Till salu

Stocksund - Mörby
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Krigsstigen 7

I lugna eftertraktade Mörby-området erbjuds nu en charmig och pigg 100-åring. Högt läge med utsikt över nejden och på lugn gata. Läge, läge, läge!

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:7 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea:152 kvm Biarea:49 kvm Tomtareal:1 276 kvm

Läge, läge, läge! Välkommen till denna mycket trevliga och charmiga Mörby-villa anno 1917. Fina originaldetaljer finns bevarade.

Villan har under 80-talet byggts till- och om, och är idag en gemytlig familjevilla med ett utmärkt eftertraktat bostadsläge i Mörby-området. Villan är väl underhållen men har delvis något äldre standard, här finns oanade möjligheter att efter lite modernisering och renovering skapa ett fantastiskt modernt boende med en blandning av nytt funktionellt och gammal charm. Det bästa av två världar.

Klassisk planlösning med generösa sällskapsytor med rum i fil på entréplan och en familjedel med 3 sovrum och allrum på övre plan. Öppen spis i vardagsrummet och en kakelugn på ÖV.

Villan ligger högt med soligt läge och utsikt över grannskapet. Det upphöjda läget på berget ger mycket fina solförhållanden. Trädgården är omväxlande med en plan nedre del med fruktträd, gräsmatteytor för lek och spel och plats för studsmattan och en övre lite kuperad del.

Krigsstigen är en lugn lokalgata med mycket lite trafik. Villan ligger centralt men ändå lugnt beläget i uppvuxna villakvarter med kringliggande mestadels äldre 20-talsvillabebyggelse. Gångavstånd till kommunikationer med stort bussnät och tunnelbanan vid Danderyds Sjukhus och Roslagsbanan vid Mörby Station. Det är även nära till skolor och förskolor.Mycket låga driftskostnader med en årlig elförbrukning på under 11.000 kWh..

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Entréhall med kappavhängning och marmorgolv. I entréhallen finns en gästtoalett, även denna med marmorgolv. Entréhallen övergår i en inre hall från vilken man till vänster kommer in till köket och rakt fram kommer man in till allrum/TV-rum samt leder trappa ner till källaren från inre hallen.

Köket har gott om arbetsytor och förvaring i skåp och lådor. Standard från 1985. Parkettgolv i köket. Genom köket kommer man ut till sällskapsdelen och matsalen.

Sällskapsdelen består av allrummet/TV-rummet med en öppen spis och ett stort 2-delat rum med sittgruppsdel för umgänge och en matsalsdel. Rummen ligger i fil och man ser igenom rummen på djupet från husgavel till husgavel.
Parkettgolv i sällskapsdelen med delvis vackra fiskbensmönstrade stavparkett.

Innanför matsalen finns ett rymligt sov-/arbetsrum med parkettgolv.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till en övre hall med fina spegeldörrar och parkettgolv. Från övre hallen når man sovrum 1 med fina stavparkettgolv och en fin kakelugn.

Övre hallen övergår i ett stort möblerbart mellanrum/allrum. Allrummet har en fast garderobsrad längs med ena väggen. Parkettgolv i allrummet.

Från allrummet når man både sovrum 2 och sovrum 3 samt badrummet.
Sovrum 2 är stort och rymmer dubbelsäng och har utgång till balkong. Balkongen har ett högt läge med utsikt över grannskapet.

Badrummet har kaklade väggar och klinker på golven med vattenburen värme. Badrummet renoverades 1985.

I övre hallen finns en separat toalett med äldre standard.

KÄLLARE

Gedigen källare med metertjocka väggar av natursten.
Källarhall/svale med utrymme för bergvärmepumpen. Matkällare. Tvättstuga. Verkstad/förråd.

Genom verkstaden/förrådet kommer man till garaget. Garaget är en tillbyggnad från slutet av 60-talet. I garaget finns en luft/luft-värmepump som värmer hela källarplanet.
Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 ½ plan med källare
Byggnadsår:
1917
Mark:
Natursten (betongsten lättbtg)
Grund:
Grundsulor (delvis platta o. krypgrund)
Stomme:
Trä
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Stående träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glas kopplade, några 3-glas
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärme (inst. 2006), luft/luft-värmepump i källaren
Renoveringar
Tillbyggt och renoverat 1985
Tomten
Trädgården är omväxlande med en plan nedre del med fruktträd, gräsmatteytor för lek och spel och plats för studsmattan och en övre lite kuperad del.
Tomtarea 1.276 m² (friköpt). Uteplats Uteplats i väster invid entrén.
Övriga utrymmen
Friggebod/förråd.
Bilplats
Garage i huset. Grusad biluppfart med uppställningsplats för flertalet bilar.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen