Till salu

Danderyd - Skogsvik
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Sportstugevägen 6 A

Rymlig och mycket trivsam familjevilla med ett mycket lugnt och diskret läge. Här lever du helt privat utan insyn

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 5 sovrum. Boarea:219 kvm Biarea:32 kvm Tomtareal:956 kvm

Villan är en rymlig 1,5-plans familjevilla som andas trivsel och ger en behaglig "hemma"-känsla. Villan ligger mycket lugnt och diskret på skafttomt från gatan. Här lever man helt privat och fritt från insyn från alla håll.

Rymliga sociala ytor för umgänge med både vänner, släkten och den egna familjen. Sovrum fördelade i båda planen ger flexibla nyttjandemöjligheter för familjen både med små barn som de med lite äldre ungdomar.

Mycket låga driftskostnader.

Fina omgivningar kring Edsviken och Sätra Ängar med kilometerlång strandpromenad för t.ex. söndagspromenaden eller joggingrundan. Också nära till skog och mark vid Rösjöreservatet/Rinkebyskogen för rekreation, bär-/svamplockning eller hundpromenaden. Mycket nära till populära Balderskolan (årskurs 0-3).

Rumsbeskrivning


Stenlagd trappa leder upp till en veranda och entrépartiet som ligger skyddat under taköverhäng.

ENTRÉPLAN

Välkomnande rymlig entréhall med bra förvaringsmöjligheter/kappavhängning. I hallen finns hellkaklad gästtoalett med duschhörna. Vitt kakel på väggarna och klinker med elburen golvvvärme Gästtoaletten renoverades 2005.
I entréhallen är det parkettgolv. Rakt fram i entréhallen kommer man till ett trivsamt kök. Köket är ljust och fräscht och vetter med fönster mot baksidan och söder. Gott om förvaring i skåp och lådor. Mosaik ovan bänkskivor. Köket renoverades 2004. Dubbla kyl/frysskåp inköpta 2014, övriga vitvaror något äldre.

Mycket stort och rymligt vardagsrum med plats för både sittgrupper och matplatsdel. Stora fönsterpartier längs med hela baksidan ger ett fint ljusinsläpp. En kakelugn i vardagsrummet sprider både trivsel och så här års. Med öppen planlösning till vardagsrummet ligger ett bibliotek. Från vardagsrummet kommer man ut genom dubbla altandörrar till ett soligt altandäck med bästa läge.

Till höger från hallen ligger 2 st bra rum, det ena nyttjas idag som arbetsrum och det andra används som sovrum. Från arbetsrummet leder dubbla altandörrar ut till altandäcket.

Till vänster i hallen finns tvättstugan.


ÖVRE PLAN

Trappan till övre plan leder upp till ett stort och trivsamt allrum/TV-rum med utgång till balkong. Vackert massivt brädgolv. Klädkammare.

Sovrummen ligger i gavlarna. Ett naturligt föräldrasovrum med hel garderobsvägg av spegelskjutdörrar. Två barnsovrum i den andra gaveln, men där man idag öppnat upp väggen mellan dessa två sovrum och gjort det till ett sovrum med alkov. Dessutom skapades då också ett förrådsrum. Mycket enkelt att återskapa till två sovrum. Brädgolv även i sovrummen.

Bad-/duschrum med hörn bubbeladkar, duschhörna, toalett, kommod med dubbla tvättställ och skåpsförvaring under. Bastu. badrummet är från 1989.

KÄLLARE

Från entréhallen leder trappa ner till en källaredel under mindre del av huset som består av ett förrådsrum där bl.a. varmvattenberedaren finns installerad, och garage. Garaget har en fjärrstyrd automatisk port.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källardel
Byggnadsår:
1979, 1989
Mark:
Leca-sten
Grund:
Betongplatta
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä, (betong ovan garage)
Fasad:
Träpanel
Takbeklädnad:
Glacerade tegelpannor, plåt
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
3-glasfönster isoler
Ventilation:
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el, luftvärmepump
Renoveringar
Tillbyggnad och inredning av övervåning 1989.
Tomten
En varierande tomt som delvis är en anlagd trädgårdstomt med bl.a. gräsmatteytor och delvis naturtomt. Skafttomt med area 956 m² (friköpt). Uteplats Stort altandäck med soligt söderläge. Utgång till altandäcket från vardagsrummet.
Altandäcket sträcker sig runt husknuten mot västergavlen där sista kvällssolen når ner.

Balkong med söderläge med utgång från allrummet på ö.v.
Övriga utrymmen
Vidbyggt förråd för trädgårdsutrustning vid huset österghavle.
Två förråd i anslutning till carporten för cyklar m.m..
Bilplats
Garage med fjärrstyrd automatisk port (tillverkad 2011).
Carport. Plats för flertalet bilar på infarten.
TV och bredband
Internet:
Villan är ansluten med villafiber.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen