Till salu

Berga - Ösby
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Gamla Kyrkvägen 27

Gedigen tidstypisk 50-talsvilla med spännade arkitektur i två byggkroppar förskjutna i ½-plan. Välvårdat original med oanade möjligheter.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:9 rum och kök, varav 6 sovrum. Boarea:196 kvm Biarea:90 kvm Tomtareal:1 190 kvm

Välkommen till en gedigen tidstypisk 50-tals villa. Tilltalande läcker arkitektur med två byggkroppar förskjutna i halvplan mellan byggkropparna, ger en mycket trevlig och spännande planlösning med flexibla nyttjandemöjligheter.

Villan är rymlig med stora sociala ytor med bl.a. generöst vardagsrum och matsal och stora hallar. Möjliga 6 st sovrum. Hobbyrum. Vidbyggt garage.

Slutet 50-tal och 60-talsvillor kännetecknas av kvalitet och gedigenhet med hög materialstandard från tiden t.ex. stenmaterial i väggar och stomme, marmor på vissa golv och fönsterbänkar, kärnvirke i fönster m.m. Villan har varit i samma familjs ägo sedan 1962 och huset är välvårdat men har äldre standard, det mesta i orört original från byggåret. Villan har mycket goda förutsättningar att förädlas till att bli ett trendigt och fint familjehem för den moderna familjen efter en renovering/modernisering.

Utmärkt bostadsläge i Berga, med bekvämt gångavstånd till Mörby Centrum med service, affärer och bussar eller vidaretransport med tunnelbanan eller för pendlaren är även Roslagsbanan vid Ösby stn ett alternativ.
Här möts stad och land och 20 minuter från innerstadspulsen och du är mitt i villaidyllen i uppvuxna lugna villakvarter.Rumsbeskrivning

Huvudentré på husets östra sida. Trappa som är stensatt med skiffer upp till gedigen entrédörr.

ENTRÉPLAN:

Vindfång med garderob. Vindfånget övergår in till en stor välkomnande och möblerbar hall med marmorgolv. Kapprum samt gäst-wc i anslutning till hallen.

Till vänster från hallen finns ett härligt rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier, parkettgolv och utgång till uteplats/loggia med skyddat soligt syd/väst-läge. Vardagsrummet har fin öppen spis och ett sluttande tak med extra takhöjd.

Rakt fram från hallen ligger matsalen, även denna är generöst rymlig. Matsalen har också parkettgolv och ytterligare en dörr mot passage mot köket.

U-format kök med matplats. Gott om arbetsytor och förvaring i skåp och lådor. Köket har äldre standard.

Ett sovrum/arbetsrum på entréplanet.

½ TR. UPP:

Fin trappa i ek leder upp till detta halv-plan. Här finns 2 st rum med fasta garderober, sovrum eller möjligt TV-rum/allrum. Mellan dessa rum finns en separat toalett.

1 TR. UPP:

Från vilplanet leder halvtrappa upp till övre planet. Här finns 3 st sovrum, alla med fasta garderber. Rymlig klädkammare/dressingroom. Balkong mot öster med utgång från kladkammaren.

Helkaklat badrum med badkar, wc, bidé och tvättställ. Originalskick från byggåret..


KÄLLARE ½ NER:

Trappa beklädd med klinker leder ner till första källarplanet vilket inrymmer hobbyrum, tvättstuga och ett wc-rum med dusch. Groventré från baksidan.

KÄLLARE 1 TR. NER:

Svale, pannrum med bergvärmepumpen med plats även för förvaring, matkällare. Från denna delan av källaren når man också ett outgrävt utrymme om c:a 20 kvm som kan nyttjas för förvaring.

--------------------------------

Vidbyggt huset med ingång invid husets huvudentré finns ett mycket rymligt varmgarage med plats för en bil och mycket mer. Högt i tak och goda förvaringsmöjligheter.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1-2 plansvilla med källare
Byggnadsår:
1959
Mark:
Betongsten
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Betong
Fasad:
Tegel
Takbeklädnad:
Betongpannor, plåt
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
2-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (inst. 2002)
Tomten
Plan barnvänlig och lättskött tomt med en blandning av trädgårdskaraktär och naturtomt. Baksidan av tomten är något kuperad. Ogenerat läge utan insyn. Tomtarea 1 190 m² (friköpt). Uteplats Terrass med soligt syd/väst-läge. Delvis skyddat under tak. Utgång från vardagsrummet. Markterrass även på husets östra sida med utgång från passage invid köket.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen