Till salu

Edsberg / Landsnora
Planritning

Ditt namn

Från epost:

Till epost:

Slottsvägen 17

Charmig yteffektiv 1-pl.-villa med delvis inredd källare. Mycket lugnt beläget på hörntomt. Fina omgivningar invid Edbergs Slott, Edsviken och natur

Observera att denna bostad är såld.

Typ:Friliggande villa Rum:5 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea:86 kvm
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Biarea:86 kvm Tomtareal:625 kvm

Välkommen till en charmig och yteffektiv 1-plansvilla med källare. Villan ligger lugnt och barnvänligt på en hörntomt utan genomfartstrafik och med parkområde med bl.a. lekplats och bollplan snett över gatan, om man t.ex. behöver ha lite uppsikt över lekande barn.

Villan uppfördes 1953 i en period när dessa delar av Sollentuna var rena rama landet och omvandlades från landsbygd till urbant samhälle. Det var familjen Rudbeck som ägde Edsbergs Slott och kringliggande gods och vid den här tiden nu började sälja av mark för nybyggnation av villor och lägenheter som och här kom att bilda en ny blivande stadsdel, Edsberg.

Villan har varit i samma familjs ägo sedan byggåret och uppfördes i egen regi, Borohus, och saluförs nu för första gången. Här har barn fostrats, vuxit upp och flugit ut sedan länge. Nu är det dags att för en ny familj att slå ner sina bopålar här. Det är ett t.ex. ett perfekt "första hus" för en barnfamilj.

Nästa ägare får en välvårdad och omsorgsfullt bevarad villa, dock behöver villan moderniseras och på sina håll renoveras för att anpassas till en yngre och modern familjs krav på boendestandard. Men här finns alla möjligheter att skapa ett trivsamt hem och till en hygglig budget.

I närområdet ligger Edsbergs Slott och slottspark med anrika krogen Edsbacka Wärdshus samt kulturcentrum Edsvik. Här är det mängder av aktiviteter året runt. Slottsparken gränsar vid Edsvikens slut. Härliga omgivningar med bl.a. kilometerlånga strandpromenader på båda sidor om Edsviken. Här ges möjlighet till både bad- och båtliv i Edsviken. Rudbecks gymnasium ligger ett stenkast från huset och likaså finns i omedelbar närhet allt i från förskolor till högstadium. Bussar tar en till Sollentuna centrum (med pendeltåg) och/eller Danderyd/Mörby (tunnelbana).

Rumsbeskrivning

Entrégång med kalkstensplattor leder upp till entrétrappa med skyddande skärmtak och entrédörren.

Entrén leder in till en tambur med kappavhängning för ytterkläder och fasta garderober. Entréhall med heltäckningsmatta centralt mitt i huset från vilken man når de flesta övriga rummen på boplanet.

Till vänster från hallen ligger köket. Köket har en matplats för 4-6 personer. Vita släta skåpsluckor och övre skåpsraden har snedställda skjutdörr i tidstypisk 50-talsstil. Gott om förvaring i både lådor och skåp. Mönstrad plastmatta på golvet.

Innanför köket ligger ett sovrum. Från detta sovrum finns en dörr in till vardagsrummet. Sovrummet har en fast garderob och parkettgolv.

Vardagsrummet är rymligt och har fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck och ett stort sammanhängande fönsterparti med tillhörande altandörr som vetter mot väster. Vardagsrummet har en trivsam öppen spis för gemytliga stunder kulna höst- och vinterdagar. Från vardagsrummet kommer man ut till den stenbelagda uteplatsen som ligger väl insynsskyddat av prydnadsträd.
Fint massivt parkettgolv i vardagsrummet.

Till höger från hallen ligger det naturliga föräldrasovrummet och ytterligare ett större sovrum alt. matrum som det nyttjats som nu på senare tid. Föräldrasovrummet har 3 st fasta garderober och heltäckningsmatta på golvet och det andra sovrummet har parkettgolv.

Badrummet har kakel på väggarna och klinker på golvet och inrymmer badkar med duschslang, toalett, tvättställ, kommod och spegelskåp samt ett vädringsfönster.

KÄLLARE

Från hallen leder trappa ner till källaren och en rymlig svale som kan nyttjas på för många olika ändamål, t.ex. syrum, arbetshörna, förvaring el.dyl. 2 st källarfönster i svalen.

Ett inrett kontor alt. gästrum eller sovrum för tonåringen. Detta rum har också 2 st källarfönster och f.n. fast skåpsrad för förvaring.

I övrigt traditionella källarutrymmen såsom matkällare, förrådsrum, pannrum och tvättstuga. Tvättstugan inrymmer en duschkabin och har groventré ut mot garagenedfarten.

Garage i del av källaren med direktaccess in till källaren.

Byggnadssätt
Byggnadstyp:
1 plan med källare
Byggnadsår:
1953
Mark:
Betonghålsten
Grund:
Grundsulor
Stomme:
Trä (betongsten i källaren)
Bjälklag:
Trä
Fasad:
Träpanel
Takbeklädnad:
Betongpannor
Plåtarbete:
Behandlad plåt
Fönster:
2-glas kopplade
Ventilation:
Självdrag
Vatten och avlopp:
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Uppvärmningssystem:
Kombipanna med olja/el (inst. 1998)
Tomten
Plan barnvänlig hörntomt Slottsvägen/Baronvägen. Gräsmatteytor för lek och spel. Uppvuxna häckar, buskar och blomsterprakt. Tomtarea 625 m² (friköpt). Uteplats Skyddad uteplats på västra delen av huset och med utgång från vardagsrummet. Uteplatsen är belagd med kalkstensplattor.
Bilplats
Garage i huset. På garagenedfarten finns plats för ytterligare en bil.
TV och bredband
TV:
TV-antenn och egen parabol. Dekoder ingår ej.
Per Lundman
Ansvarig mäklare
Per Lundman
per@vincent.se
070-566 57 00

KARTA

Senaste bostadsobjekten

Till toppen