Till salu

Danderyd - Nora Strand
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Syrenvägen 7a

Renoveringsobjekt med utmärkt bostadsläge i Danderyd alternativt villatomt att bygga nytt eget drömhus på i mycket eftertraktade sjönära kvarter

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:8 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea:174 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:112 kvm Tomtareal:987 kvm

Renoveringsobjekt med utmärkt bostadsläge i Danderyd alternativt plan villatomt att bygga nytt eget drömhus på i mycket eftertraktade sjönära kvarter.

Villan är i stort behov av renovering/modernisering men med rätt insatser finns här möjligheter att förädla denna charmiga gamla 30-talsvilla till att återfå liv och bli ett perfekt villaboende efter renoveringen. Men var förberedd på att mycket måste göras.

Suveränt eftertraktat bostadsläge invid Edsvikens glittrande vatten och sköna omgivningar med bad- och båtliv. Det är endast 100-talet meter till Danderyds Båtklubb för den båtintresserade. Längs Edsviken finns kilometerlång strandpromenad för joggingrundan eller söndagspromenaden även nära till Danderydsvallen, tennisbanor och golfbanan för den aktiva familjen.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN
Välkommen till Syrenvägen 7. Direkt innanför ytterdörren ligger ett litet charmigt kapprum härifrån till höger nås ett litet gästrum med separat tvättställ och garderob (en före detta pigkammare). Till vänster via en vacker glasdörr från kapprummet nås en inre hall. Här finns Gäst-WC, trappa till övervåningen, en garderob och vidare passage till villans sällskapsytor och kök.

Salongen har ett mycket vackert men slitet fiskbensmönstrat parkettgolv. Här finns en braskamin, en altandörr och stora fönster som släpper in mycket ljus. Matsalsdelen av salongen står i direkt förbindelse med köket.

En halv trappa ner från salongen ligger vardagrummet som byggdes till 1952. Tyvärr har det genom åren uppstått vissa sättningsskador i detta utrymme som i övrigt är ett riktigt trevligt rum. Här ligger också fiskbensparkett och här finns utgång till altanen.

Köket har rejäla arbetsytor, gott om förvaring, ett klassiskt skafferi och matplats för 4-6 personer. Invid köket finns också en entré samt trappa ner till källaren.

ÖVERVÅNING
Trappan från hallen i entreplan landar i en möblerbar övre hall med utgång till terrassen över gästrummet. Vidare finns i detta plan tre bra sovrum och ett slitet badrum. Sovrummen är utrustade med garderober och gott om förvaringsmjligheter. Terrassen har perfekt kvällssol.

KÄLLARVÅNING
Nedanför källartrappen finner vi pannrummet som rymmer oljepanna och tank. Här finns också en bra matkällare, en rymligt tvättstuga (med minibastu), en ordentlig verkstad. Gott om förrådsutrymmen och utgång till det vidbyggda dubbelgaraget. Garaget tillkom 1968 och är enligt uppgift ett EDSBY-garage, tillverkat av Gunnarsson & Co.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan med källare
Byggnadsår:
1939
Mark:
Betong
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Liggande träpanel och puts
Takbeklädnad:
Taktegel
Plåtarbete:
Koppar och galvaniserad plåt
Fönster:
2-glasfönster
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Olja och luftvärmepump
Renoveringar
2010 Luftvärmepump
1968 Garage
1952 Utbyggnad
Tomten
Tomtarea 987 m² (friköpt). Uteplats Uteplats 1: Altan
Uteplats 2: Terrass.
Bilplats
Bilplats 1: Dubbelgarage.
Bilplats 2: Uppfart.
TV och bredband
TV:
TV-antenn.
Internet:
ADSL.
Övrigt

Med anledning av att huset har omfattande renoveringsbehov och skicket är allmänt dåligt har säljaren ej låtit förhandsbesiktiga fastigheten. Blivande köpekontrakt kommer att innehålla en total friskrivning. Köparen uppmanas och uppmuntras att innan köp låta göra alla de undersökningar av fastigheten som friskrivningen motiverar.

Magnus Engdahl
Ansvarig mäklare
Magnus Engdahl
magnus@vincent.se
070-776 78 77

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen