Till salu

Danderyd - Skogsvik
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Tors Väg 10

Makalös panoramutsikt över Edsviken. Naturområde på andra sidan viken. Frihet och ingen insyn. Lugnt på återvändsgata.

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:10 rum och kök, varav 4-5 sovrum. Boarea:295 kvm
Areauppgifter enligt mätning.
Biarea:145 kvm Tomtareal:1 305 kvm

I Skogsvik med ett magiskt högt och soligt läge med panoramautsikt över Edsviken i 180 grader välkomnas du till en magnifik stor familjevilla med stil och design och helt fritt från insyn. Naturområde på andra sidan viken förhöjer frihetskänslan än mer.

Villan ligger diskret och lugnt, längst in på återvändsgata utan genomfartstrafik och tomten gränsar även mot skogsallmänning som sträcker sig ända ner till sjön. Makalös sjöutsikt från i princip husets alla rum. Att få vakna till ett spegelblankt Edsviken eller att somna till vågornas brus och måsarnas skrik är balsam för själen och synnerligen rogivande, och att få uppleva havets olika skepnader allt från sommarblått, badbart och med båtliv, till ett mörkt oroligt hösthav som övergår till vinterns is är oavsett årstid ett privilegium. Eller varför inte ta på sig långfärdsskridskorna och ge sig ut på en gnistrande is under vinterhalvåret eller bara ta en promenad runt Edsvikens vackra strandpromenader. Valmöjligheterna är många, vilket gör området fantastiskt och villans läge unikt. Här finns nu chansen att unna sig denna möjlighet då ägaren lämnar denna ljuva plats för att slå sig ner i en annan del av landet.

Villan uppfördes 1955 av välrenommerade byggmästaren Sune Bröms. På 50-talet snålades det inte, och kännetecknandet för tiden är just stora gedigna hus, många och generösa rumsenheter och byggda med hög kvalitet och Tors Väg 10 är inget undantag.

Ett lättskött boende med härliga utrymmen för trivsam samvaro, fest och umgänge.

Villan genomgick en omfattande renovering åren 2006/2007 och har mycket hög materiell standard med modern design och stil. Helt nyrenoverat Ballingslöv-kök inkl. nya vitvaror 2017, även köket på övre plan är nyrenoverat. Nybyggt (2017) fantastiskt uterum med vikbara glasdörrar som kan öppnas helt eller delvis efter behov. Pooldäck.

Öppna sociala ytor på entréplanet. Sovrum fördelade på båda planen. Goda uthyrningemöjligheter finns då delar av övervåningen på ett naturligt sätt kan delas av med egen entré, kök och dusch/wc. Källarplan med hobbyrum/musikrum och i övrigt traditionella källarutrymmen med fantastiska förvaringsmöjligheter.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Stor rymlig genomgående entréhall och redan vid entrén nås man av sjöblick ut över Edsviken. Entréhallen har kolmårdsmarmor på golvet och ligger centralt placerat mitt i huset. I anslutning till entrehallen finns en gästtoalett med litet vädringsfönster och från hallen leder också vacker svängd ektrappa upp till övre planet.

Med liten nivåskillnad, 3 trappsteg till vänster ligger vardagsrum, matrum och kök, till denna del kan man komma på två sätt, alt. 1 direkt vid entrén till vänster så kommer man till köket eller alt. 2 längre in i entréhallen till vänster finns en mer representativ access ner till sällskapsdelen. Sällskapsdelen är med öppen planlösning i fil, med vardagsrum, matrum och kök.

Vardagsrummet har en mindre vinkeldel där altandubbeldörrar leder ner och ut till det eleganta och fina uterummet likväl som till tomten och poolområdet.
I vardagsrummet finns en öppen spis som bidrar till en extra trivselfaktor speciellt vid kulna höst-/vinterdagar. Här vill man höra brasan spraka och vila ögonen på elden. Stort fönsterparti ger fint ljusinsläpp och härifrån har man en bedårande sjöutsikt i S/V över Edsviken. En fin detalj i vardagsrummet är ett fast inbyggt barskåp i original i 50-talsstil. Matrummet ligger mellan vardagsrummet och köket och har ett burspråk. Enhetliga ekparkettgolv i sällskapsdelen inkl. köket.

Köket är nytt sedan förra året 2017 och är från Ballingslöv. Luckorna är i en varm nyans av gröngrå och har gott om förvaring i skåp och lådor. Köks-ö och stora fina bänkytor för matberedning eller bufféservering. I samband med köksbytet byttes även alla vitvaror. I samband med köksrenovering gjordes även en ytskiktsrenovering av övriga sällskapsdelen som är ommålad.

Längst in i hallen till höger finns ett bibliotek/TV-rum utan vägglösning mot hallen så biblioteket känns som en naturlig del av övriga sällskapsdelen. 2 st stora fönster och parkettgolv.

Till höger ligger också en sovrumsdel som ursprungligen har varit 3 st sovrum men idag nyttjas som ett stort master-bedroom med dressingroom och badrum "en suite" samt ett arbetsrum. Tidigare fanns en vägglösning mellan master-bedroom och dressingroom som nuvarande ägare tagit bort och likaså är arbetsrummet utan vägglösning och ligger med öppen planlösning. Här kan naturligtvis genom uppmonterande av nya väggar skapas fler stängbara sovrum vid behov.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till en övre hall och passage. Hallen/passagen är möblerbara för t.ex. piano, arbets-/läshörna el. dyl.
Mot sjösidan ligger ett stort allrum alt. arbetsrum och i varsin gavel 2 st stora fina sovrum och alla dessa rumsenheter har magnifika utsikter mot Edsviken. Ett av sovrummen har en fransk balkong för vädring.

Genom tillbyggnad ovanpå garaget av en förgående ägare skapades här en möjlig uthyrningsdel alt. lägenhetsdel för äldre barn eller generationsboende. Egen entrétrappa längs med garaget leder upp till ett rum ovanpå garaget som kan nyttjas på flera alternativa sätt, t.ex. sovrum, allrum, hemmgym. Från detta rum leder passage till hallen där eget kök och dusch/wc finns. Köket är nytt sedan förra året 2017 och dusch/wc-rummet är helkaklat.

KÄLLARE

Källartrappan leder ner till en källarhall/svale som ligger mitt i och härifrån når man alla utrymmen.

Det finns en källar-/groventré och direkt till vänster efter entrén finns ett stort inrett hobbyrum. Detta rummet har ett pentry och har ett fint ljusinsläpp från 2 st stora källarfönster i två vädertreck. Nuvarande ägare nyttjar rummet som musikrum för familjens ungdomar, TV, data-gaming och umgänge. Hobbyrummet kan ocks nyttjas som sovrum/gästrum m.m.

Rejält stor tvättstuga med generösa ytor för klädvård. Även tvättstugan har ljusinsläpp från 2 st källarfönster.

Stort helkakalt duschrum med bastudel. Separat toalett. I övrigt traditionella källarutrymmen med matkällare, pannrum/bergvärmeanläggningen, många förrådsrum i varierande storlekar.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
2 plan med källare
Byggnadsår:
1955
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä och lättbetong
Bjälklag:
Gjutna valv till källare, trä mot övre plan
Fasad:
Tegel, delvis träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Koppar
Fönster:
2-glas kopplade med nya energiglas
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Bergvärmeanläggning, 2st borrhål à c:a 175 m. (inst. 2007)
Tomten
Barnvänlig tomt av växlande karaktär med både stora gräsytor för lek och spel såsom naturtomt och prydnadsbuskar och blomsterprakt. Tomtarea 1 305 m² (friköpt). Uteplats Ett stort exklusivt uterum nybyggt förra året. Detta är verkligen ett tillskott som en extra del av sällskapsdelen som kan nyttjas allt från tidig vår till sen höst för att förlänga "utesäsongen". Fönsterväggarna är praktiskt vikbara helt eller delvis allt efter behov. Golvet är belagt med skiffersten. Utanför uterummet finns stor trädäck bl.a. den naturliga platsen för grillen och även runt pooldäcket finns gott om plats för solstolar och loungegrupp för solbadande i det fria. Denna baksida är som gjort för stora mingelpartyn eller kräftskivan.
Övriga utrymmen
Friggebod 15 kvm
Bilplats
Vidbyggt varmgarage om ca 21 m². Uppställningsplats för upp till 3 bilar framför garage/entré.
TV och bredband
Internet:
Villafiber indraget.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen