Badrummet är i original från byggnadsåret och inrymmer badkar, kommod med dubbla tvätthandfat och skåpsförvaring under, toalett och bidé.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan varav 1 plan i souterrain
Byggnadsår:
1978
Mark:
Lättbetong
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä, lättbetong
Bjälklag:
Lättbetong, trä
Fasad:
Kalksandsten, puts
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glasfönster isoler
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el, luftvärmepump
Tomten
Framsidan mot gatan är en barnvänlig med fina gräsmatteytor för spel och lek. Baksidan är en sluttande naturtomt en egen liten skogsbacke även den spännande och äventyrlig för barnen att leka i. Tomtarea 1 685 m² (friköpt). Uteplats Uppbyggd större altan med högt soligt västerläge och liten sjöglimt ner mot Edsviken. Utgång från vardagsrummet.
Övriga utrymmen
Uteförråd för cyklar, trädgårdsredskap m.m.
Bilplats
Dubbelgarage i huset. Plats för flertalet bilar på uppfarten mot garaget.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen