Till salu

Danderyd - Enebyberg
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Gethagsvägen 4b

Smakfullt renoverad familjevilla i gamla Enebyberg i mycket bra skick. Luftiga sällskapsutrymmen, 4-5 sovrum. Solig tomt, garage. Nära kommuniktioner.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:148 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Tomtareal:910 kvm

I eftertraktade "Gamla Enebyberg" ligger denna charmiga villa som påminner om en skånelänga. Villan är mycket välskött och smakfullt renoverad med tidlösa materialval. Öppna och luftiga sällskapsutrymmen, stort kök, 4-5 sovrum och badrum på båda planen. Garage som kan inredas. Solig och plan sydvästvänd tomt med fina uteplatser.

Dessa kvarter är den äldsta delen av Enebyberg med en blandad bebyggelse av äldre och nyare villor. Villan ligger med närhet och gångavstånd till populära skolor och barnomsorg. Nära till kommunikationer med bussar vid Enebybergsvägen och Roslagsbanan som tar dig in till Östra station på en kvart. Affärer och serviceutbud finns i nya expansiva Eneby Torg och Enebyängen eller med bil några minuter bort till antingen Täby centrum eller Mörby centrum.

Rumsbeskrivning

Vid huvudentrén möts man av en fin smidesgrind och stolpar i granit, en stensatt slingrande gång av gatsten leder fram till entrén med vackra dubbeldörrar.
Hela entréplanet genomgick en totalrenovering under 2003. Villan har löpande renoverats och är i mycket gott skick.

Hallen är öppen och luftig med kapprum, gästwc och en platsbyggd bänk. På golvet ligger ett vintage kalkstensgolv från Skåne med golvvärme. Kalkstensgolvet löper vidare in till matplatsen och köket. Inbjudande ektrappa till övre plan vid matplatsen med vidhängande platsbyggd förvaringsmöbel i ek.

Stilrent kök med platsbyggda vita snickerier. Köket är luftigt och utrustat med stor vinkyl, kyl och frys i rostfritt, bänkskiva i ek och praktisk rostfri diskbänk, häll, varmluftsugn, fläkt i rostfritt, integrerad diskmaskin och kaklade väggar. Från köket är det utgång till baksidan av trädgården. Bra förvaringsutrymme under trappan som nås från köket.
Rymlig och trivsam matplats vid fönstret.
I taket vid matplatsen löper en fris med infällda spotlights och uppåtriktat ljus vid kanterna som ger en ombonad känsla.

Från köket når man ett sovrum/tv-rum, ett stort badrum och tvättstuga. Sovrummet har platsbyggd förvaring och dubbelsäng får plats här. Ekparkett på golvet och spotlights i taket.
Helkaklat badrum/sparum som känns lyxigt med både dusch och Jacuzzi. Fräsch bastu som är fint ljussatt. I badrummet finns wc, golvvärme, handfat med marmorskiva och förvaring under. Fönster för extra ljusinsläpp och fönsterbräda i marmor.
Tvättstugan är kaklad med klinkergolv och här finns tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare, tvättho, spotlights, förvaringsskåp och bänkar.

På andra sidan hallen ligger sällskapsavdelningen med vardagsrum och bibliotek. Vardagsrummet är öppet och ljust med plats för både matsalsdel och soffhörna. Från vardagsrummet når man biblioteket med dubbeldörrar och platsbyggda bokhyllor. På golvet ligger ett fint parkettgolv i oljadek och i taket är det infällda spotlights mellan takbjälkarna.

Till övre plan är det en bred ektrappa. Här kommer man upp till ett allrum och härifrån når man sovrum, klädkammare, förråd och duschrum. På vardera gavel finns sovrummen och i två av sovrummen finns platsbyggd förvaring. Det största sovrummet kan delas till två och man får fyra stora sovrum om man önskar. Se alternativ planlösning. På övre plan är det fina parkettgolv i borstad lack. Bra förvaring i klädkammare och förråd. Duschrummet är helkaklat med golvvärme, duschhörna, wc, handfat med förvaring, handdukstork och fönster.
Från hallen är det taklucka till vinden.

Tomten är plan och barnvänlig. Framför huset har man anlagt två uteplatser på vardera sida om entrén. Ena sidan har en rundel med avenbokshäck och singel. På den andra sidan är uteplasen trädäckad med en putsad mur som avgränsning.
Garaget är putsat och i samma stil som huset. Garaget har elport och plats för en bil. Vatten och avlopp finns indraget om man vill inreda garaget till bostadsyta.
Välkommen till denna charmiga familjevilla med alla rätt.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan
Byggnadsår:
1969
Grund:
Betongplatta på marken
Stomme:
Lättbetong
Bjälklag:
Trä på övre planet, betong på entréplanet
Fasad:
Puts
Takbeklädnad:
Lertegelpannor, enkupiga
Fönster:
Kopplande tvåglasfönster
Ventilation:
Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Direktverkande el
Renoveringar
2017 ny varmvattenberedare
2012 nya parkettgolv övre plan
2010 yttertaket lades om, plåtarbeten, stuprör och hängrännor
2003 gjordes en totalrenovering av entréplanet
1999 duschrummet på övre plan
1997 renoverades fasaden
Tomten
Plan grönskande trädgårdstomt med insynsskyddat läge. På tomten finns äppelträd, körsbärsträd, jasminbuskar och fläderträd . Perennrabatt vid ena uteplatsen. Mot gatan är det en häck av häggmispel och tujabuskar. Tomten är barnvänlig med sol hela dagen. Fina gångar av gatsten till huset och till garaget. Tomtarea 910 m² (friköpt). Uteplats Två uteplatser på vadera sida om entrén. En uteplats omgärdas av en avenbokshäck. Den andra uteplatsen har en putsad mur och är trädäckad.
Bilplats
Stensatt uppfart med plats för två bilar. Garage för en bil.
TV och bredband
TV:
Via fiber.
Internet:
Fastigheten är ansluten med villafiber.
Övrigt

NÄROMRÅDET

Här bor du i ett mycket attraktivt bostadsområde med närhet till Eneby Torg med vårdcentral, välsorterad mataffär, restauranger, konditori, frisör, ett flertal småbutiker m.m. Det är också nära till Annebergs handelsplats. Även Mörby- och Täby Centrum är näraliggande köpcentrum.

En liten bit bort ligger Enebybergs Idrottsplats med ishall, tennishall, fotbollsplaner och välpreparerade motionsspår. Lika nära är det till den populära Driving Rangen med golfskola för både stora och små. Sommartid finns Rösjön med en populär badplats med fin sandstrand i skönt sydvästläge och som vintertid fylls med skridskoåkande familjer.

I Enebyberg och Danderyd finns många väldigt uppskattade skolor för barn i alla åldrar. Du kan resa kommunalt med bussen ute på Enebybergsvägen eller med Roslagsbanan. Det är lika nära till buss och tåg.

Läs gärna mer på kommunens informativa hemsida www.danderyd.se

Anna Alteg
Ansvarig mäklare
Anna Alteg
anna@vincent.se
070-634 41 44

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen